بیانیه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در باره شرایط خطیر کشور

دیدارنیوز: انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در باره شرایط خطیر کشور بیانیه ای صادر کرد.

در متن این بیانیه آمده است:

هموطنان عزیز!

پس از سال‌ها تنش سیاسی و نظامی، سرانجام در ماه گذشته وطن عزیز ما ایران در اقدامی غیرقانونی و مغایر با تمام قوانین بین المللی، توسط رژیم صهیونیستی اسرائیل و آمریکا مورد تجاوز قرار گرفت و جمع کثیری از هموطنان ما از جمله کودکان و زنان و خانواده‌ها در کنار فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان کشور به شهادت رسیدند.

شهادت در راه وطن یا در تجاوز و شبیخون اقوام وحشی و مهاجم، برای ملت ایران با تاریخ چند هزار ساله خود اتفاقی تازه نبوده، اما تجاوز به ایران در قرن ۲۱ آنهم تحت عنوان دفاع از صلح و امنیت جهانی، اما همانگونه که برخی سران کشور‌های غربی مانند صدراعظم آلمان برون سپاری «کارکثیف» خود نامیدند، بی سابقه بود. نکته اصلی و قابل تأمل این رویداد اینکه آمریکا در اقدامی آشکارا مغایر با تمام ضوابط و اصول دیپلماتیک، در میانه مذاکره با ایران به رژیم اسراییل چراغ سبز تهاجم به ایران را نشان داده و خود نیز در حمله شرکت کرد. اقدامی که هیج نام دیگری جز خیانت به دیپلماسی و به تعبیر رییس جمهور محترم «بمباران میز مذاکره» بر آن نمی‌توان نهاد.

انجمن اسلامی جامعه پزشکی همراه و همسو با ملت ایران و تمامی دلسوزان ملک و ملت، ضمن محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاک ایران لازم می‌داند نقش برخی سیاست‌های غلط گذشته و نیز نفوذ عمیق دشمن در سیستم امنیتی/نظامی را در سوق دادن کشور به لبه پرتگاه گوشزد نماید.

همگان دیدیم و رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز برخلاف تصور خود دیدند که ملت ایران، جامعه مدنی، احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف، اکثریت قریب باتفاق ایرانیان در سراسر جهان با هر مرام و مسلک و گرایشی و شخصیت‌ها و چهره‌های ملی که سرمایه‌های اجتماعی کشور هستند به اتفاق این تجاوز وحشیانه را محکوم کردند و بر دفاع از تمامیت ارضی، زیرساخت‌های استراتژیک کشور و حفظ جان و مال ایرانیان و عزت و سربلندی میهن تاکید نمودند و سهم خود را در دفع تجاوز بخوبی به انجام رساندند. روشن است که حاکمیت اعم از دولت و قوای مقننه و قضاییه و نهاد‌های قدرت نیز که ابزار‌های سیاسی، نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک را در اختیار دارند، باید وظیفه خود را در کشف نفوذ و پاکسازی وسیع دستگاه‌ها از آلودگی‌های عمیق امنیتی و همچنین ترمیم حفره‌های پدافندی و دفاع از حریم هوایی و زمینی و تمامیت ارضی کشور و حفظ جان و مال و زیرساخت‌هایی که متعلق به نسل‌های آینده نیز هست را به انجام برسانند و در جبهه‌ای دیگر، با به کارگیری تمام ابزار‌های ممکن از بروز و شعله ور شدن دوباره جنگ ویرانگر بعدی پیشگیری نمایند و با پرهیز از شعارزدگی و با تدبیر و عقلانیت، کشور را از این پرتگاه خطرناک خارج نمایند.

در سطح اجتماع نیز جامعه مدنی و احزاب سیاسی، وظیفه آمادگی برای یک «توافق ملی» با هدف حفظ ایران و مقابله با تجاوز و زیاده خواهی دشمنان را در این شرایط بسیار خطیر برعهده دارند.

در این راستا انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران موارد زیر بعنوان اصول توافق ملی پیشنهاد می‌کند:

۱-از تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک نظام و دولت برای کاهش تنش و خنثی کردن طرح «امنیتی سازی» و تهدید جلوه دادن ایران در سطح بین المللی، قاطعانه حمایت می‌کنیم.

مصاحبه رییس جمهور پزشکیان با مجری آمریکایی راهوشمندانه و عزتمند ارزیابی کرده و برتداوم سیاست تنش زدایی و حمایت از حقوق ملت ایران از مسیر دیپلماتیک و گفت‌و‌گو و مذاکره عزتمندانه تاکید می‌کنیم.

۲- ملت ایران با سابقه تمدن چندهزار ساله و بیش از ۱۵۰ سال مبارزه برای نیل به آزادی و پیشرفت و توسعه، شیوه حکمرانی کنونی را درشأن خود نمی‌داند وبار‌ها اعتراض خود را به اشکال مدنی و مسالمت جویانه به اطلاع حاکمیت رسانده است. نتیجه بی‌توجهی به این مطالبات به حق، در پشت کردن به انتخابات و کاهش مقبولیت و مشروعیت نظام خود را نشان داد که همین نقصان بزرگ، محل طمع و توطئه دشمنان ایران قرار گرفت و شد، آنچه شد. انتظار می‌رود در این شرایط خطیر و بی سابقه، حاکمیت به سرعت به مطالبات انباشته جامعه توجه کرده و به خواست‌های بحق ملت تن در دهد و با در پیش گرفتن مسیر «آشتی ملی» راه را بر طمع بیگانگان که ویرانی ایران را می‌خواهند، ببندد.

آشتی ملی با پیمودن گام‌های زیر می‌تواند نقطه عطفی در افزایش پشتوانه مردمی نظام و دوره جدیدی برای اعتلای میهن باشد.

الف: آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

ب:اعلام عفو عمومی

ج:اصلاح سریع سازوکار انتخابات و بازگشت به روح قانون اساسی و برگزاری انتخابات آزاد، قانونی و منصفانه به نحوی که نمایندگان اکثریت ملت زمام امور را در تمامی عرصه‌های انتخابی بدست بگیرند و ارکان انتخابی و حتی انتصابی نظام، بازتاب خواست اکثریت ملت باشند.

د: رفع تحریم‌ها و بهبود شرایط اسفناک اقتصادی و توجه جدی به کنترل گرانی و تورم و رفع بیکاری و برقراری عدالت اجتماعی از مسیر تنش زدایی با جهان خارج و پرهیز از سیاست خارجی شعار زده و تقابلی.

۳- متاسفانه وجود حفره‌های امنیتی عمیق و اشراف اطلاعاتی گستردهٔ دشمن در جنگ اخیر، موجب وارد آمدن ضربات سنگینی به کشور و زیر ساخت‌های نظامی و امنیتی آن شد. به همین منظور بازگشت نیروه‌های اطلاعاتی و امنیتی به وظیفه اصلی و تخصصی خود و پرهیز جدی آنان از حضور مجدد در عرصه‌های جناحی و حزبی و کنترل شبانه روزی منتقدان و جریانات سیاسی نادلخواه و تأیید یا رد صلاحیت مدیران دست چهارم و پنجم دستگاه‌ها و خلاصه اقداماتی که در سال‌های اخیر این نهاد‌های حیاتی را از وظایف ذاتی خود باز داشته و بعلاوه چهره آنان را در ذهن ملت مخدوش کرده بود، امری فوری و ضروری است. افزون بر آن باید با جدیت و فوریت تمام به موضوع «نفوذ» پرداخته شده و از فروکاستن این امر مهم به دستگیری چند نفر اتباع مهاجر یا پیاده نظام کم اهمیت که مصداق بیراهه رفتن است، اجتناب شود. باید مراقب بود که نفوذیان اصلی و جاسوسان واقعی و سطح یک، خط مقابله با نفوذ را عامدانه کور نکنند و فرآیند حیاتی چک و خنثی سازی نفوذ در دستگاه‌های استراتژیک نظام را به دستگیری یا حبس و اعدام چند پهپاد پران یا راننده وانت حامل ریزپرنده و عنصر دسته چندم و خط آخر، منحرف ننمایند. همچنین باید توجه کرد تشدید فضای امنیتی و صدور احکام قضایی غیر موجه و شدید و غلیظ بدون کشف ریشه‌ها نه تنها مشکل نفوذ را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند شکاف ملت و حاکمیت را در شرایطی که جامعه ایران به وفاق و اتحاد مضاعف نیاز دارد، عمیق‌تر کند.

۴-موضوع مهاجران افغانستانی به ایران در اثر جنگ و فقر و ظلم جاری در سال‌های متمادی در افغانستان، در چند دهٔ گذشته موجب بروز مشکلات امنیتی، اقتصادی و فرهنگی در کشور ما شده است، اما در کنار آن نمی‌توان از خدمات برادران و خواهران زحمتکش و رنجدیدهٔ افغانستانی در ایران هم چشم پوشی کرد. ملت و دولت ایران دراین سال‌ها پذیرای مردم مظلوم و هم‌نژاد و هم‌زبان افغانستان بوده‌اند والبته برخی سیاست‌های غلط مهاجرتی و هرج و مرج در ورود و خروج افغان‌ها بویژه در چند سال گذشته نیازمند اصلاح است، اما بازگرداندن مهاجران غیرقانونی نباید موجب بروز کدورت در میان دو ملت شود. دولت و وزارت کشور و دستگاه‌های انتظامی باید مراقب توطئه برای ایجاد کینه و خصومت بین ما و ملت افغانستان باشند.

در این رابطه کمک‌های نهاد‌های مدنی و خیریه و برخورد مناسب مأموران دولتی و ساماندهی بهینهٔ امور می‌تواند کار را مبتنی بر احترام و مدنیت و قانون پیش برد.

در مورد ریشه یابی سیاست‌ها و عملکرد‌هایی که کار را به این وضعیت خطیر و بغرنج کشانید و لزوم برداشتن گام‌های بعدی و اساسی و تغییر بنیادین در شیوه‌های حکمرانی و چگونگی بازسازی رابطهٔ نظام با ملت، سخن بسیار است که ما آن را به شرایط دفع خطر جنگ و تجاوز بیگانه موکول کرده و در شرایط فعلی به همین مقدار بسنده می‌کنیم.

از خدای بزرگ می‌خواهیم با ایجاد مودت و الفت درقلب‌های ما، همهٔ ملت بزرگ ایران اعم از دولت و مردم را در انجام پروژه بزرگ حفظ ایران موفق بدارد و میهن ما را از این روز‌های سخت به سوی روز‌های سرشار از سعادت و سلامت و سربلندی رهنمون گرداند.

انجمن اسلامی جامعه پزشکی

۱۴۰۴/۰۴/۲۳

source

توسط jahankhabari.ir