نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
مجمع این قطعنامه را با ۱۱۶ رأی موافق و ۱۲ رأی ممتنع تصویب کرد؛ آمریکا و اسرائیل به آن رای مخالف دادند.
آنتیه لیندرتسه، نماینده آلمان در سازمان ملل گفت: «وضعیت افغانستان همچنان مایه نگرانی جامعه بینالمللی است. آلمان نیز مانند دیگر کشورها همچنان بر این اعتقاد است که هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان وجود ندارد.»
نصیر احمد فائق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل نیز گفت که این کشور «یکی از بزرگترین بحرانهای بشردوستانه و حقوق بشری جهان» را به دست طالبان تجربه میکند.
او گفت: «افغانستان از اوت ۲۰۲۱ میلادی در تمام بخشهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حقوق بشر دچار رکود نگرانکنندهای شده است. حکومت طالبان، افغانستان را به سمت یکی از بزرگترین بحرانهای حقوق بشری جهان سوق داده است… ما قویاً از یک روند سیاسی معتبر که ریشه در گفتگوی واقعی بینالافغانی داشته باشد و منعکس کننده آرمانهای متنوع همه افغانها شامل زنان، جوانان، اقلیتها و جامعه مدنی باشد، حمایت میکنیم. طالبان گروهی هستند که در صورت تمایل، میتوانند بخشی از راه حل بحران افغانستان باشند، اما هرگز نمیتوانند تنها راه حل باشند.»
این قطعنامه در حالی تصویب میشود که تنها چند روز پیش از این، روسیه به اولین کشوری تبدیل شد که رسما دولت طالبان را به رسمیت میشناخت.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که اعتبارنامه گل حسن، سفیر تازه منصوب شده افغانستان در مسکو را دریافت کرده است.
این وزارتخانه در بیانیهای افزود که به رسمیت شناختن رسمی دولت افغانستان منجر به تقویت «همکاریهای دوجانبه سازنده» خواهد شد.
وزارت خارجه افغانستان این اقدام را یک «گام تاریخی» خواند و امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان نیز ضمن استقبال از آن گفت که این تصمیم، «الگویی خوب برای سایر کشورها» است.
گروه طالبان در اوت ۲۰۲۱ میلادی پس از خروج نیروهای ایالات متحده و ناتو، کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان، با وجود اجرای تفسیر سختگیرانهای از قوانین اسلامی، به دنبال به رسمیت شناخته شدن بینالمللی بود.
source