به گزارش شهرآرانیوز، علی عبدالعلی زاده در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: امیدوارم بتوانیم با همکاری راه‌آهن و برنامه‌ریزی دقیق، حجم ۱۰ میلیون تن ترانزیت را افزایش دهیم و صادرات کریدور شمال–جنوب کشورمان را عملاً از این نقطه آغاز کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های سفرش در مشهد اظهار کرد: امروز بازدیدی داشتیم از منطقه بندر خشک و دهکده لجستیک شهید مطهری مشهد که در مجموعه راهگذر یا کریدور شمال–جنوب کشور موقعیت بسیار ویژه‌ای دارد و می‌تواند به‌عنوان یکی از نقاط بسیار مهم این کریدور به حساب بیاید. خوشبختانه تجهیزات خوبی در اینجا آماده است و در حال بهره‌برداری قرار دارد و فعالیت و جنب‌وجوش قابل توجهی در منطقه مشاهده می‌شود.

وی افزود: کشور‌های همسایه نیز توناژ قابل‌توجهی کالا را در این منطقه مبادله می‌کنند. ظرفیت این منطقه برای صادرات و واردات در حد ۱۰ میلیون تن است و این برای ما یک وعده بسیار امیدوارکننده به شمار می‌آید. نکته مهم دیگر، انتقال بار از طریق راه‌آهن است که خوشبختانه برنامه‌ریزی‌های مناسبی از سوی راه‌آهن در مسیر سرخس تا بندر شهید رجایی انجام شده است. بار در مدت ۷۲ ساعت از سرخس به ایستگاه شهید مطهری مشهد و سپس به بندر شهید رجایی منتقل می‌شود که این زمان انتقال، بسیار قابل قبول و امیدوارکننده است.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور ادامه داد: می‌توانیم در برنامه‌ریزی ترانزیت بار، روی این نقطه حساب ویژه‌ای باز کنیم و باید هرچه زودتر در این مسیر اقدام کنیم. همه‌چیز آماده است و امیدوارم بتوانیم با همکاری راه‌آهن و برنامه‌ریزی دقیق، حجم ۱۰ میلیون تن ترانزیت را افزایش دهیم و صادرات کریدور شمال–جنوب کشورمان را عملاً از این نقطه آغاز کنیم.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد گفت: این شهرک که با مساحت ۵ هزار هکتار در نظر گرفته شده، یک اقدام شجاعانه به شمار می‌رود. ایجاد ۵۰۰۰ هکتار فضای صنعتی در یک نقطه، نیازمند مدیریت پیچیده‌ای است که خوشبختانه نیرو‌های خراسانی توانایی لازم برای آن را دارند. نکته مهمی که به ذهنم رسید این است که حداقل در این محدوده، ۵ یا ۶ صنعت مادر پیش‌بینی شود تا در اطراف آنها صد‌ها کارگاه، صنایع تأمین‌کننده، قطعه‌ساز و تقویت‌کننده به‌عنوان خوشه‌های صنعتی شکل بگیرند و بتوانند یک محصول نهایی را از صفر در اینجا تولید و تحویل دهند.

عبدالعلی‌زاده تأکید کرد: نگاه من در این پیشنهاد آن است که این ۵۰۰۰ هکتار ظرفیت آن را دارد که به یک نقطه تولید تکنولوژی در کشور تبدیل شود و اگر بتوانیم از صفر تا صد یک محصول قابل توجه برای خودمان و کشور‌های همسایه را در اینجا تولید کنیم، این بدان معناست که توانایی تولید تکنولوژی و به‌روز نگه‌داشتن آن را هم داریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم این ظرفیت خوبی که در اینجا برنامه‌ریزی شده و ظاهراً در همین یک سال گذشته هم عملکرد بسیار خوبی در آماده‌سازی و فراهم‌کردن زیرساخت‌ها داشته‌اند، منجر به ایجاد یک مرکز دانش فنی و تکنولوژی در کشور شود.

source

توسط jahankhabari.ir