آگهی

بنابراین گزارش، دو رهبر دوشنبه شب در ضیافت شام با یکدیگر دیدار کردند، اما پیش‌تر قرار نبود این دو، در جریان سفر کنونی آقای نتانیاهو به واشنگتن بار دیگر با یکدیگر دیدار کنند. این نشست در حالی برگزار شد که امید‌ها نسبت به دستیابی به توافق آتش‌بس ۶۰ روزه در غزه افزایش یافته است.

اکسیوس روز دوشنبه پیش از ورود آقای نتانیاهو به واشنگتن گزارش داده بود که دونالد ترامپ قصد دارد دیدگاه خود را با نخست‌وزیر اسرائيل درباره چگونگی شکل‌گیری توافق صلح جامع برای پایان دادن به جنگ هماهنگ کند.

قطر در مذاکرات حماس و اسرائيل نقش میانجی را ایفا می‌کند. به گفته یک منبع آگاه، یک هیات قطری پیش از دیدار رهبران آمریکا و اسرائيل، در کاخ سفید ملاقاتی چند ساعته با مقامات آمریکایی داشت.

آقای ترامپ روز سه‌شنبه در جریان نشست کابینه تایید کرد که قصد دارد با آقای نتانیاهو درباره غزه گفتگو کند و افزود: «ما باید این موضوع را حل کنیم.»

استیو ویتکاف فرستاده ویژه آقای ترامپ اعلام کرد که اسرائیل و حماس در جریان «مذاکرات غیرمستقیم» در دوحه، سه مورد از چهار اختلاف باقی‌مانده را حل کرده‌اند و افزود: «امیدواریم تا پایان هفته به توافق برسیم.»

بنیامین نتانیاهو روز سه‌شنبه پس از دیدار با مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان اعلام کرد که با آقای ترامپ درباره غزه دیدار خواهد کرد و افزود: «هر دو طرف باید توافق کنند. امیدوارم که به نتیجه برسیم. هرقدر کمتر دراین‌باره به صورت علنی صحبت کنم بهتر است.»

به گزارش اکسیوس، اختلاف باقی‌مانده مربوط به عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از غزه است.

به گفته یک منبع آگاه، طرفین در مذاکرات روز دوشنبه و سه‌شنبه، نقشه‌های مربوط به استقرار مجدد نیروهای نظامی را بررسی کردند. حماس خواستار بازگشت ارتش اسرائيل به خطوط پیش از فروپاشی آتش‌بس پیشین در ماه مارس است و اسرائیل از پذیرش این خواسته خودداری می‌کند.

به گفته دو منبع آگاه، موضوع رساندن کمک‌های بشردوستانه به غزه حل‌و‌فصل شده است. یکی از این منابع گفت که طرفین توافق کرده‌اند کمک‌ها در مناطقی از غزه که ارتش اسرائيل از آن‌ها عقب‌نشینی می‌کند، توسط سازمان ملل یا نهادهای بین‌المللی مستقل و بدون وابستگی به حماس و اسرائيل توزیع شود.

این یعنی، «بنیاد بشردوستانه غزه» که مورد حمایت آمریکا و اسرائیل است، قادر به گسترش فعالیت‌ها در غزه نخواهد بود و حتی ممکن است برخی از فعالیت‌ها را کاهش دهد.

اختلاف نظر دیگری که اکنون حل شده، مربوط به درخواست حماس برای دریافت تضمین آمریکا است. حماس می‌خواهد که اسرائیل نتواند پس از پایان آتش‌بس ۶۰ روزه به‌صورت یک‌جانبه جنگ را از سر بگیرد.

به گفته یک منبع مطلع، آقای ویتکاف روز دوشنبه از طریق بشاره بحبح، بازرگان فلسطینی-آمریکایی که به عنوان واسطه غیررسمی میان آمریکا و حماس نقش‌آفرینی می‌کند، با ارسال پیامی به این گروه، گفته که آقای ترامپ متعهد است در صورتی که مذاکرات برای پایان دادن به جنگ بیش از ۶۰ روز ادامه یابد، آتش‌بس تمدید شود.

source

توسط jahankhabari.ir