نگارش از&nbspEuronews

تاریخ انتشار

آگهی

این وزارتخانه در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به خطر انداختن جان پرسنل آلمانی» و «اخلال در عملیات» کاملاً غیرقابل قبول است.

به گفته وزارت دفاع آلمان، این هواپیما در اوایل ماه جاری میلادی «بدون هیچ دلیلی و بدون تماس قبلی» توسط یک ناو جنگی چینی که چندین بار در آن منطقه دیده شده بود، هدف تابش لیزری قرار گرفته است.

این هواپیمای گشت دریایی در چهارچوب مأموریت اتحادیه اروپا موسوم به آسپیدس در حال پرواز شناسایی بر فراز دریای سرخ در نزدیکی سواحل یمن بوده است.

پس از این حمله لیزری مأموریت هواپیمای آلمانی در اقدامی احتیاطی لغو شد، هواپیما سالم به آشیانه‌اش در پایگاهی در جیبوتی بازگشت و خدمه پرواز بدون آسیب جانی به سلامت از این مأموریت خارج شدند. به گفته وزارتخانه آلمانی، این هواپیما از آن زمان عملیات خود را در چارچوب مأموریت اتحادیه اروپا در دریای سرخ از سر گرفته است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هدف مأموریت اروپایی آسپیدس محافظت از کشتی‌های غیرنظامی در برابر حملات شورشیان حوثی یمن است و بر اساس مصوبه پارلمان آلمان تا ۷۰۰ سرباز آلمانی می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند. نیروهای حاضر در این مأموریت در هیچ حمله نظامی مشارکت ندارند.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش این اقدام علیه هواپیمای آلمانی را منتشر کرده و نوشته است که مقامات چینی تاکنون واکنش به این گزارش نشان نداده‌اند.

چین یا روسیه؟‌

در همین حال در برخی منابع دیگر گفته شده حمله لیزری ممکن است نه از سوی چین بلکه از طرف روسیه بوده باشد، هرچند هنوز چنین گمانه‌زنی‌هایی به صورت رسمی تأیید نشده است.

بر اساس گزارش منابع رسمی، حوثی‌ها روز سه‌شنبه حملات خود را علیه یک کشتی باری با پرچم لیبریا در دریای سرخ ادامه دادند. این گروه پیش‌تر مدعی شده بود که در حمله‌ای دیگر موفق به غرق کردن یک کشتی شده است؛ اقدامی که خطر از سرگیری درگیری‌ها در این آبراه مهم را افزایش می‌دهد.

به طور کلی بخش جنوبی دریای سرخ به دلیل حملات حوثی‌ها منطقه‌ای پرخطر تلقی می‌شود. در هفته‌های اخیر چند کشتی از جمله کشتی «روبی‌مار» توسط حوثی‌های یمن هدف قرار گرفته و غرق شده‌اند. شورشیان حوثی این حملات را اغلب به‌عنوان حمایت از گروه حماس در غزه توجیه می‌کنند.

source

توسط jahankhabari.ir