نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
بوآز لوی، مدیرعامل این شرکت، در مصاحبهای با Business Insider توضیح داد که این شرکت دولتی، با تجزیه و تحلیل همه عملیات هوایی تهران علیه تلآویو، چه حملات انفرادی و چه رگبار، عملکرد این سامانه را ارتقاء داده است.
این کار باعث شده بود که این سامانه بتواند در سومین درگیری مستقیم خود با ایران، عملکرد دفاعی بهتری داشته باشد.
بهینهسازی این سلاح توسط صنایع هوافضای اسرائیل در سال ۲۰۲۴ آغاز شد؛ زمانی که تهران در آوریل ۲۰۲۴ با استفاده از بیش از ۱۲۰ موشک و پهپاد، حملهای غافلگیرانه به اسرائیل انجام داد.
شش ماه بعد، دومین حمله بزرگ شامل بیش از ۱۸۰ موشک روی داد که طبق گزارشها، بیشتر سلاحهای ایرانی در هر دو درگیری رهگیری شدند.
بوآز لوی میگوید: «از آوریل سال گذشته تا حمله اخیر، ما چندین بار اقدام به ارتقاء سیستمها کردیم. ما درسهایی آموخته بودیم و سیستمها را بر این اساس بهبود بخشیدیم.»
آخرین درگیری بزرگ اسرائیل به ایران در ۱۳ ژوئن سال جاری آغاز شد؛ زمانی که مأموریتی برای تخریب پایگاههای نظامی و زیرساختهای مشکوک هستهای تهران آغاز شد.
پس از حملات هوایی تمام عیار به چندین سایت به مدت تقریباً دو هفته، ایران با پرتاب تقریباً ۵۰۰ موشک بالستیک و بیش از ۱۰۰۰ پهپاد به سمت اسرائیل تلافی کرد.
لوی تعداد موشکهای دشمنی که سامانه «پیمان» توانسته آنها را رهگیری کند، فاش نکرد اما ادعا کرد که این سیستم دفاعی حداقل ۹۰ درصد از پرتابهها را رهگیری کرده است.
او گفت: «فکر میکنم “پیکان” همانطور که انتظار میرفت عمل کرد.»
شرکت صنایع هوافضای اسرائیل خانواده موشکهای «پیکان» را با همکاری بوئینگ، پیمانکار دفاعی ایالات متحده توسعه داد تا یک محافظ موشک ضد بالستیک در حد موشک سطح به هوای آمریکایی MIM-104 پاتریوت برای نیروهای دفاعی اسرائیل فراهم کند.
این موشک در دهه ۱۹۹۰ میلادی طراحی و برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی استفاده شد و کلاهک آن قادر به مقابله با تهدیدات در جو فوقانی بود.
سپس در سال ۲۰۱۷ میلادی یک موشک «پیکان» پیشرفتهتر با قابلیت هدف قرار دادن اهداف در فضا عرضه شد.
این موشک ۲۸۰۰ کیلوگرم وزن، ۷ متر طول و ۸۰۰ میلیمتر قطر دارد و میتواند با سرعتهای مافوق صوت (۵ ماخ و بالاتر) حرکت کند.
source