آفتاب‌‌نیوز :

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی ویژه با شبکه آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره ادامه یافتن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران با وجود حملات تجاوزکارانه آمریکا به ایران تصریح کرد: «به دلیل آسیب‌های وارد شده، برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران متوقف شده است. صدمات وارده بسیار جدی و شدید هستند.»

وزیر امور خارجه ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با «برت بر» مجری سرشناس شبکه آمریکایی «فاکس‌نیوز» تأکید کرد: «اما ایران از برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود دست نخواهد کشید. این توانمندی، دستاورد فداکاری دانشمندان ایرانی است و اکنون بیش از همیشه، به غرور ملی تبدیل شده است. توانمندی غنی‌سازی اورانیوم ایران برای ما بسیار عزیز است.»

او در پاسخ به سوالی درباره شدت صدمات وارده تصریح کرد: «آسیب جدی‌ای به تأسیسات ما وارد شده است. سازمان انرژی اتمی ایران درحال انجام ارزیابی خود از شدت این صدمات است، اما تا جایی که من می‌دانم، صدمات وارد شده بسیار جدی است.»

عراقچی در پاسخ به سوالی درباره «دسترسی ایران به ذخایر اورانیوم غنی شده خود» تأکید کرد: «هیچ اطلاع دقیقی از این مسئله ندارم. سازمان انرژی اتمی ایران مسئول است و آنها درحال انجام ارزیابی‌های خود درباره آسیب‌های وارده و مواد هسته‌ای ایران هستند.»

رژیم صهیونیستی ۲۳ ژوئن دست به حملات متجاوزانه‌ای علیه اهداف نظامی و غیرنظامی ایران زد که به شهادت شماری از فرماندهان و غیرنظامیان بی‌گناه منجر شد.

در پی این تجاوزات، ایالات متحده هم به کمپین جنایتکارانه صهیونیست‌ها پیوست و سه تاسیسات هسته‌ای ایران را با بمب‌افکن هدف قرار داد و بعدا «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که خسارت سنگینی به این تاسیسات وارد آورده و آن را کاملا نابود کرده است.

حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های ایران رخ داد.

مهمترین بخش‌های گفت‌گوی آنلاین عراقچی با فاکس نیوز به شرح زیر است:

ــ چرا اورانیوم غنی سازی شده را مانند برخی کشور‌های دیگر وارد نکنید؟ چرا بخشی از توافق نباشد که به جای تولید داخلی، آن را وارد کنید؟

چون این یک دستاورد علمی است؛ دستاوردی که خودمان به آن رسیده‌ایم. چرا باید چیزی را که خودمان می‌توانیم تولید کنیم، وارد کنیم؟

ــ، چون شما غنی‌سازی را تا درصد‌های زیاد، بالا می‌برید؛ مثلاً ۹۰٪ یا ۶۰٪، در حالی که باید در حد ۳.۵٪ باشد.

نه، نه، ما هرگز به ۹۰٪ نمی‌رویم. ما متعهد هستیم که برای تولید سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای زیر ۵٪ بمانیم. ما همچنین تا ۲۰٪ غنی‌سازی می‌کنیم، چون یک راکتور تحقیقاتی در تهران داریم به‌نام «راکتور تحقیقاتی تهران» یا TRR. ما برای نیاز‌های خودمان اورانیوم غنی می‌کنیم. ما یک بار تا ۶۰٪ هم رفتیم، و آن پس از خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای مان بود؛ و بله، در آن زمان به ۶۰٪ رسیدیم، اما در جریان مذاکرات به طرف‌های مقابل گفتم که اگر توافق هسته‌ای حاصل شود، بلافاصله به سطح پایین‌تر بازخواهیم گشت.

—آیا برنامه غنی‌سازی ایران از سر گرفته شده؟ آیا این برنامه همچنان ادامه دارد یا آسیب‌ها آن‌قدر شدید بوده که به‌طور کامل متوقف شده است؟

فرایند غنی‌سازی اورانیوم در حال حاضر متوقف شده است، چرا که خسارت‌ها [به تأسیسات هسته‌ای]بسیار شدید بوده است. قطعاً ما نمی‌توانیم از غنی‌سازی‌مان صرف‌نظر کنیم، چون این دستاورد دانشمندان ماست و اکنون فراتر از آن است، این مسئله به غرور ملی تبدیل شده است، غنی‌سازی برای ما بسیار ارزشمند است.

—جناب وزیر، با کمال احترام، مسئله فقط ایالات متحده و اسرائیل نیست؛ بلکه سایر رهبران جهان نیز نسبت به برنامه غنی‌سازی ایران نگرانی‌هایی دارند. اگر این برنامه کاملاً صلح‌آمیز است، چرا لازم بوده که آن را در عمق نیم‌مایلی زیر یک کوه مستقر کنید تا از آن محافظت شود؟ این تنها بخشی از نگرانی‌هاست. نکته دوم اینکه، رئیس‌جمهور ترامپ گفته است که اگر ایران تلاش کند برنامه غنی‌سازی خود را بازسازی کند، در حملات بیشتر تردید نخواهد کرد. پاسخ شما به رئیس‌جمهور ترامپ چیست؟

به دلیل تهدیدات و فشار‌های مستمر که از سوی اسرائیل و ایالات متحده در گذشته وجود داشته، ما راهی جز محافظت از تأسیسات، مواد هسته‌ای و دانشمندان خود نداشتیم. پیام من به ایالات متحده این است که بیایید راه‌حلی مبتنی بر مذاکره برای برنامه هسته‌ای ایران پیدا کنیم.

—آیا ایران در حال حاضر تلاش می‌کند رئیس‌جمهور سابق ترامپ، وزیر خارجه پیشین مایک پمپئو، سفیر سابق جان بولتون و دیگر مقامات دولت ترامپ را در پی کشته شدن قاسم سلیمانی ترور کند؟

خیر، ما هرگز چنین چیزی نگفته‌ایم. شاید برخی افراد در این‌جا و آن‌جا حرف‌هایی در این خصوص زده باشند، اما این هرگز موضع رسمی ایران نبوده است.

—آیت‌الله خامنه‌ای گفته است «مرگ بر آمریکا» و این به معنای «مرگ بر ترامپ» است. این جمله از جانب رهبر معظم ایران گفته شده. همچنین یک کارزار تأمین مالی جمعی ایرانی که با عنوان «عهد خون» شناخته می‌شود مدعی شده که برای جایزه ۴۰ میلیون دلاری بر سر ترامپ پول جمع‌آوری کرده است. این کارزار پس از آن آغاز شد که چند نهاد رسانه‌ای یا نهاد‌های وابسته به حکومت ایران حکم مرگ علیه ترامپ صادر کردند؛ بنابراین میتوان فهمید چرا دولت آمریکا این سیگنال‌ها را به‌عنوان نشانه‌ای از تلاش ایران برای اجرای ترور تعبیر می‌کند

فکر می‌کنم همه این‌ها پروپاگانداست، همیشه گفته‌ایم—و این سخن بار‌ها از سوی رهبر و دیگر مقامات رسمی ما نیز تکرار شده—که شعار «مرگ بر آمریکا» در واقع اشاره به سیاست‌های ایالات متحده دارد، نه به مردم این کشور. ممکن است برخی اشخاص یا گروه‌های تندرو، چه در داخل و چه در خارج از ایران، اظهارات افراطی مانند آن‌چه شما اشاره کردید مطرح کنند، اما این هرگز سیاست رسمی جمهوری اسلامی نبوده، نیست و نخواهد بود. ما سیاستی برای ترور هیچ فردی در خارج از کشور نداریم، چه رسد به رئیس‌جمهور کشور دیگر.

منبع: ایسنا و انتخاب

source

توسط jahankhabari.ir