در جمعه بعد از ظهر، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در طی سفر خود به جمهوری آذربایجان برای شرکت در هفدهمین نشست سران سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، دیداری داشت. در این ملاقات، پزشکیان به مقام ترکیه در حفظ امنیت منطقه قدردانی کرد و اعلام کرد: برای امنیت و پایداری در منطقه، همکاری و روابط نزدیک با همسایگان ضروری است.

پزشکیان به نقاط قدرت جهان اسلام اشاره کرد و اعلام کرد: با انسجام و واحد شدن مسلمانان، می‌توانیم قدرتی ایجاد کنیم که هیچ کشوری نتواند با بی‌پروایی در برابر ما عمل کند. او همچنین بر جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه تأکید کرد و خواستار توقف این جنایات از سوی جامعه جهانی است.

دکتر پزشکیان افزود: حملات اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، همراه با پشتیبانی آشکار آمریکا و اروپا، نقض مکرر قوانین بین‌المللی است. تنها راه مواجهه با این وقایع، انسجام و واحد شدن امت اسلامی است.

اردوغان نیز در این دیدار بر صلح و آرامش در منطقه تأکید کرد و گفت: منطقه برای یک جنگ دیگر آماده نیست. اسرائیل باید فورا حملات خود به غزه را متوقف کند. او اعلام کرد: موضوع هسته‌ای ایران باید از مسیر دیپلماسی و گفت‌وگو حل شود و ترکیه آماده‌است در این مسیر نقش تسهیل‌کننده‌ای ایفا کند.

اردوغان از پاسخ‌گویی و عقلانی بودن کشور ایران در برابر حملات اخیر قدردانی کرد و اعلام کرد: راهکار نهایی برای حل مشکلات، گفت‌وگو و دیپلماسی است. هم‌چنین از همتاپ هم‌افزایی اقتصادی بین ایران و ترکیه برای ایجاد تعادل و ثبات در منطقه خبر داد.

توسط jahankhabari.ir