
«میدل ایست آی» در گزارشی نوشت که مقامات سعودی درخواست آمریکا برای ارسال موشکهای رهگیر سامانه «تاد» از عربستان به سرزمینهای اشغالی در بحبوحه جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل را رد کرده اند.
اطلاعات نوشت: بر اساس گزارش این رسانه انگلیسی ، رژیم صهیونیستی در ماه ژوئن، زمانی که انبوه موشکهای بالستیک ایران به سرزمینهای اشغالی اصابت میکردند، با کمبود موشکهای رهگیر سامانه «تاد» مواجه بود و ایالات متحده از عربستان سعودی خواست تا رهگیرها را برای کمک به متحد نیازمند آمریکا تحویل دهد.در ادامه آمده است: دومقام آمریکایی آشنا با مذاکرات به «میدلایستآی» گفتند که پاسخ ریاض به این درخواست آمریکا «نه» بود.
یکی از مقامات آمریکایی به این رسانه انگلیسی گفت: در طول جنگ، ما از همه خواستیم که کمک کنند، وقتی این کار جواب نداد، سعی کردیم معامله کنیم، این کار فقط مختص یک کشور نبود.او افزود: عربستان سعودی در موقعیت خوبی برای کمک نظامی به تلآویو بود و مقامات آمریکایی مشتاق بودند تأکید کنند که ایران تهدیدی برای آنها و همچنین رژیم صهیونیستی است.ایالات متحده پیش از این سامانههای دفاع هوایی را در این کشور نفتخیز خلیج فارس مستقر کرده بود.
طبق این گزارش، در حالی که ایران و رژیم صهیونیستی در حال جنگ بودند، پادشاهی عربستان در حال آماده شدن برای دریافت اولین سامانه «تاد» بود که با بودجه مستقل خود خریداری کرده بود و این سامانه در ۳ژوئیه، تنها ۹روز پس از آتشبس، توسط ارتش عربستان سعودی رونمایی شد. درست قبل از مراسم، مقامات آمریکایی نگران بودند که حمله گسترده موشکهای بالستیک ایران به سرزمینهای اشغالی، ذخایر موشکهای رهگیر ایالات متحده را به سطح وحشتناکی کاهش دهد.
میدلایستآی اولین رسانهای بود که گزارش داد رژیم صهیونیستی به سرعت در حال کاهش ذخایر موشکهای رهگیر ایالات متحده و همچنین زرادخانه موشکهای رهگیر سامانه «پیکان» است.والاستریتژورنال و گاردین بعداً این گزارش را تأیید کردند.
گاردین بعداً در ماه ژوئیه گزارش داد که پس از درگیری، ایالات متحده تنها حدود ۲۵درصد از موشکهای رهگیر پاتریوت را که برنامهریزان پنتاگون برای تمام عملیات نظامی ایالات متحده در سطح جهان مورد نیاز ارزیابی میکنند، در اختیار دارد.یک مقام آمریکایی این تعداد طبقهبندی شده را به میدلایستآی تأیید کرد.دو مقام آمریکایی گفتند که ایالات متحده همچنین از امارات متحده عربی نیز خواسته است که موشکهای رهگیر را با اسرائیل به اشتراک بگذارد اما هیچکدام از آنها تأیید نکردند که آیا امارت موشک رهگیر به اسرائیل داده است یا خیر.
در ادامه آمده است: دفتر سیاستگذاری وزارت دفاع ایالات متحده، رهبری تلاش برای ترغیب و تشویق متحدان ایالات متحده برای به اشتراک گذاشتن سامانههای رهگیر با اسرائیل را بر عهده گرفته است و این تلاشها توسط «کریستوفر ماماکس» معاون دستیار وزیر دفاع در امور مشارکتهای جهانی، رهبری میشد.
گزارش افزوده است: امتناع عربستان سعودی از کمک به رژیم صهیونیستی، مقامات واشنگتن را به شدت تحت تأثیر قرار داد. پیش از حمله ۷اکتبر ۲۰۲۳و عملیات طوفان الاقصی، ایالات متحده در تلاش بود تا سامانه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی را با متحدان خلیج فارس در بخشی از یک «ناتوی خاورمیانه» که بسیار مورد توجه قرار گرفته بود، ادغام کند.
در چنین شرایطی، نشریه نیوزویک در گزارشی با بررسی تجربه تقابل پدافند پاتریوت آمریکا با حمله تلافیجویانه موشکی ایران به بزرگترین پایگاه آمریکا در منطقه، اعتراف کرد که برای رهگیری ۱۴موشک ایرانی ۳۰موشک پدافندی پاتریوت شلیک شد.نیوزویک به نقل از محققان اندیشکده یهودی امنیت ملی آمریکا، هزینه این تعداد موشک پدافندی برای تقابل با موشکهای ایرانی را ۱۱۱ میلیون دلار عنوان کرد.
source