اسرائيل در ماههای نخست روی کار آمدن احمد شرع به دلیل پیشینه او در القاعده حکومت جدید سوریه را جهادی میپنداشت. این رویکرد در پی اقدامات دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در لغو تحریمهای سوریه و دیدار با احمد شرع در ریاض تا حدی تغییر کرده است.
اسرائیل یکی از تامینکنندگان اصلی تسلیحات به جمهوری آذربایجان است و حضور دیپلماتیک قابلتوجهی در این کشور منطقه قفقاز و هممرز با ایران دارد.
این منبع افزود که شخص احمد شرع در این دیدار حضور نداشت و محور اصلی گفتگوها «حضور نظامی اخیر اسرائیل در سوریه» بود.
پس از سرنگونی بشار اسد در ماه دسامبر، اسرائیل با هدف جلوگیری از دستیابی حکومت جدید سوریه به داراییهای نظامی این کشور، صدها حمله هوایی انجام داد.
همچنین اسرائیل نیروهایی را وارد منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل کرد و از آنجا عملیاتهایی به عمق جنوب سوریه انجام داد.
احمد شرع بارها تاکید کرده که سوریه خواهان درگیری با همسایگان خود نیست و از جامعه بینالمللی خواسته است اسرائیل را برای توقف حملات تحت فشار بگذارد.
دولت آقای شرع اخیرا برقراری تماسهای غیرمستقیم با اسرائیل با هدف بازگشت به توافق جداسازی نیروها در سال ۱۹۷۴ را تایید کرده است.
گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل اواخر ماه ژوئن از تمایل این کشور به حصول توافق عادیسازی روابط و صلح با سوریه خبر داد.
با این حال یک مقام سوری گفت که هنوز برای چنین اظهاراتی «زود» است.
تام باراک، فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه، طی سفر به لبنان در هفته جاری اعلام کرد: «گفتگو میان سوریه و اسرائیل آغاز شده است.»
دونالد ترامپ پس از دیدار با شرع در ماه مه در ریاض ابراز امیدواری کرد که سوریه به جمع کشورهای عربی که روابط خود را با اسرائیل عادی کردهاند، بپیوندد.
ترامپ گفت: «[شرع] گفت بله. اما آنها راه زیادی در پیش دارند.»
source