تشییع با شکوه شهدای اقتدار ملی در هفتم تیر درحالی برگزار شد که بار دیگر در بحبوحه تجاوزگری اسرائیل و ارباب او آمریکا، وحدت، انسجام ملی، همراهی و یکدلی ملت را به رخ جهانیان کشید.
این تشییع با شکوه و حضور حماسی و آگاهانه مردم بار دیگر نشان داد که ملت بدون کوچکترین ترس از رژیم جنایتکار صهیونیستی در عرصههای مختلف همواره همراه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و هستند و با وجود برخی از مشکلات و مسائل اقتصادی و معیشتی و اندک نارضایتیها اما هیچ گاه حاضر نیستند حتی یک وجب از خاک خود را به دست اجانب بدهند.
بیشتر بخوانید:
در این راستا جواد آرینمنش، کارشناس مسائل سیاسی و عضو پیشین کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانیم:
انسجام ملی از رموز موفقیت جمهوری اسلامی ایران
ایکنا ـ یکی از نکاتی که در جنگ تحمیلی 12 روزه شاهد آن بودیم، نمایش گستردهای از انسجام و تقویت وحدت ملی در برابر تهدیدات خارجی بود. تحلیل شما از ریشههای این انسجام و عوامل تقویت آن چیست؟
یکی از رموز موفقیت جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ انقلاب، وحدت و انسجام ملی بوده است. هر زمان که این انسجام بیشتر بوده، ما در مقابله با دشمنان موفقیتهای بیشتری هم داشتهایم.
نمونه بارز این موضوع، پیروزی انقلاب اسلامی بود که با حضور یکپارچه مردم شکل گرفت. همچنین در دوران دفاع مقدس نیز شاهد بودیم که مردم از همه اقشار، چه زن و مرد، پیر و جوان یا در خط مقدم یا در پشتیبانی جبههها حضور داشتند و این وحدت موجب موفقیتهای بزرگ و قابل ملاحظهای در آن دوران شد.
در مجموع، وحدت ملی یکی از مهمترین مؤلفههای موفقیت هر کشور است و در جمهوری اسلامی ایران نیز تجربه نشان داده که هرجا این سرمایه تقویت شده، کشور در برابر تهدیدات خارجی مقاومتر ظاهر شده است.
توجه به رابطه حاکمیت و مردم
ایکنا ـ اگر بخواهیم این انسجام در بلندمدت حفظ شود، چه عواملی باید مورد توجه قرار گیرد؟
برای حفظ و استمرار انسجام ملی، نخست باید به رابطه حاکمیت و مردم توجه شود. رسیدگی به مشکلات اقتصادی، اجتماعی و رفاهی مردم و کاهش فاصله میان مسئولان و تودههای مردم بسیار مهم است.
هر اندازه مردم احساس کنند که میان آنها و مسئولان، همدلی و توجه واقعی وجود دارد و مشکلات کاهش پیدا کند لذا احساس تعلقشان به کشور بیشتر میشود. همچنین توجه به مسائل ملی، ناسیونالیسم، غرور ملی، هویت تاریخی و دینی نیز در ایجاد این انسجام نقش دارد.
ما کشوری با تمدن کهن هستیم و این تاریخ و فرهنگ میتواند مبنای همبستگی ملی باشد. افزون بر این، فرهنگ دینی و باورهای مذهبی که میان اکثریت مردم مشترک است، از مهمترین پایههای وحدت در کشور محسوب میشود.
ملت ایران کشورشان را دوست دارند
ایکنا ـ رژیم صهیونیستی تصور میکرد میتواند از برخی گسستهای داخلی در ایران بهرهبرداری کند و با طراحی یک سناریوی جنگی، فضای داخل کشور را متأثر کند. تحلیل شما در اینباره چیست؟
بله، رژیم صهیونیستی با این تصور که میتواند از شکافهای داخلی سوءاستفاده کند، سناریوی حمله را طراحی و اجرا کرد اما برخلاف انتظار آنها، مردم ایران با همه مشکلات و فشارها، در کنار کشور و نظام خود ایستادند.
مردم ایران کشورشان را دوست دارند، خود را عضوی از این خانواده بزرگ میدانند و در برابر دشمن متجاوز، بدون توجه به گرایش سیاسی، از وطن، خاک، میهن و آرمانهای ملی خود دفاع میکنند. این احساس تعلق، خود عاملی بزرگ در انسجام اجتماعی و ملی است.
البته، همانطور که پیشتر هم گفتم، تداوم این انسجام مشروط به توجه واقعی و مداوم به مردم و خواستههای آنها و مؤلفههایی است که بیان شد.
شفافیت؛ مهمترین عامل در خنثیسازی جنگ روانی دشمن
ایکنا ـ پس از توقف جنگ، دشمن بیش از گذشته تمرکز خود را به جنگ رسانهای و روانی منتقل کرده است. به نظر شما نقش رسانهها و سطح هوشیاری مردم در مقابله با این جنگ چیست؟
مهمترین عامل در خنثیسازی جنگ روانی دشمن، شفافیت است. ما باید با مردم صادقانه صحبت کنیم. اگر واقعیتها را بگوییم و از گفتن مطالب غیرواقعی پرهیز کنیم، مردم بیشتر پای کار خواهند بود و بیش از گذشته به سمت حل مشکلات گام برخواهند داشت. بنابراین یک عامل مهم شفافیت است. مردم امروز آگاهاند و با رسانههای مختلف و فضای مجازی در ارتباطاند. اطلاعات را از منابع مختلف میگیرند و اخبار را دنبال میکنند.
اگر فکر کنیم که میتوان با اغراق یا پنهانکاری، مردم را در صحنه نگه داشت، این اشتباهی استراتژیک است. بلکه باید واقعیتها، چه نقاط قوت و چه ضعفها را با مردم در میان گذاشت.
صداقت؛ باعث افزایش اعتماد ملی
صداقت و شفافیت، نهتنها موجب کاهش اضطراب عمومی خواهد شد، بلکه باعث افزایش اعتماد عمومی و پایداری انسجام اجتماعی میشود.
ایکنا ـ با توجه به ایام محرم، چگونه میتوان از ظرفیت این ماه و مناسک این ایام برای تقویت انسجام ملی و تبیین چهره واقعی دشمن، بهره برد؟
همانطور که اشاره کردم، باورها و مناسک دینی از مهمترین مؤلفههای فرهنگی ماست. محرم و حماسه عاشورا نماد دفاع از حق و مظلوم است و پیوند عمیقی با احساسات دینی و هویت تاریخی مردم ما دارد. این مناسک در میان اکثریت مردم اشتراک دارد و همین اشتراک و گرایش فکری و عاطفی موجب انسجام ملی و بسیج نیروها در برابر دشمن است. آن هم دشمنی که چهره آن برای ملت ایران مشخص است.
ما در طول یک سال گذشته شاهد قتلعام بیش از ۵۰ هزار انسان بیگناه توسط رژیم صهیونیستی بودهایم. این اتفاقات مظلومیت را در افکار عمومی تقویت کرده و توجه به مفاهیم عاشورا همچون مبارزه با ظلم، یاری مظلوم و ایستادگی در برابر باطل میتواند مردم را از لحاظ روانی و فکری برای ایستادگی و مقاومت بسیج کند.
منابر، مراسم عزاداری، خطابهها و نمادهای عاشورایی بهترین ابزار برای تبیین واقعیتهای میدانی، معرفی دشمن، تقویت روحیه ایثار و ایجاد همبستگی اجتماعی هستند. محرم و صفر فرصتهایی بیبدیل برای تقویت وحدت و انسجام ملی در برابر تهدیدات خارجی هستند.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
source