گروه سیاسی دفاعپرس – رحیم محمدی: دهم محرم هر سال برای مسلمانان، بهویژه شیعیان، یادآور روزی است که در آن حسین بن علی (ع) توسط گروهی از افرادی که خود را مسلمان مینامیدند، و حتی برخی از آنان در برابر پدرش علی بن ابیطالب (ع) شمشیر برداشته بودند، در صحنهی نینوا در نزدیکی کوفه در جنگی نابرابر شهادت یافت. از آن زمان به بعد، مسلمانان با حزن و سوگ برای عاشورا به سوگواری میپردازند.
در این حرکت امام حسین (ع)، یعنی ایستادنش در برابر سپاه کفر و به شهادت رسیدنش توسط ارتش یزید، درسهایی وجود دارد که رهبر معظم انقلاب اسلامی میگویند: “اولین درس بزرگ عاشورا؛ درس فداکاری در راه دین و خدا است. حسین بن علی (ع) به همه مسلمانان و حتی به همه آزادیجانان جهان، حتی اگر غیر از مسلمان باشند، این درس را آموخت: اگر شرافت، آزادی و آرمانهای انسان یا برای مسلمانان دینشان به خطر بیفتند، دفاع از دین در سختترین شرایط و با سختترین مقدمات یک فریضه اسلامی و انسانی است.”
این یعنی امام حسین (ع) ما را آموخت که باید نه تن به یادگار، بلکه همه چیز را از جمله خانواده، فرزندان و ناموس فدا کنیم. از این رو، هنگامی که خانوادههای شهدا میگویند که از راههایی که برداشتهاند متأسف نیستند، درواقع این درس عاشورا را به یادگیری رساندهاند.
البته ممکن است بعضی بگویند که چون امام حسین (ع) در واقعهی کربلا به شهادت رسید، پس در این جنگ شکست خورده است. اما رهبر معظم انقلاب اسلامی میگویند: “غلط است اگر فکر کنند که امام حسین (ع) شکست خورده است. کشته شدن، شکست خوردن نیست. در جبهه جنگ، فردی که کشته میشود، شکسته نیست. فردی که به هدف خود نمیرسد، شکسته است.”
این همان واقعیتی است که در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه محور صهیونیستی-آمریکایی به ایران مورد تجربه قرار گرفت. در این جنگ، هرچند مسئولان، دانشمندان و مردم عادی شهید شدند، اما پس از ۱۲ روز جنگ تحمیلی، شرایطی به وجود آمد که نه صلح و نه جنگ بین ایران و محور مورد اشاره برقرار شد. این شرایط، برخلاف ادعاهای رژیمهای صهیونیستی و آمریکا، شکست ایران بهشمار نمیآید، زیرا «فردی که به هدف خود نمیرسد، شکسته است.»
محور صهیونیستی-آمریکایی با تحمیل این جنگ مورد هدف قرار دادن سقوط نظام جمهوری اسلامی ایران و مهاجم کردن مردم به دولت بود، اما در جایی به جای این که نتیجهای از این نوع به دستآمد، مردم ایران متحدتر از گذشته در برابر دشمن ایستادگی کردند.
البته باید به نکتهی مهمی اشاره کرد، و آن اینکه «حرکت امام حسین (ع) اسلام را حفظ کرد.» به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی: «اساس دین با عاشورا پیوند یافته و به برکت عاشورا حفظ شده است. اگر فداکاری بزرگ حسین بن علی (ع) وجود نداشت – که این فداکاری وجدان تاریخ را به کلی به راه درآورد – در قرن اول یا نیمه قرن دوم هجری، اسلام بسیار آسیبپذیر شده بود.»
امویان در سال ۶۱ هجری قمری برنامهریزی میکردند تا اسلام نبوی را از بین ببرند و فکر میکردند که با کشتهشدن امام حسین (ع)، خاندان اهلبیت و معاونانش میتوانند اسلام را به حاشیه بکشانند، حتی فرزند پیامبر اسلام (ص) را خروجی مینامیدند و خاندان اهلبیت را به اسارت بردند. با این حال، این شهادت و اسارت خاندان مقدس و طاهر باعث شد که مسلمانان بیدار شوند و مبارزه علیه حکومت اموی را آغاز کنند. پس از چندین نبرد، امویان مواجهه با شکست کردند و در نهایت اسلام نبوی بازماند.
انتهای پیام/ 231