حسین شریعتمداری

رویداد۲۴| همزمان با افزایش احتمال فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی تروئیکای اروپایی، حسین شریعتمداری، در یادداشتی موضعی تند علیه اروپا اتخاذ کرده و مکانیسم ماشه را «بی‌اعتبار» و «تفنگ بی‌فشنگ» خوانده است.

مدیرمسئول کیهان در یادداشتی با عنوان «مکانیسم ماشه کاغذپاره است؛ فریب نخورید!» ضمن حمله به کشور‌های اروپایی، تهدید آنها به بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را «بی‌پایه» خواند.

او با اشاره به بیانیه اخیر فرانسه، انگلیس و آلمان درباره احتمال استفاده از مکانیسم ماشه، نوشت: «این تهدید، در عمل فاقد اعتبار است و برجام پس از خروج آمریکا دیگر وجود خارجی ندارد.»

شریعتمداری در این یادداشت، با اشاره به بندی از برجام می‌نویسد: «برجام توافقی جمعی بود و با خروج آمریکا از آن، دیگر ساختار حقوقی‌اش از بین رفته است. تروئیکای اروپا نمی‌تواند به تنهایی به بند ۳۷ استناد کند.»

این چهره اصولگرا در بخش دیگری از مطلب خود، نوک پیکان را به سوی دولت پیشین گرفته و تیم مذاکره کننده دولت روحانی را «نابلد» خوانده است.

او در عین حال از موضع کشور‌های اروپایی انتقاد کرده و می‌نویسد: «در حالی که آمریکا قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرد، نه شورای امنیت واکنشی نشان داد و نه دولت روحانی در جایگاه معترض ظاهر شد!»

شریعتمداری در پایان از وزارت امور خارجه خواسته با موضعی صریح، «بی‌اعتباری حقوقی برجام» را برای مجامع بین‌المللی تشریح کرده و نگذارد اروپا «از یک توافق مرده علیه ایران استفاده کند».

گفتنی است، در هفته‌های اخیر، تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا) بار دیگر احتمال بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را در صورت پیشرفت‌های بیشتر هسته‌ای تهران مطرح کرده‌اند. وزیر خارجه فرانسه نیز به‌صراحت آزادی دو تبعه بازداشت‌شده فرانسوی در ایران را یکی از شروط جلوگیری از فعال‌سازی ماشه دانسته است. همچنین «دیوید لمی»، وزیر خارجه بریتانیا هشدار داده اگر ایران عقب‌نشینی معناداری در برنامه هسته‌ای خود نداشته باشد، اروپا آماده بازگرداندن فوری تحریم‌ها خواهد بود.

در شرایطی که برخی محافل دیپلماتیک نسبت به بازگشت خودکار تحریم‌ها نگران‌اند، شریعتمداری در مقاله اخیر خود بر بی‌اعتباری حقوقی برجام پس از خروج آمریکا تأکید کرده و خواستار موضعی تهاجمی از سوی تهران شده است. اما این دیدگاه در نقطه مقابل تحلیل بسیاری از کارشناسان حقوقی و سیاست‌خارجی قرار دارد که بر لزوم گفت‌و‌گو برای جلوگیری از بحران جدید در روابط ایران و اروپا تأکید دارند.

source

توسط jahankhabari.ir