نگارش از&nbspGavin Blackburn&nbsp&&nbspیورونیوز فارسی

تاریخ انتشار


آگهی

دست‌کم ۲۰ فلسطینی روز چهارشنبه ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر) در جریان ازدحام جمعیت در یک مرکز توزیع غذا در شهر خان یونس در جنوب غزه کشته شدند. این مرکز توسط سازمانی آمریکایی با حمایت اسرائیل اداره می‌شود و این نخستین باری است که این نهاد به کشته‌شدن افراد در عملیات خود اذعان می‌کند.

بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) حماس را به ایجاد وحشت و انتشار اطلاعات نادرست متهم کرد که به این خشونت انجامیده است؛ هرچند این نهاد هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا ارائه نکرد.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

این بنیاد اعلام کرد که ۱۹ نفر در ازدحام جمعیت زیر دست و پا له شدند و یک نفر در یک مرکز توزیع غذا در شهر جنوبی خان یونس با ضربات چاقو به قتل رسید.در مقابل، وزارت بهداشت تحت کنترل حماس و شماری از شاهدان محلی مدعی‌اند که نیروهای این نهاد آمریکایی برای کنترل جمعیت از گاز اشک‌آور استفاده کردند و همین اقدام به هرج‌ومرج و فاجعه انجامید.

این نخستین باری است که این بنیاد مرگ افراد را در یکی از مراکز توزیع خود تأیید می‌کند، اگرچه شاهدان، بیمارستان‌ها و آژانس‌های سازمان ملل پیش‌تر گفته بودند که صدها نفر در مسیر رسیدن به این مراکز برای دریافت غذا جان خود را از دست داده‌اند.

نارنجک‌های بی‌حس‌کننده و اسپری فلفل

شاهدان می‌گویند که انتشار پیام‌هایی درباره لغو یا تأخیر در توزیع غذا باعث ایجاد ترس و هجوم ناگهانی جمعیت شد. برخی دیگر نیز گفته‌اند که ازدحام در محل گیت‌های کنترل منجر به گیر افتادن افراد شد.

عمر نجار، یکی از ساکنان شهر رفح، گفت: «مردم به‌دلیل استنشاق گاز اشک‌آوربه سختی نفس می‌کشیدند. آسیب‌ها از گلوله نبود بلکه از ازدحام و فشار جمعیت بود.» او و سه نفر دیگر، یک فرد مجروح را به بیمارستان منتقل کردند.

عبدالله علیات، یکی از حاضران در محل، گفت: «از نارنجک صوتی و اسپری فلفل علیه ما استفاده کردند. وقتی دیدند مردم همدیگر را می‌کُشند، در را باز کردند و مردم روی هم افتادند و خفه شدند.»

تصاویر منتشرشده از سوی GHF در اوایل سال جاری و همچنین ویدیوهایی که اخیراً توسط یک پیمانکار آمریکایی فعال در این مراکز به خبرگزاری آسوشیتدپرس ارائه شده، نشان می‌دهد که افراد در پشت نرده‌های فلزی فشرده شده‌اند و نیروهای امنیتی از گاز اشک‌آور و نارنجک صوتی استفاده می‌کنند.

این مراکز در مناطق تحت کنترل ارتش اسرائیل و با حفاظت پیمانکاران خصوصی آمریکایی اداره می‌شوند. ارتش اسرائیل اعلام کرده که در نزدیکی این مراکز مستقر است اما در محل دقیق حضور ندارد.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز سه‌شنبه اعلام کرد که از ماه مه تاکنون ۸۷۵ فلسطینی در جریان تلاش برای دسترسی به غذا در غزه کشته شده‌اند که ۶۷۴ نفر از آن‌ها در نزدیکی مراکز متعلق به بنیاد بشردوستانه غزه جان باخته‌اند.

اگرچه برخی ادعا کرده‌اند که شماری از این افراد با گلوله‌های ارتش اسرائیل کشته شده‌اند، اما ارتش اسرائیل گفته فقط زمانی تیراندازی می‌کند که جمعیت تهدیدی برای سربازانش باشد و در غیر این صورت از شلیک هشداردهنده استفاده می‌کند.

باز شدن کریدور نظامی جدید توسط اسرائیل

در همین روز، حملات هوایی اسرائیل به غزه ادامه یافت و به گفته منابع بیمارستانی، ۲۲ نفر در شهر غزه از جمله ۱۱ کودک و ۳ زن و همچنین ۱۹ نفر دیگر در خان یونس کشته شدند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۲۰ هدف را در سراسر نوار غزه هدف قرار داده که شامل تونل‌ها و انبارهای تسلیحاتی حماس بوده است.

همچنین ارتش اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که کریدور نظامی جدیدی را در خان یونس گشوده است که چهارمین مورد از این دست است. این گذرگاه‌ها مناطق شهری را به دو بخش تقسیم کرده و ارتش می‌گوید هدف از آن‌ها افزایش فشار بر حماس است.

اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس همواره بر حفظ حضور نظامی در این کریدورها پافشاری کرده که باعث کندی روند گفت‌وگوها شده است.

مذاکرات غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس که در دوحه، پایتخت قطر، جریان دارد، پس از ۲۱ ماه جنگ به بن‌بست رسیده است.

از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در پاسخ به این حمله، تاکنون بیش از ۵۸ هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بوده‌اند، جان باخته‌اند. این آمار از سوی وزارت بهداشت حماس اعلام شده و تفکیکی بین غیرنظامیان و نیروهای نظامی در آن وجود ندارد.

ارتش اسرائیل نیز گفته از ابتدای جنگ تاکنون نزدیک به ۹۰۰ نظامی‌اش کشته شده‌اند.

منابع بیشتر • AP

source

توسط jahankhabari.ir