نگارش از&nbspFerenc Szekely&nbsp&&nbspیورونیوز فارسی

تاریخ انتشار

آگهی

این مأموریت که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام شد، نقطه عطفی تاریخی برای سه کشور یاد شده طی بیش از ۴۰ سال گذشته به شمار می‌رود.

مأموریت فضایی شوبه آنشو شوکلا از هند، اسلاوش اوژنِسکی-ویسنِوسکی از لهستان و تیبور کاپو از مجارستان، چهارمین سفر کیهانی شرکت آکسیوم از سال ۲۰۲۲ تاکنون بود که با چارتر فضاپیمایی از شرکت اسپیس‌ایکس انجام شد.

پگی ویتسون، باسابقه‌ترین فضانورد آمریکایی و کارمند شرکت آکسیوم، سرپرستی این سفر را بر عهده داشت. این گروه در تاریخ ۲۵ ژوئن از پایگاه مرکز فضایی کندی ناسا به فضا اعزام شده بودند.

فعالیت‌ها و دستاوردها

سه فضانورد هندی، لهستانی و مجارستانی در طول اقامت خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی، ده‌ها آزمایش علمی انجام دادند. آن‌ها با نخست‌وزیران کشورهایشان و همچنین با دانش‌آموزان ارتباط داشتند و تجربیاتشان را به اشتراک گذاشتند.

تیبور کاپو، فضانورد مجارستانی در مراسم خداحافظی این فضانوردان گفت: «ما حامل این پیام خواهیم بود که رسیدن به فضا برای کشورهایی کوچک‌تر هم امکان‌پذیر است.»

شوکلا، فضانورد هندی تأکید کرد: “این واقعاً یک معجزه است وقتی بشریت برای هدفی مشترک گرد‌هم می‌آید.» اوژنِسکی-ویسنِوسکی، فضانورد لهستانی نیز افزود: «آسمان دیگر محدودیت نیست. ما می‌توانیم فضا را کشف کنیم.»

استقبال ناسا از فعالیت شرکت‌های تجاری فضایی

هزینه این مأموریت توسط هند، لهستان و مجارستان به طور مشترک پرداخت شد؛ هر کشور بیش از ۶۵ میلیون دلار (۵۵ میلیون یورو) سهم داشت.

علاوه بر اشخاص ثروتمند، کشورهایی که خواهان حضور در عرصه فضایی هستند نیز از جمله مشتریان شرکت آکسیوم به شمار می‌روند

ناسا از فعالیت شرکت‌های تجاری فضایی استقبال کرده و این گام را زمینه‌ساز ساخت ایستگاه‌های فضایی خصوصی و مأموریت‌های آتی از جمله فرودگرهای قمری می‌داند.

در حال حاضر، هفت خدمه دائمی ایستگاه فضایی (از آمریکا، روسیه و ژاپن) همچنان در مدار باقی می‌مانند و چهار نفر از آنان طی چند هفته آینده با خدمه‌ای جدید که از سوی اسپیس‌ایکس برای ناسا به فضا اعزام می‌شوند، جایگزین خواهند شد.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط jahankhabari.ir