آگهی

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه طی بیانیه‌ای خانم آلبانزه را به «سوءاستفاده از قوانین» متهم و اعلام کرد: «امروز من تحریم‌هایی را علیه فرانچسکا آلبانزه، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، به دلیل تلاش‌های شرم‌آور و غیرقانونی برای ترغیب دیوان کیفری بین‌المللی به اقدام علیه مقام‌ها، شرکت‌ها و مدیران آمریکایی و اسرائیلی اعمال می‌کنم.»

آقای روبیو افزود: «کارزار آلبانزه برای جنگ سیاسی و اقتصادی علیه ایالات متحده و اسرائیل دیگر تحمل نخواهد شد. ما همواره در کنار شرکای خود و حق آن‌ها برای دفاع از خود خواهیم ایستاد.»

فرانچسکا آلبانزه خواهان وضع تحریم‌های تسلیحاتی بر اسرائیل و قطع روابط تجاری با این کشور از سوی دولت‌های عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است. او همچنین اسرائيل را به راه‌انداختن «کارزار نسل‌کشی» در نوار غزه متهم کرده است.

اسرائیل با اتهام نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری و اتهام جنایات جنگی در دیوان کیفری بین‌المللی روبه‌رو است. مقامات اسرائیلی ضمن رد این اتهامات می‌گویند عملیات نظامی این کشور صرفا دفاع از خود و در پاسخ به حمله مرگبار حماس در اکتبر ۲۰۲۳، بوده است.

خانم آلبانزه در گزارشی که اوایل ماه جاری منتشر شد، بیش از ۶۰ شرکت از جمله تولیدکنندگان بزرگ سلاح و شرکت‌های فناوری را به حمایت از شهرک‌سازی‌های اسرائیلی و اقدامات نظامی در غزه متهم کرد. او طی این گزارش از شرکت‌ها خواست که معاملات خود با اسرائیل را متوقف کنند. او همچنین خواستار پیگرد قانونی مدیرانی شد که در نقض‌های احتمالی حقوق بین‌الملل نقش داشته‌اند.

فرانچسکا آلبانزه یکی از ده‌ها کارشناس مستقل حقوق بشر است که از سوی سازمان ملل وظیفه یافته‌اند درباره موضوعات یا بحران‌های خاص گزارش دهند. دیدگاه‌های گزارشگران ویژه الزاما بازتاب‌دهنده دیدگاه‌های سازمان ملل نیست.

کارشناسان حقوق بشر تحریم آمریکا علیه آلبانزه را محکوم کردند.

دیلان ویلیامز، معاون اندیشکده مرکز سیاست بین‌الملل، این اقدام را «رفتار یک دولت یاغی» خواند و سازمان عفو بین‌الملل نیز اعلام کرد که گزارشگران ویژه باید به جای تحریم، مورد حمایت قرار گیرند.

آگنس کالامار، دبیرکل عفو بین‌الملل و گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل، گفت: «دولت‌های سراسر جهان و تمامی بازیگران مدافع نظم مبتنی بر قانون و حقوق بین‌الملل باید تمام تلاش خود را برای خنثی‌سازی و بی‌اثر کردن تحریم‌ها علیه فرانچسکا آلبانزه به‌کار گیرند و از کلیت کار و استقلال گزارشگران ویژه حمایت کنند.»

دولت دونالد ترامپ مشارکت آمریکا با شورای حقوق بشر سازمان ملل را متوقف کرده، کمک مالی به آژانس امدادرسانی به فلسطینیان (آنروا) را قطع کرده و دستور بازنگری در همکاری با سازمان فرهنگی یونسکو را صادر کرده است. آقای ترامپ همچنین خروج ایالات متحده از توافق اقلیمی پاریس و سازمان جهانی بهداشت را اعلام کرده است.

واشنگتن در ماه ژوئن چهار قاضی دیوان کیفری بین‌المللی را در اقدامی تلافی‌جویانه علیه اقدامات این دیوان مبنی بر صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و تحقیق درباره جنایات جنگی احتمالی نیروهای آمریکایی در افغانستان تحریم کرد.

source

توسط jahankhabari.ir