رویداد۲۴| روزنامه اصلاحطلب هممیهن در سرمقالهای با عنوان «وفاق به چه قیمتی؟» از مواضع اخیر رئیسجمهور در برابر شورایعالی فضای مجازی انتقاد کرده و هشدار داده که دولت نباید به نام وفاق، از حقوق ۶۰ میلیون کاربر اینترنت عبور کند.
این سرمقاله که در بحبوحه مناقشات پیرامون محدودیتهای اینترنت منتشر شده، با یادآوری دغدغههای مردم در روزهای جنگ اخیر نوشته است: «آقای پزشکیان حتماً از نتایج نظرسنجیها مطلع هستند که در دوران جنگ، اولین دغدغه نیمی از مردم، عدم دسترسی به اینترنت بوده است. حالا چگونه میتوان به نام وفاق، در برابر شورایعالی فضای مجازی که کسی آنان را نمیشناسد، حقوق حقه این مردم را نادیده گرفت؟»
در ادامه این یادداشت، به فرصت بهوجود آمده در جریان جنگ سایبری اخیر برای بازنگری در سیاستهای ارتباطی کشور اشاره شده و آمده است:
«این جنگ گرچه تهدید بود، ولی فرصتی هم شد. از جمله فرصتی خوب برای مخالفان فنآوری و اینترنت تا بدانند که زندگی در دنیای امروز نهتنها بدون اینترنت ممکن نیست، بلکه هرگونه پیشرفتی هم مشروط به تقویت آن است.»
روزنامه هممیهن با استناد به سخنان وزیر ارتباطات در مجلس، بخشی از واقعیتهای فنی و اقتصادی وابسته به اینترنت را بازتاب داده و نوشته است: «امرار معاش ده میلیون نفر از شهروندان ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم به حوزه اقتصاد دیجیتال گره خورده است. هر گونه محدودیتی در اینترنت زندگی این بخش بزرگ از مردم را در خطر قرار میدهد.
در شرایط جنگی اخیر، حدود ۳۰ درصد کاهش اشتغال در این حوزه داشتیم. تقریباً هر روز ۵۰۰ میلیارد تومان از ارزش افزوده اقتصاد دیجیتال کم شده، که معادل ماهی ۱۵هزار میلیارد تومان است؛ یعنی رقمی برابر بودجه سالانه برخی وزارتخانهها.»
این یادداشت همچنین تأکید کرده: «اینکه اینترنت ایران آلوده است، دلیلش فیلترینگ و نارضایتی مردم از آن است. فیلترشکنهای رایگان، شبکه را آلوده و کند کردهاند و فضای جاسوسی و اقتصاد سیاه را تقویت میکنند.»
هممیهن مینویسد: «سیاست محدودسازی اینترنت از دولت قبل آغاز شده؛ اما ادامه آن در دولت فعلی نهتنها اشتباه است، بلکه برخلاف شعارها و مطالبات مردم است. اگر نمیتوانند محتوا تولید کنند، اینترنت را نبندند؛ بستن اینترنت، مشکل جناح حاکم را حل نمیکند، بدترش میکند.»
در پایان، نویسنده میپرسد: «آقای رئیسجمهور! حال که وزیر ارتباطات با استدلال و شفافیت بخشی از حقایق را بیان کرده، شما در برابر آن چه خواهید کرد؟ آیا هنوز میتوان از وفاقی سخن گفت که طرف مقابلش به هیچ صراطی مستقیم نیست؟»
source