**سردار محمد کاظمی: یکی از فرماندهان برتر سپاه پس از حمله اسرائیل به ایران**

در میان فرماندهان ارشد سپاه و شخصیت‌های برجسته که پس از حمله اسرائیل به ایران در خرداد ۱۴۰۴ به شهادت رسیدند، سردار محمد کاظمی یکی از شاخص‌ترین افراد بود که در روزهای اولیه جنگ ترور شد. محمد کاظمی به دلیل حفظ اطلاعات محدودی که از زندگی و فعالیت‌هایش وجود دارد، یکی از فرماندهان نظامی برجسته است که توسط اسرائیل به شهادت رسید. پس از تحقیقات مفصل در منابع مختلف، کمترین مقدار اطلاعات ممکن درباره او یافت شده است.

**زندگی و فعالیت‌ها**

محمد کاظمی در سال ۱۳۴۰ در روستای افین، یکی از روستاهای شهرستان زیرکوه در خراسان جنوبی، به دنیا آمد و برادر بزرگتر علیرضا کاظمی (وزیر آموزش و پرورش فعلی ایران) است. درباره فعالیت‌های سیاسی او در سال‌های پیش از انقلاب، هیچ مدرکی وجود ندارد. پس از انقلاب و با آغاز جنگ ایران و عراق، کاظمی به سپاه پیوست و در ۸ سال جنگ، فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیتی را بر عهده داشت.

در اوایل دهه ۸۰، محمد کاظمی اولین سمت بالایی خود در ساختار اطلاعاتی سپاه را قبول کرد و جانشین غلامحسین رضوانی در جایگاه ریاست سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران شد. او بیش از ۲۰ سال در این سمت حضور داشت و در طول این دوره، به جز دو تصویر، اخبار محدودی درباره او منتشر شده بود.

**ریاست سازمان اطلاعات سپاه**

در تیرماه ۱۴۰۱، محمد کاظمی جانشین حسین طائب شد و به عنوان رئیس جدید سازمان اطلاعات سپاه منصوب شد. همزمان با این منصوب‌شدن، وقایع اعتراضات سراسری پس از فوت مهسا امینی رخ داد، که او را به چالش‌های بزرگی مواجه کرد. پس از این وقایع، محمد کاظمی به‌دست کشورهای مختلف تحریم شد.

در خرداد ۱۴۰۲، او اولین و تنها مصاحبه تفصیلی خود را انجام داد، که بیشتر به موضوعات مربوط به اعتراضات سراسری می‌پرداخت. او در این مصاحبه به نقش سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف در اغتشاشات اشاره کرد.

**آخرین اظهارنظرها و شهادت**

پس از این مصاحبه، محمد کاظمی دوباره به سکوت خبری برگشت. در ۱۹ خرداد ۱۴۰۳، پس از اعلام به‌دست‌آوردن اسناد از اسرائیل توسط وزارت اطلاعات، او دومین اظهارنظر خود را منتشر کرد و عملیات اطلاعاتی این وزارتخانه را ستود. در نهایت، ۲۵ خرداد ۱۴۰۳، همراه با حسن محقق جانشین و محسن باقری، ترور شد.

توسط jahankhabari.ir