نگارش از&nbspیورونیوز فارسی

تاریخ انتشار

آگهی

اما امروزه جاسوس‌ها بیشتر با پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی، شبکه‌های ارتباطی رمزگذاری‌شده ویژه و حسگرهای کوانتومی‌ای کار می‌کنند که قادر به دور زدن اختلالات سیگنالی هستند.

تأمین مالی این جاسوس‌ها ممکن است توسط «صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا» انجام شود که صندوقی محرمانه است و با نهادهای اطلاعاتی این کشور مانند «ام‌ای۶»، «امآی۵» و «ستاد ارتباطات دولت بریتانیا» ارتباط دارد.

پس از سال‌ها فعالیت نسبتاً مخفی صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا، دولت این کشور با افزایش بودجه این صندوق تا سقف ۳۳۰ میلیون پوند طی چهار سال آینده، در حال آماده‌سازی برای اعطای نقشی پررنگ‌تر به آن است.

دولت بریتانیا اعلام کرده است که اختصاص این بودجه، «توانایی» صندوق را برای سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که به نیازهای امنیت ملی و دفاعی این کشور می‌پردازند، تقویت خواهد کرد.

همزمان با این اتفاق، بر فعالیت علنی صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا افزوده می‌شود.

بر اساس گفته چند فرد آشنا به فعالیت‌های صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا که با پایگاه خبری پولیتیکو گفت‌وکو کرده‌اند، افزایش فعالیت علنی این صندوق در زمانی رخ می‌دهد که جهان با تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی و تحولات سریع فناوری مواجه است.

آن‌ها بر این نظرند که با توجه به تجربیات به دست آمده از جنگ اوکراین، جنگ‌ها در آینده بیشتر تحت تأثیر فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت. بنا به گفته آن‌ها، برتری نظامی و رشد اقتصادی کشورها بیش از پیش به پذیرش فناوری‌های یشرفته وابسته هستند.

این کارشناسان گفتند که این صندوق با سرمایه‌گذاری‌های راهبردی و حذف موانعی که شرکت‌های نوپا با آن‌ها مواجه هستند، می‌تواند راهکاری عملی و مؤثر برای حل یکی از مشکلات دیرینه بریتانیا یعنی چگونگی تبدیل شرکت‌های نوپا به بازیگران اصلی در عرصه اقتصادی ارائه دهد.

اکنون پرسش این است که آیا مأموریت این صندوق می‌تواند به کارآمدی آن ضربه بزند یا خیر.

صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا چیست؟

ادموند فیلیپس، یکی از سرمایه‌گذاران در صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا در رویدادی در لندن در ماه ژوئیه گفت زمانی که این صندوق در سال ۲۰۱۸ تأسیس شد، «جهان وارد دوره‌ای از رقابت‌های راهبردی شده بود و این نگرانی وجود داشت که غرب و دموکراسی در حال واگذار کردن برتری فناوری خود به رقبای اقتدارگرایشان هستند.»

ایدهٔ تأسیس این صندوق از آنتونی فینکلستاین، کارشناس امنیت سایبری و مشاور پیشین دولت بریتانیا نشأت گرفته است.

او به پولیتیکو گفت که ایده‌اش را از شرکت سرمایه‌گذاری آمریکایی «این-کیو-تل» گرفته، شرکتی که هدفش ایجاد زنجیره‌ای از فناوری‌های نو برای سازمان سیا است.

بریتانیا پس از آنکه نتوانست یک صندوق مشترک با آمریکا و استرالیا تاسیس کند، صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی را با مشارکت دولت بریتانیا و بانک کسب‌وکار بریتانیا ایجاد کرد.

بر اساس سندی که در سال ۲۰۲۰ منتشر شده، «تسریع در به‌کارگیری فناوری‌های نوین در حوزه امنیت ملی و دفاعی بریتانیا» و همچنین «توسعه زیست‌بوم فناوری‌های دو منظوره» از جمله اهداف درنظر گرفته شده برای تاسیس این صندوق است.

صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا علاوه بر تزریق بخشی از سرمایه به سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، در شرکت‌های نوپایی که وجودشان برای این کشور حیاتی تشخیص داده شوند، سرمایه‌گذاری می‌کند. این صندوق همچنین برنامه‌هایی را اجرا می‌کند که در آن‌ها فناوری‌ها خیلی سریع نمونه‌سازی و آزمایش می‌شوند تا مشخص شود که آیا به‌درد کاربردهای دولتی می‌خورند یا خیر.

برای نمونه، شرکت پرتغالی سازنده پهپاد Tekever در ماه مه اعلام کرد که قصد دارد ۴۰۰ میلیون پوند در بریتانیا سرمایه‌گذاری کند. شش ماه پیش از آن، صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا با سرمایه‌گذاری در این شرکت، نقش کلیدی در تزریق ۷۰ میلیون یورو به آن داشت.

تا سال ۲۰۲۳، صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا ۲۲۰ میلیون پوند در صندوق‌ها و شرکت‌های نوپایی سرمایه‌گذاری کرد که در زمینه فناوری‌های دو منظوره مانند چیپ‌های کوانتومی و ماهواره‌های دیدبانی زمین فعالیت می‌کنند.

این صندوق از ارائه اطلاعات درباره این موضوع خودداری کرد.

فینکلستاین گفت: «بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های این صندوق محرمانه باقی می‌مانند، اما در بیشتر موارد خود فناوری راز نیست، بلکه این‌که فناوری به چه فردی داده می‌شود، محرمانه است.»

چگونگی کار

صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا از طریق شبکه‌ای خاص از سرمایه‌گذاران خطرپذیر که مجوزهای امنیتی ویژه دارند و برای شناسایی فناوری‌های مهم و آینده‌دار فعالیت می‌کنند، شرکت‌های نوپا با پتانسیل بالا را پیدا می‌کند.

در سایت رسمی این صندوق، نام ۱۳ صندوق سرمایه‌گذاری به‌عنوان شریک وجود دارد که به طور مرتب با آن‌ها همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک دارد.

مسئولان صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا همچنین با کمک ارتباطات نزدیکی که با مقامات امنیتی دارند، به آن‌ها درباره تغییرات و تحولات بازار فناوری اطلاع‌رسانی می‌کنند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

صفحات لینکدین نشان می‌دهد که بسیاری از کارکنان این صندوق سابقه کار در وزارت خارجه بریتانیا یا کنسولگری‌های این کشور در کشورهای دیگر دارند.

فینکلستاین گفت که مهم‌ترین نقش صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا فقط سرمایه‌گذاری نیست بلکه ارتباط دادن شرکت‌ها با مشتریان دولتی است. او گفت یکی از بزرگ‌ترین کمک‌هایی که دولت می‌تواند برای پیشبرد نوآوری انجام دهد، این است که خودش در استفاده از فناوری‌ها پیشگام باشد.

ارتباط با صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی امنیت ملی بریتانیا به شرکت‌های نوپا کمک می‌کند تا نیازهای جامعه اطلاعاتی و دفاعی را بهتر درک کنند و همچنین این امکان را فراهم می‌آورد که فناوری‌ها در مراحل ابتدایی و طراحی به گونه‌ای توسعه یابند که دقیقاً با این نیازها همخوانی داشته باشند.

source

توسط jahankhabari.ir