حسین کنعانیمقدم، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با ایکنا با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی پس از جنگ ۱۲روزه اخیر و نقش آن در تقویت قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران، گفت: ملت ما در این جنگ ۱۲روزه کاری کارستان کردند. هر آنچه را که میتوانستند در دفاع از نظام جمهوری اسلامی انجام دهند، بهخوبی انجام دادند.
وی افزود: اکنون اما حفظ و تداوم این همبستگی و انسجام ملی نیازمند اقدام سهجانبه از سوی دولت، مردم و مجلس شورای اسلامی است.
بیشتر بخوانید:
دولت؛ جبران خسارتها و مقابله با جنگ اقتصادی
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به وظایف دولت، گفت: دولت باید در سریعترین زمان ممکن نسبت به جبران خسارتها اقدام کند و بهصورت جهادی وارد میدان بازسازی و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم شود. در شرایط جنگ اقتصادی، ضروری است یک جبهه اقتصادی را سازماندهی و در برابر دشمن صفآرایی کنیم. اگرچه عملیاتهای نظامی در میدان به پایان رسیده اما در جبهه جنگ اقتصادی با قدرت بیشتری همچنان نیازمند تقویت بازدارندگی در مقابل دشمنان هستیم.
کنعانیمقدم با تأکید بر نقش مردم در صحنههای مختلف و ضرورت ورود مردم در عرصه دفاع از کشور، افزود: مردم سرمایه اجتماعی نظام هستند و نباید در حاشیه بمانند و صرفاً انتظار داشته باشند دیگران مشکلات را حل کنند.
کارشناس مسائل سیاسی، خود مردم را راهحل اصلی مشکلات دانست و اظهار کرد: همانطور که در دوران دفاع مقدس این توانایی را نشان دادند و همین مردم بودند که در جبههها کمک کردند و ما را در صحنه نبرد پیروز کردند و اکنون نیز باید در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نقشآفرین باشند.
مجلس؛ قانونگذاری در مسیر مطالبات مردم
وی در ادامه به نقش مجلس اشاره کرد و گفت: قانونگذاران مسئولیتی سنگین دارند. باید قوانینی تصویب کنند که رضایت عمومی را جلب کند. مجلس اگر از مسیر مطالبات واقعی مردم فاصله بگیرد، باعث نارضایتی خواهد شد. مجلس باید با قانونگذاری دقیق و نظارت مؤثر، مردم را به این باور برساند که حاکمیتی مطلوب و پاسخگو بر کشور حاکم است.
کنعانیمقدم درباره اقداماتی که در پساجنگ نباید از سوی مسئولان و جناحهای سیاسی انجام شود تا این همبستگی ملی کمرنگ شود، گفت: احزاب و جناحهای سیاسی ذاتاً با هم رقابت دارند اما این رقابت نباید در شرایطی که امنیت و منافع ملی در اولویت است، منجر به تفرقه، تشتت و اختلاف شود. خود احزاب باید مراقب باشند تا وارد پازل دشمن نشوند و از طرح مباحثی که موجب یأس و ناامیدی یا اختلاف در جامعه میشود، پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: تشکلها و فعالان سیاسی باید نسبت به اقدامات تفرقهافکنانه حساسیت داشته باشند و اجازه ندهند برخی افراد از تریبونها، بهویژه صداوسیما، برای نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی و ایجاد فتنه استفاده کنند. این مسئولیت فقط برعهده مدعیالعموم نیست، بلکه خود احزاب نیز باید نقش نظارتی و هشداری داشته باشند و خود نیز مدعیالعموم احزاب به منظور جلوگیری از ایجاد اختلاف و تشتت باشند.
آمادگی برای آینده و هوشیاری اجتماعی
کنعانی مقدم در پاسخ به این سؤال که چه میزان لازم است تا در دوران توقف جنگ، جامعه را در حالت هوشمندی و هوشیاری نگهداشت و بر تقویت روحیه حماسی در کنار ارتقای توان نظامی تمرکز کرد، گفت: نیروهای مسلح ما امروز در حال تقویت و بازیابی توانمندیهای خود هستند و هوشیارانه آمادهاند تا از هرگونه غافلگیری نظامی جلوگیری کنند. مردم نیز باید در کنار اعتماد به توان دفاعی کشور در مقابل هر تهدیدی، در عرصههای اطلاعاتی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی هوشیار باشند.
کنعانیمقدم در پایان با تأکید بر اینکه مقابله با جاسوسان، نفوذیها، شبکههای ضدانقلاب و جنگ روانی دشمن وظیفهای همگانی است، افزود: مردم باید بتوانند از سنگرهای اجتماعی، فکری، فرهنگی و سیاسی دفاع کنند و در برابر عملیات روانی دشمن ایستادگی داشته باشند.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
source