اله کرم مشتاقی

اله‌کرم مشتاقی، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به تحولات اخیر در نوار غزه و روند احتمالی توافق آتش‌بس گفت: کوچکی جغرافیای غزه و در عین حال پایداری مقاومت در برابر کوهی از سلاح، تجهیزات، سرویس‌های جاسوسی چابک همچون موساد و عقبه آمریکایی و اروپایی رژیم صهیونیستی، یک واقعیت مهم و انکارناپذیر است اما آنها هنوز نتوانسته‌اند مقاومت را از پای درآورند. امروز کار به جایی رسیده که با نوعی شعف، از احتمال توافق سخن می‌گویند؛ توافقی که البته هنوز قطعی نیست اما به نظر می‌رسد طی یکی دو ماه آینده به نتیجه خواهد رسید.

وی افزود: جنگ کنونی در غزه، که تا این لحظه نزدیک به دو سال به طول انجامیده، نمی‌تواند بیش از یک ماه یا یک ماه و نیم دیگر ادامه یابد البته باید توجه داشت که این توافق به معنای پایان جنگ میان مقاومت و رژیم صهیونیستی نیست، بلکه بیشتر ناظر به یک آتش‌بس موقت است. رژیم صهیونیستی ناچار به پذیرش توافق است؛ چراکه چاره دیگری ندارد.

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه تل‌آویو تاکنون چهار بار نام عملیات خود را تغییر داده است تا فضای روانی علیه مردم و مقاومت ایجاد کند، اظهار کرد: ابتدا نام عملیات را «شمشیرهای آهنین» گذاشتند، سپس با تبلیغات گسترده، نام آن را به «عملیات آخرالزمان» تغییر دادند تا القا کنند که قیامتی در راه است. بعد از آن نام «ارابه ترامپ» را انتخاب کردند و در نهایت هم نام جدیدی برگزیدند. در مقابل، مقاومت از ابتدا تاکنون همان «طوفان الأقصی» را حفظ کرده و این اسرائیل بوده که به‌ناچار تاکتیک‌ها و عملیات خود را تغییر داده است.

هنر مقاومت غزه در برابر رژیم صهیونیستی

وی با اشاره به انعطاف مقاومت در مقابل تاکتیک‌های دشمن تأکید کرد: هنر مقاومت این بود که متناسب با جنایات رژیم صهیونیستی، تاکتیک‌های خود را تغییر داد. رژیم صهیونیستی فکر می‌کرد با از بین بردن تونل‌ها، می‌تواند ریشه مقاومت را بخشکاند؛ در حالی که بسیاری از این تونل‌ها از بین رفته‌اند اما مقاومت همچنان پابرجاست.

این کارشناس منطقه ادامه داد: آن‌ها تصور می‌کردند اگر جنگ را طولانی کنند، مقاومت از نظر تسلیحاتی به زانو درمی‌آید اما با گذشت نزدیک به دو سال، همچنان سلاح در اختیار مقاومت است و پایان نیافته است. حتی با هدف‌ قرار دادن فرماندهان مقاومت هم نتوانستند کاری از پیش ببرند؛ اکنون شاید تنها چهره‌های محدودی باقی مانده‌اند اما هسته‌های مقاومت همچنان فعال‌اند و مردم همچنان مسلحانه می‌جنگند.

وی با اشاره به برخی طرح‌های رسانه‌ای رژیم صهیونیستی تصریح کرد: بسیاری از طرح‌ها صرفاً تبلیغاتی و برای ساکت‌کردن افکار عمومی داخلی رژیم صهیونیستی یا ایجاد رعب در دل مقاومت است اما مقاومت، نه از تحلیل‌های نظامی و نه از تهدیدهای سیاسی هراسی ندارد. حداکثر، یک آتش‌بس موقت حاصل خواهد شد اما آنچه مسلم است، این‌که مقاومت در برابر همه این فشارها ایستادگی کرده است.

مشتاقی گفت: بیش از دو ماه است که کشورهای غربی مشغول چکش‌کاری توافق‌اند و این موضوع نشان می‌دهد که آن‌ها نیز ناچار به پذیرش پایداری مقاومت شده‌اند. هم ساختار نظامی و هم سامانه امنیتی مقاومت پابرجاست. فصل امنیت در مقاومت غزه بسیار گسترده است اما رژیم صهیونیستی نهایتاً مجبور به فروکش‌کردن آتش جنگ خواهد شد.

نقش آمریکا، انگلیس و فرانسه در بحران غزه

وی با اشاره به نقش آمریکا، انگلیس و فرانسه در بحران غزه افزود: حتی آمریکا، که همواره حامی اصلی رژیم صهیونیستی بوده، بیانیه اخیر ۲۵ کشور را امضا نکرد؛ این نشانه آن است که خستگی و تزلزل در حمایت بی‌قید و شرط از تل‌آویو رخنه کرده است. حتی اگر توافقی به نتیجه برسد، نباید غرب آن را به‌نام خود ثبت کند؛ چراکه این مقاومت بود که ایستادگی کرد.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه با اشاره به تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر گفت: اسرائیل ماهانه حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر از نیروهای خود، آن‌هم با درجات بالا، را در غزه از دست می‌دهد. به همین دلیل چاره‌ای جز پذیرش آتش‌بس نداشتند.

وی با نگاهی تحلیلی به عملکرد سیاسی اسرائیل تصریح کرد: نتانیاهو توانسته در حدود ۲۰ سال، نخست‌وزیر بماند اما اکنون زمان آن رسیده که مقاومت، این سحر و جادوی ساختگی سیاسی را باطل کند.

تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تغییر ژئوپلیتیک منطقه

مشتاقی گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۰ تاکنون چهار بار تلاش کرده‌اند که ژئوپلیتیک منطقه را تغییر دهند: یک بار با اشغال افغانستان و عراق در فاصله ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳؛ بار دیگر در سال ۲۰۰۶ که مقاومت لبنان معادله را به‌هم زد؛ سپس در فاصله ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ با پروژه داعش؛ و نهایتاً با حمله به ایران اما در همه این مراحل، ناکام ماندند و از مقاومت سیلی خوردند.

وی افزود: اگر کشتار مردم را دستاورد بدانیم، بله، اسرائیل دستاورد داشته اما در عمل نه توانسته مقاومت را از بین ببرد، نه ساختار آن را فروبپاشد. در موضوع سوریه نیز نتوانسته کاری از پیش ببرد. رژیم صهیونیستی اگر خیالش از سوریه راحت بود، به راحتی لشکرکشی می‌کرد اما اکنون در جولان نیز محتاط و منفعل عمل می‌کند.

مشتاقی در پایان اظهار کرد: واقعیت این است که مقاومت با از بین رفتن سلاح‌های متعارف نیز از بین نمی‌رود. اگر قرار بود مقاومت نابود شود، تاکنون با تمام تلاش‌ها این اتفاق می‌افتاد. اما امروز می‌توان با قطعیت گفت که هیچ‌کدام از اهداف اسرائیل محقق نشده و باید این واقعیت را به‌صورت تحلیل واقع‌بینانه به مخاطب ارائه دهیم، نه صرفاً در قالب شعار.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام

source

توسط jahankhabari.ir