به گزارش ایکنا، مسعود پزشکیان صبح امروز، شنبه چهارم مردادماه در دیدار سرزده از وزارت امور خارجه در جمع مدیران و کارکنان این وزارتخانه حضور یافت و از تلاشهای شبانهروزی آنان در پیشبرد سیاست خارجی و دیپلماسی کشور قدردانی کرد.
وی در این دیدار گفت: باور من این است که هرکدام از ما و شما میتوانیم نقش و مسئولیتی را بپذیریم که امروز فرد دیگری عهدهدار آن است.
پزشکیان ادامه داد: وقتی نماینده مجلس بودم، شاید خیلیها من را جدی نمیگرفتند، اما حالا که رئیسجمهور شدهام، همچنان همان آدم سابق هستم. هیچ اتفاقی نیفتاده، جز اینکه بار مسئولیت سنگینتر شده و دینی که انسان نسبت به مردم در وجود خود احساس میکند، بیشتر شده است. باید خداوند کمک کند، چراکه ما در برابر این جامعه مسئولیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: بنابراین، هرکدام از شما میتوانید مسئولیتهایی دیگر را بپذیرید. اینگونه نیست که من فرد خاصی باشم که حالا رئیسجمهور شدهام. هرکدام از استانداران، مدیران و وزرا هم میتوانند با همان دغدغه و احساس مسئولیت، نقشهایی ایفا کنند که تحولی بزرگ رقم بزند.
وی با اشاره به اختیارات تفویضشده به استانداران و وزرا، بیان کرد: برخی امور باید اصلاح شود. ما مینشینیم و با هم این موارد را بررسی، اصلاح و با هماهنگی پیش میرویم. چه کسی گفته که استانداران نمیتوانند کاری بکنند که رئیسجمهور میتواند؟! چرا نتوانند؟! تازه آنها در صحنه عمل حضور دارند، واقعیتها را میبینند، در حالی که ما در بالا نشستهایم و از دور تصمیمگیری میکنیم.
پزشکیان تأکید کرد: اگر چارچوب کلی سیاستهای نظام، که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، رعایت شود و به فردی که در میدان عمل قرار دارد گفته شود در این چارچوب اختیار داری و اگر اشتباهی کرد با نظارت و همراهی اصلاح شود، آنوقت کشور بهدرستی اداره خواهد شد.
وی با گلایه از اینکه در برخی مواقع به افراد مسئولیت میدهیم اما اختیار نمیدهیم و در عین حال انتظار پاسخگویی داریم، افزود: استانداران باید به فرمانداران در حد مسئولیتشان اختیار بدهند. البته ما نیز تلاش میکنیم تا با تمرین و تکرار، این فرآیند را اصلاح کنیم.
رئیسجمهور خطاب به مدیران وزارت امور خارجه، گفت: روایتسازی را از همینجا، در وزارت خارجه آغاز کنید. هر کاری که لازم باشد از سوی سایر سازمانها و واحدهای ارتباطی نهاد ریاستجمهوری انجام شود، ما حمایت خواهیم کرد. اگر پیشنهاداتی برای این حوزه دارید، ارائه کنید تا در تعامل با دانشگاهها، رسانهها و وزارتخانهها جمعبندی شود. هرچند اکنون اقداماتی در جریان است، اما اگر بتوان این فرآیند را بهصورت سیستماتیک اجرا کرد، نتیجه بهتری خواهد داشت.
پزشکیان با تأکید بر ضرورت تحول در نگرشها گفت: ما به حول و قوه الهی، دست به دست هم خواهیم داد اما باید نگاهمان را تغییر دهیم. اگر قرار باشد با همان نگاه گذشته تغییر ایجاد کنیم، تا حالا شده بود؛ بنابراین تغییر، نیازمند تغییر نگاه است و این تغییر از خود ما شروع میشود. این موضوع به شما هم مرتبط میشود، چراکه اگر میخواهید تغییری را رقم بزنید، باید تمام آنچه میگویید را اجرایی کنید. ما نیز در دولت، از شما پشتیبانی خواهیم کرد.
رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر اولویت سیاست همسایگی در دستگاه دیپلماسی کشور گفت: انشاءالله با کمک شما و یاری مردم عزیزمان و با تغییری که باید در نگاه خود ایجاد کنیم، میتوانیم مسیر جدیدی را در سیاست خارجی کشور رقم بزنیم. در اولویت نخست، باید روابط خود را با کشورهای همسایه تقویت کنیم. این حوزه مربوط به امور «خارجی» است اما در عین حال، ما در داخل نیز تلاش میکنیم ارتباطمان را با مردم عزیز کشورمان صمیمانهتر کنیم و گلایههایی را که وجود داشته، تا جایی که ممکن است، اصلاح کنیم.
وی افزود: در عرصه روابط خارجی، نیازمند تلاش مضاعفی هستیم؛ با کشورهایی مانند ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، عراق و همه کشورهای حاشیه خلیج فارس میتوانیم روابط بهتری برقرار کنیم. هیچ ضرورتی ندارد که همیشه نگاهمان به سمت غرب باشد. اگر فقط روابط خود را با کشورهای اطراف اصلاح کنیم، میتوانیم اقدامات بزرگی انجام دهیم.
پزشکیان بر فعال شدن ظرفیتهای مختلف کشور تأکید کرد و گفت: دانشگاهیان، تجار، هنرمندان، فعالان فرهنگی، بخش گردشگری، رفتوآمدهای مرزی و سایر ظرفیتها ابزارهایی هستند که میتوان با استفاده از آنها، عملگرایانه وارد میدان شد.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور، اظهار کرد: باید یک چارچوب مشخص طراحی کنیم تا ایرانیان خارجنشین بتوانند به راحتی به کشور بازگردند. برخی از ضوابطی که خودمان وضع کردهایم باعث شده این افراد نگران باشند و جرئت بازگشت نداشته باشند. باید با قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و دیگر نهادهای ذیربط صحبت کنیم تا آنهایی که دلشان برای ایران تنگ شده و دوست دارند به کشورشان برگردند، بتوانند آزادانه رفتوآمد کنند و با هیچ مشکلی مواجه نباشند. این موضوع را انشاءالله آقای عراقچی پیگیری خواهند کرد. ما هم هر کمکی لازم باشد انجام میدهیم تا این افراد که سرمایههای این آب و خاکاند، به کشور بازگردند و از وجودشان استفاده کنیم.
وی با اشاره به اهمیت دیپلماسی در سیاست کلان کشور، گفت: مقام معظم رهبری بارها تأکید کردهاند که از یکسو باید خود را برای دفاع از کشور آماده کنیم و از سوی دیگر، دیپلماسی از مهمترین مسائل است. اگر بتوانیم با آرامش زندگی کنیم، بسیار بهتر از آن است که وارد جنگ و خونریزی شویم.
پزشکیان با انتقاد از رفتارهای دوگانه مدعیان حقوق بشر، گفت: برخی از صحنههایی که در جریان جنایات رخ داده در غزه و دیگر مناطق میبینم، واقعاً برایم قابل تحمل نیست. وقتی آنها را میبینم، نمیدانم چگونه با خود کنار بیایم. کشورهای اروپایی و سازمانهای مدعی حقوق بشر کجا هستند؟ آنهایی که در آنسوی دنیا نشستهاند و از انسانیت دم میزنند، چگونه این عملیات وحشیانه علیه مردم غزه را توجیه میکنند؟ چطور میتوان این فجایع را باور کرد؟
وی افزود: حتی برخی رسانههایی که در آن سوی مرزها قرار دارند و خود را ایرانی میدانند، تحلیلهایی ارائه میدهند که شرمآور است. آیا واقعاً نمیبینند چه اتفاقی در غزه، سوریه و دیگر نقاط میافتد؟! آمدند و زندان اوین را زدند، مردم بیگناه را کشتند و بعد ادعا میکنند که زندانیان سیاسی چه شدند؟ جمهوری اسلامی حقوق بشر را زیر پا گذاشته؟! شما که مدعی دفاع از حقوق بشر هستید، چطور از حملات اسرائیل دفاع میکنید؟ این شرمآور است.
رئیسجمهور تصریح کرد: به هر حال، خداوند همه انسانها را هدایت کند. ما هم با توکل به خدا، با وحدت و انسجام و با خدمت به مردم، این مسیر را با قدرت طی خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: من بارها گفتهام و اکنون نیز تکرار میکنم؛ ما خدا را داریم. اگر با اعتقاد به خدا و با باور، خادم مردم باشیم، نه فقط در شعار، آنوقت مردم خواهند توانست با قدرت در برابر همه مشکلات بایستند. هیچ قدرتی نمیتواند ملت متحد و همراه را زمینگیر کند. اگر این اتفاق نیفتد، مقصر ما هستیم؛ ما که دولت هستیم و باید خدمتگزار مردم باشیم. انشاءالله موانع را برمیداریم و خدمتگزاری میکنیم. حضور امروز ما در اینجا فقط برای تشکر و قدردانی از شماست. میخواستیم خدا قوت بگوییم و از زحماتتان سپاسگزاری کنیم.
پزشکیان در پایان خطاب به کارکنان وزارت امور خارجه گفت: تلاش خود را دوچندان کنید، ارتباطات را تقویت کنید، چه در داخل و چه در خارج. تلاش کنید که حلقه اتصال این دو حوزه باشید. بستر رفتوآمدها را باز کنید تا بتوانیم صدای بلند ملت ایران را در برابر تجاوزات، به گوش همه انسانهایی که در این کره خاکی زندگی میکنند، برسانیم.
انتهای پیام
source