جنگ ۱۲ روزه صهیونیسم جهانی علیه ایران تبعات سیاسی و اجتماعی بینالمللی متفاوتی را در سپهر سیاست اجتماعی ایران و جهان بهوجود آورد که تجدیدنظر در برخی ساحات و همچنین تقویت برخی سیاستها امری لازم و ضروری است که به برخی از آنها اشاره میشود.
۱- توجه به نفوذ و لایههای پنهان آن یکی از اولویتهای نظام حکمرانی پس از جنگ اخیر است. رصد و محاکمه شبکه جاسوسی گسترده که با یارگیری دشمن صهیونیسم از داخل کلید خورد و گسترده شد، یکی از اولویتهاست. اگر فرایند رصد و محاکمه به تعویق افتاده یا از شتاب لازم برخوردار نباشد، شبکههای اخیر مجدداً بازسازی و فرماندهان، نخبگان و مردم بیشتری را از این دیار میستانند، البته نباید از بازیهای رسانهای دشمن در جنگ شناختی غافل شد.
دوقطبیسازیهای جعلی که امروز حول دوگانههای امت- ملت، ملیگرایی با قرائت باستانگرایی و تقابل آن با شیعهگرایی در آن دمیده میشود، از ابعاد جنگ شناختی دشمن است. دشمن صهیونی استاد جنگهای برآمده از دوقطبیسازی است، بنابراین بهترین دفاع در این حوزه همچنان آگاهی تاریخی وحدت و انسجام ملی حول محور ایران شیعی است. در برابر این دوگانهسازیها باید از تمامی ظرفیتهای تاریخی ایران از یادمان کهن در کهن اساطیر شاهنامه تا شمایل قهرمانانه حضرت علی (ع) و تمثال اساطیری حسین بن علی (ع) در برابر ظلم و ستم و عاشورا نیز سود جست.
۲- بازبینی قدرت سخت: حتماً باید ارتقای بازدارندگی ایران در دو حوزه پدافند هوایی و نیز آفندی مورد توجه کارگزاران و فرماندهان در میدان باشد. نقاط ضعفی که در جنگ اخیر خود را نشان داد و البته به موازات توانمندهای پهپادی و موشکی که نقطه قوت جنگ سخت ما با دشمن بود، ضعف پدافند هوایی باید بازسازی و ترمیم شود. همچنان همراه با بازبینی قدرت سخت نباید از تمامی مؤلفههای قدرت نرم از جمله تسلط بر فضای رسانه و نیز اصلاح رویکرد در حوزه سیاست خارجی غافل ماند. جهت تقویت این اقتدار لازم است در حوزه دیپلماسی نیز استفاده از مذاکره دچار تغییرات ماهوی شود. هر چند مذاکره ابزاری در حوزه سیاست خارجی است، اما تقدیس و دل بستن و اعتماد به نجاتبخشی آن باید مورد بازبینی جدی قرار گیرد و مجال و فرصت دیگری برای تلههای فریب دشمن را ندهد.
۳- تغییر رویکرد در تعامل با آژانس بینالمللی انرژی: یکی دیگر از اولویتها تغییر رویکرد ما با آژانس بینالمللی انرژی و سه کشور اروپایی است. با توجه به نقش آژانس در حمله اخیر از طریق ارائه گزارش دروغین رافائل گروسی به شورای حکام تغییر رویکرد با آژانس ضروری است، هرچند با تصویب طرح تعلیق همکاری با آژانس در مجلس و ابلاغ آن به دولت این فرایند تا حدودی عملیاتی شد، اما باید با اراده قوی آن را پیگیری کرد و دچار ضعف و سستی در اجرا نشد. دل بستن به وعدههای دشمن در این مقطع خطرناک خلاف عقلانیت سیاسی و منافع ملی است. با توجه به حرکت اخیر سه کشور اروپایی در راستای فعال کردن مکانیسم ماشه در برجام، معاهدهای که در حال حاضر حتی موضوعیت آن محل اشکال است، اعتماد به دشمن و همپیمانان او نهایت سادهلوحی است.
source