فرهیختگان نوشت: اقدام نظامی واشنگتن علیه کشورمان این گزاره را اثبات کرد که برای دورشدن از جنگ، باید بر «آمادگی برای جنگ» تأکید کرد و هرگز نمی‌توان از طریق راهبرد‌های دیپلماتیک نظیر مذاکره و حتی توافق سیاسی، به صلح رسید.

مذاکره ایران و آمریکا

رویداد۲۴| روزنامه فرهیختگان در یادداشتی با مقایسه‌ای تاریخی، سیاست خارجی دولت ایران را با سیاست مماشات بریتانیا در آستانه جنگ جهانی دوم مقایسه کرده است. نویسنده مدعی است که تلاش رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران برای جلوگیری از جنگ از طریق مذاکره، تکرار تجربه شکست‌خورده «نویل چمبرلین» در برابر هیتلر است.

در این یادداشت آمده: «برداشت هیتلر از توافق مونیخ، ضعف اروپا بود؛ برداشتی که نهایتاً منجر به آغاز جنگ جهانی دوم در کمتر از یک‌سال شد.»

به عقیده نویسنده، دونالد ترامپ شباهت‌هایی رفتاری با آدولف هیتلر دارد و تنها با نشان‌دادن آمادگی نظامی می‌توان مانع ماجراجویی‌های او شد. روزنامه فرهیختگان می‌نویسد: «رفتار‌ها و درخواست‌های دونالد ترامپ شباهت بنیادینی با راهبرد‌های آدولف هیتلر دارد؛ موضوعی که حتی متحدان ایالات متحده را هم به واکنش واداشته است. اقدام نظامی واشنگتن علیه کشورمان در جریان جنگ اخیر اسرائیل با ایران در میانه مذاکرات سیاسی نیز بار دیگر این گزاره را اثبات کرد که برای دورشدن از جنگ، باید بر «آمادگی برای جنگ» تأکید کرد و هرگز نمی‌توان از طریق راهبرد‌های دیپلماتیک نظیر مذاکره و حتی توافق سیاسی، به صلح رسید.»

یادداشت همچنین ضمن پذیرش نقش دیپلماسی در روابط بین‌الملل، تاکید می‌کند که دیپلماسی بدون «بازدارندگی واقعی» نمی‌تواند مانع از تحمیل اراده قدرت‌های زورگو شود و «بازدارندگی یعنی آمادگی برای جنگ، برای جلوگیری از جنگ.»

فرهیختگان در پایان تاکید کرده که «صحبت‌های برخی از مسئولان ارشد کشور نظیر رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه محترم درباره «تلاش برای جلوگیری از تکرار جنگ با استفاده از مسیر دیپلماسی»، مبتنی بر نگاه واقع‌گرایانه نیست و امکان مهار خواسته‌های غیرمنطقی و خارج از عرف دونالد ترامپ، نه «مماشات» بلکه «اقدام متقابل» است. البته کاملاً مشخص است که مسیر‌های دیپلماتیک به‌عنوان یکی از ابزار‌های مؤثر در روابط بین‌الملل همواره باید مورد تأکید و استفاده قرار بگیرند؛ اما باید توجه داشت که با مذاکره نمی‌توان جنگ را مهار کرد؛ بلکه آمادگی برای جنگ است که می‌تواند میز مذاکره را به محلی برای رسیدن به نتایج واقعی – و نه مذاکره برای مذاکره یا حتی مذاکره برای فریب – تبدیل کند»

source

توسط jahankhabari.ir