علیرضا نوین نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با هم‌میهن با تشریح عملکرد استاندار منتخب دولت چهاردهم، معتقد است در مدت حضور وی، گفتمان وفاق ملی در استان آذربایجان شرقی با درصد پایینی محقق شده است.


علیرضا نوین نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با هم‌میهن با تشریح عملکرد استاندار منتخب دولت چهاردهم، معتقد است در مدت حضور وی، گفتمان وفاق ملی در استان آذربایجان شرقی با درصد پایینی محقق شده است. وی دلیل این موضوع را نگاه سیاسی استاندار به مدیران می‎‌داند که باعث انتخاب برخی نیروهای ضعیف صرفاً به دلیل قرابت سیاسی مسئولیت گرفته‌اند.

‌عملکرد استاندار آذربایجان شرقی را از زمان روی کارآمدن در دولت چهاردهم چطور ارزیابی می‌کنید؟

عملکرد استاندار آذربایجان‌شرقی را باید در بخش‌های مختلف ارزیابی کرد و به‌صورت کلی نمی‌شود به افراد نگاه صفر و یا صد داشت. بنده در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی فعالیت دارم و به‌عنوان ناظر بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی، به استاندار آذربایجان‌شرقی در پیگیری پیشبرد پروژه‌های عمرانی و رفع موانع آن‌ها و تلاش برای تخصیص بودجه پروژه‌ها در این مدت کوتاه، نمره بالایی نمی‌توان داد. البته در عدم پیشرفت مطالبات استان تعدادی از وزرای دولت چهاردهم هم دخیل هستند.

‌آیا استاندار توانسته است گفتمان وفاق ملی را در آذربایجان شرقی اجرایی کند؟

 گفتمان وفاق ملی، نشانگر اراده رئیس دولت چهاردهم برای دوری از حواشی، سیاست‌زدگی و دوقطبی‌های کاذب بود و همت ایشان را برای سازندگی و توجه مضاعف به مسائل اجرایی نمایان می‌ساخت اما این شعار دکتر پزشکیان در خیلی از استان‌ها من‌جمله آذربایجان‌شرقی، با درصد پایینی محقق شده است. اینطور احساس می‌شود که تیم آقای سرمست به مدیران با عینک سیاسی می‌نگرد و بر همین اساس برخی نیروهای ضعیف به‌خاطر قرابت سیاسی با تیم استانداری مسئولیت گرفته‌اند. آقای سرمست باید به‌خود بقبولانند استاندار تمام مردم آذربایجان‌شرقی‌اند و در گفتار و رفتارشان این را به‌عینه نشان دهند. برخی رویکردهای ایشان در ماه‌های گذشته در موضوع گفتمان وفاق ملی رئیس‌جمهور نسبتاً ضعیف بود.

‌در انتصاب‌ها چه عملکردی داشته‌اند؟ نگاه ایشان به جریان‌های سیاسی مختلف در انتصاب‌ها چگونه بوده است؛ با توجه به اینکه به نظر می‌رسد با وجود حمایت تمام‌قد این استان از آقای پزشکیان در انتخابات، ‌اما استاندار منتخب چندان جریانی عمل نکرده است. آیا انتخاب‎‌های استاندار با رویکرد رئیس‌جمهور مبنی بر استفاده از جریان‌های سیاسی مختلف در کابینه همخوانی دارد؟ 

بعضی انتصابات استاندار آذربایجان‌شرقی محل نقد است. ما فرصت آزمون و خطا نداریم و ۴ سال خیلی زودتر از آنچه فکر می‌کنیم سپری می‌شود. مملکت نیازمند مدیران قوی، ریسک‌پذیر و دارای قدرت تصمیم‌گیری است و متاسفانه آنطور که باید به این شاخصه‌ها توجه نشده و از نیروهای کارآمد شاغل در دستگاه‌های اجرایی در توزیع پست‌ها استفاده حداکثری صورت نگرفته است. از طرفی هم «مشورت» در انتصابات استاندار آذربایجان‌شرقی جایگاه نسبتاً ضعیفی دارد.

ما تا به امروز در بحث منافع ملی و استان، پشتیبان دولت و استاندار منتخب آن بوده‌ایم و مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی بدون قصد دخالت در انتصابات، می‌توانست مشاور امینی برای استاندار باشد و در شرایط فعلی هم امیدواریم از مشاور رایگان نمایندگان استان برای به‌کارگیری مدیران قوی استفاده حداکثری شود. شخص رئیس‌جمهور با انتصابات سیاسی و رفاقتی مخالف است و این باید در استان‌ها نیز رعایت گردد.

‌آیا گزینه‌های منصوب شده استاندار رویکرد توسعه‌ای در این استان دارند؟

برگزاری سه‌شنبه‌های اقتصادی و جمعه‌های کاری توسط استاندار آذربایجان‌شرقی موثر و قابل قبول است اما انتظار داریم معاونین وی نیز هم‌پا با وی، برای پیشبرد امورات تلاش کنند و حضور تیم استانداری میان مردم پررنگ‌تر شود. از طرفی باید اختیارات استاندار افزایش یابد و بعد از تفویض اختیارات لازم، ارزیابی عملکرد در قیاس با استان‌های هم‌طراز عادلانه‌تر ‌شود. میزبانی استان از مقامات ملی تحسین‌برانگیز است اما باید گزارش عملیاتی این سفرها هم به مردم ارائه و وعده‌های وزرا و معاونین رئیس‌جمهور پیگیری گردد و هرکجا نیز لازم باشد ما در کنار مسئولان استان آماده همیاری هستیم.

‌در امور اجرایی چه رویکردی داشته‌اند و کارنامه اجرایی وی را چطور می‌بینید؟

استاندار آذربایجان‌شرقی باید شخصیتی اجرایی داشته و صبح تا شب بی‌تعارف و صریح پیگیر مطالبات استان باشد. لازم است آقای سرمست برای رفع مسائل ضرب‌الاجل تعیین و در موعد مقرر مدیران دستگاه‌های اجرایی را بازخواست نماید و با مشاهده ترک فعل‌ها و کوتاهی‌ها با چند مدیر برخورد کنند تا درس عبرتی برای سایرین شود. عدم برخورد با مسئولینی که امروز و فردا می‌کنند جای نقد هست و یکی از عوامل عدم پیشرفت پروژه‌های زیرساختی و عمرانی عدم قاطعیت در برخورد با مسببان است.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

source

توسط jahankhabari.ir