رئیس جمهور: با حمله به زندان اوین مردم بی‌‌گناه را کشتند، بعد می‌گویند ایران حقوق بشر را در قبال زندانیان سیاسی نادیده گرفته؛ واقعا شرم‌آور است

رئیس جمهور در جمع معاونان و مدیران وزارت امور خارجه گفت: زندان اوین را زدند و مردم بی‌‌گناه را کشتند، بعد می‌گویند ایران حقوق بشر را در قبال زندانیان سیاسی نادیده گرفته است، این موضوع واقعا شرم آور است.

خبرگزاری میزان

مسعود پزشکیان صبح امروز شنبه 4 مرداد، با حضور در جمع وزیر، معاونین، مدیران و جمعی از کارکنان وزارت امور خارجه، ضمن گرامیداشت یاد شهدای تجاوز 12 روزه رژیم صهیونیستی به کشورمان، از تلاش‌های شبانه‌روزی همه کارکنان این وزارتخانه در این مقطع قدردانی کرد و اظهار داشت: محکومیت گسترده جنایات رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای پرشمار و عموم سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی با وجود فشارهای آمریکا، رخدادی کم سابقه بود که با همت و تلاش شما حاصل شد و این شایسته قدردانی است.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به سطح بالای همبستگی و همراهی مردم در مخالفت با تجاوز رژیم صهیونیستی افزود: تصور اینکه حتی کسانی که به دلیل برخی عملکردها، از نظام دلخوری‌هایی هم داشتند، در برابر این تجاوزات پشت این آب و خاک و کشور بایستند، برای خود بنده نیز دشوار بود. این انسجام ملی باید ما را به یک هوشیاری برساند که با مردم باید با کمال احترام مواجه شویم و با گفت‌وگو مشکلات را حل و فصل کنیم؛ عموم مردم در داخل کشور و حتی کسانی که به دلایل مختلف از جمله دلخوری از عملکرد ما به خارج از کشور رفته‌اند، نشان دادند که دلشان برای این سرزمین می‌تپد.

پزشکیان با بیان اینکه ماموریت شما در وزارت امور خارجه بعد از این بسیار سخت و دشوار است، تصریح کرد: شما باید به دنیا نشان دهید که جمهوری اسلامی ایران به دنبال صلح و آرامش و تعامل سازنده، سالم و موثر با همه دنیاست. با توجه به گستردگی مرزها و تعدد کشورهای همسایه، ظرفیت بسیار خوبی برای تعامل با همسایگان برای ما وجود دارد که در صورت استفاده موثر از آنها، تیغ تحریم‌ها تا حد بسیار زیادی کُند خواهد شد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید همین رویکرد وفاق و انسجام در داخل کشور را در تعاملات خارجی، با اولویت کشورهای همسایه و منطقه دنبال کنیم، گفت: باید نگاه خود را در زمینه گسترش روابط همسایگی و تعاملات با کشورهای منطقه و دوست مورد بازنگری قرار دهیم. باید با انشراح صدر، اشتراکات را محور قرار داده و اختلاف سلایق و تفاوت دیدگاه‌ها را به حاشیه برانیم؛ اتحاد میان کشورهای همسایه و منطقه همه ما را بسیار قدرتمند می‌کند.

پزشکیان با طرح این سوال که چرا کشورهای منطقه نتوانند مانند کشورهای اروپایی مرزهای خود را باز کرده، واحد پول یکسان داشته باشند و همکاری‌های اقتصادی‌شان را گسترش دهند، خاطرنشان کرد: شما کارکنان و مدیران وزارت امور خارجه در این زمینه مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دارید. باید هم‌زمان با تلاش برای تقویت وفاق و انسجام در داخل، تقویت روابط و گسترش همکاری‌ها با جهان با اولویت کشورهای همسایه و منطقه را دنبال کنیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: در قدم نخست باید با کمک مردم و مدیران نگاه خود را عوض کنیم؛ در بعد داخل تلاش می‌کنیم که ارتباط را با مردم عزیزمان صمیمی‌تر کنیم و تا حد امکان گلایه‌ها را بشنویم و مشکلات را اصلاح کنیم. از سوی دیگر باید روابط خود را با کشورهای همسایه از جمله ترکیه، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان، پاکستان، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس تقویت کنیم. در صورت اصلاح روابط با کشورهای همسایه کارهای بزرگی می‌توانیم انجام دهیم، باید کمی فعال‌تر شویم، از تجار و بازرگانان تا اهالی فرهنگ و دانشگاهیان و اهالی گردشگری و.. باید فعالانه‌تر عمل کنند.

پزشکیان با اشاره به نقش مهم ایرانیان خارج از کشور افزود: متاسفانه چارچوب‌هایی ایجاد کرده‌ایم که آنها می‌ترسند به کشور بازگردند، باید با قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و مسئولان امنیتی صحبت کنیم تا هر کس که دلش برای ایران می‌تپد و دلش می‌خواهد، بتواند به کشور بازگردد. تنها کافی است که بستر را فراهم کنیم و از وزارت امور خارجه می‌خواهم که پیگیری لازم را انجام دهد که این امر عملی شود چرا که آنان سرمایه‌های این آب و خاک هستند.

رئیس جمهور با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه باید از یک سو خود را برای دفاع از آب و خاک‌مان آماده کنیم و از سوی دیگر دیپلماسی را در دستور کار قرار دهیم، تصریح کرد: اگر بتوانیم با آرامش زندگی کنیم بسیار بهتر از این است که درگیر جنگ و خونریزی شویم.

پزشکیان در ادامه با بیان اینکه برخی ادعای دفاع از حقوق بشر دارند، اما تصاویر دلخراشی در غزه ایجاد کرده‌اند که هیچ انسانی توان دیدن آن را ندارد، گفت: کشورهای اروپایی و سازمان‌های حقوق بشر دم از انسانیت می‌زنند، اما چگونه می‌توانند عملیات وحشیانه علیه مردم غزه را توجیه کنند؟ برخی رسانه‌های فارسی زبان که آن سوی مرز هستند نیز تحلیل‌هایی ارائه می‌کنند که شرم‌آور است، آیا آنها واقعیت و آنچه در حال وقوع است را نمی‌بینند؟

رئیس جمهور با اشاره به هدف قرار گرفتن زندان اوین توسط رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کرد: آنها دم از حقوق بشر می‌زنند، اما زندانیان را می‌کشند، از حمله رژیم صهیونیستی دفاع می‌کنند که موضوعی شرم‌آور است. زندانیان ما و جمعی از مردم بی‌گناه را که آنجا بودند، هدف قرار داده‌اند، بعد با بی‌شرمی ادعای دفاع از حقوق بشر را می‌کنند!

پزشکیان با تأکید بر اینکه با وحدت و انسجام و با توکل بر خدا و با قدرت و حمایت مردم عزیزمان مسیر پیشرفت کشور را طی خواهیم کرد، اظهار داشت: ما خدا را داریم و اگر به او دل ببندیم و با باور به او خدمتگذار مردم باشیم، مردم نیز در مقابل مشکلات با قدرت می‌ایستند. هیچ قدرتی نمی‌تواند مردم متحد و همراه را زمین‌گیر کند و اگر اینگونه نشد قطعا ما مقصر هستیم. باید تلاش کنیم با تقویت ارتباطات و تعاملات خود در مقابل تجاوزات، صدای بلند ملت ایران را به گوش همه مردم کره خاکی برسانیم.

رئیس جمهور همچنین در ادامه در پاسخ به سخنان 5 تن از مدیران وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه بنده شخصا بسیار بر دریافت اطلاعات دقیق و جامع درباره حوزه روابط با کشورهای مختلف تأکید دارم، افزود: همواره قبل از هر مراوده‌ای با کشورهای مختلف، پیگیر دریافت آخرین اطلاعات روابط و تعاملات فیمابین هستم تا بدانم چه مسایلی باید پیگیری شوند.

پزشکیان همچنین با بیان اینکه همه اختیارات قابل تفویض از سوی رئیس جمهور به وزیر امور خارجه را از قبل به عراقچی تفویض کرده است، تصریح کرد: باور ما بر این است که باید در چهارچوب سیاست‌های کلان نظام، اختیارات لازم را به مسئولان تفویض و بر عملکرد آنها نظارت کنیم تا اگر جایی نیاز به اصلاح وجود داشت، با همکاری و تعامل اصلاحات لازم را به عمل آوریم.

رئیس جمهور همچنین در واکنش به تشکر مسئولان وزارت امور خارجه برای موافقت با ادامه فعالیت دانشکده وزارت امور خارجه گفت: آموزش موثر، آموزشی است که نه صرفا در فضای بسته کلاس، بلکه در عرصه عمل ارائه شود. باور بنده بر این است که در همه عرصه‌ها باید نگاه‌مان را اصلاح کنیم، چرا که اگر نگاه‌های گذشته می‌توانست تغییر ایجاد کند، این اتفاق تا به حال افتاده بود.

مسعود پزشکیان همچنین در ادامه با حضور در شورای معاونین وزارت امور خارجه، با اشاره به گستردگی مرزها و تعدد همسایگان کشورمان، اظهار داشت: اگر گسترش روابط و همکاری‌های با همسایگان و کشورهای منطقه را از منظری جامع ببینیم، نیاز نیست نگران برخی مسایل جزئی‌تر از جمله در موضوع گذرگاه‌های مرزی شمال غرب کشور باشیم. ما باید روابط خود با همسایگان را در چهارچوب برداشتن موانع مرزی و اتصال و پیوند گسترده اقتصادهایمان ببینیم؛ باید حساسیت‌ها را کاهش دهیم و به فکر گسترش تعاملات سازنده باشیم.

رئیس جمهور با اشاره به موضوع ساماندهی مهاجران افغانستانی تصریح کرد: به وزیر کشور تأکید کرده‌ام که در این مسئله باید نهایت دقت به عمل آید تا خدای ناکرده در اثر اهمال و کوتاهی‌های احتمالی، ذهنیت منفی نزد برادران و خواهران افغانی ایجاد نشود. افغانستان همسایه عزیز ما و افغانستانی‌ها برادران و خواهران هم‌خون و هم‌زبان ما هستند که از تاریخ، آیین، باور و فرهنگ مشترک برخوردار هستیم. بنده به طور جدی از گسترش روابط و همکاری‌ها با افغانستان حمایت می‌کنم و آماده سفر به این کشور برای گشودن صفحه‌ای جدید در تاریخ روابط فیمابین هستم.

پزشکیان همچنین از مسئولان وزارت امور خارجه خواست تا برای تسهیل تردد و تعامل ایرانیان خارج از کشور پیشنهادات اجرایی و کاربردی ارائه کنند.

رئیس جمهور در پایان این نشست در گفت‌وگویی با خبرنگاران با بیان اینکه در تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران دیپلماسی کشور فعال ماند، گفت: در مدت 12 روز، دفاع سخت و جانانه‌ای انجام گرفت، دشمن با تمام توان کوشید کشور را به زانو درآورد. در این میان، مردم شریف کشورمان نقش برجسته‌ای ایفا کردند و با ایستادگی و همبستگی مثال‌زدنی، کار بزرگی رقم زدند که شایسته‌ قدردانی و تکریم است. دستگاه دیپلماسی کشور نیز به‌صورت شبانه‌روزی فعال بود؛ همان‌گونه که از طریق رسانه‌ها و صداوسیما قابل مشاهده بود.

پزشکیان افزود: در شرایطی که برخی ادارات به‌دلیل شرایط جنگی تعطیل بودند، مسئولان دیپلماسی کشور در محل کار حاضر بودند، ارتباطات بین‌المللی را حفظ کردند و با پیگیری‌های مداوم، صدای ملت ایران را به جهان رساندند. نتیجه این تلاش‌ها آن بود که تقریباً تمامی نهادهای بین‌المللی، به‌جز شورای امنیت و سازمان ملل متحد، این تجاوز را محکوم کردند. این دستاورد بزرگ به‌راحتی به دست نیامده و حاصل تعاملات هدفمند، کوشش‌های پیوسته و دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی جنگی را آغاز کرد که بر اساس تمام موازین و قوانین بین‌المللی، اقدامی نادرست و غیرقانونی بود، گفت: متأسفانه در دنیای کنونی، چنین اقدامات تجاوزکارانه‌ای اغلب توسط قدرت‌های بزرگ توجیه می‌شود.

پزشکیان در ادامه با بیان اینکه طبق توصیه‌ مقام معظم رهبری، در شرایط کنونی دو محور دفاعی و امنیتی و دیپلماسی باید به‌شکل تو أمان، مؤثر و فعال پیگیری و در دستور کار باشد، گفت: همکاران ما در حوزه دیپلماسی تمام تلاش خود را در این زمینه به کار بسته‌اند و ما نیز در هماهنگی با سیاست‌های کلان کشور، بر توسعه روابط خارجی با اولویت همسایگان تمرکز خواهیم داشت تا این روابط صمیمی‌تر، عمیق‌تر و پایدارتر شود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در گام بعد، روابط خود را با کشورهایی که تعاملات مناسبی با آن‌ها داریم، به‌ویژه اعضای گروه‌های بریکس،‌شانگهای و اوراسیا، گسترش خواهیم داد و با کشورهایی نظیر روسیه، چین و دیگر شرکا در این مسیر هماهنگ عمل خواهیم کرد و با کشورهای اروپایی و بقیه کشورهای دیگر نیز براساس حکمت، عزت و مصلحت روند را ادامه خواهیم داد.

انتهای پیام/

source

توسط jahankhabari.ir