در گزارشی از گروه سیاسی دفاعپرس، رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس شورای اسلامی، رضا حاجیپور، با تاکید بر مخالفت این فراکسیون با افزایش تعرفه بستههای اینترنت موبایل در شرایط فعلی، اظهار داشت: “متأسفانه به مردم گزینه دیگری جز شبکه اینترنت موبایل ارائه نشده که در شرایط فعلی، بهدلیل عدم انتخابی دیگر، مردم چارهای جز خرید بستههای اینترنت به صورت تحمیلی ندارند. پس مجلس میخواهیم در این زمینه مخالف باشد.”
حاجیپور، نیاز به توسعه متوازن شبکههای اینترنت ثابت و موبایل در کشور را برای وارد شدن مردم به حوزههای با دسترسی بهتر و کیفیت بالاتر بیان کرد و تاکید کرد که تا قبل از رساندن توازن این توسعه، میبایست حقوق مصرفکنندگان و مشترکان رعایت شده و دولت مکلف است برای فراهم کردن این vase نتایج تعهداتشان در حوزه اینترنت ثابت تلاش کند.
وی اشاره کرد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید میزان دسترسی مردم به شبکههای ثابت مبتنی بر فیبر نوری را اعلام کنند و این پیشرفتها در چارچوب صندوق توسعه شبکه فیبر نوری، که با منابع مالی قابل توجهی به حداکثر ۷هزار میلیارد تومان، در این زمینه فعال است.
حاجیپور ادامه داد: “با توجه به تسهیلات ایجاد شده برای توسعه شبکههای فیبر نوری، دسترسی مردم به اینترنت پهن باند ثابت باید افزایش یابد تا به سرعت بتوان به هدف دسترسی گستردهتر به این شبکهها دست یافت.”
رئیس فراکسیون، با تکیه بر تکلیفی که از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میخواهد، بیان کرد که دولت باید اقدامات مالی و عملی خود را برای اجرای برنامههای توسعهی اینترنت پهنباند ثابت از طریق فیبر نوری، بر輩اد کند که این توسعه باید با پذیرش تعهدات برنامه هفتم توسعه، شاهد فعالیتهای پویا باشد.
در بخش دیگری از سخنرانی، حاجیپور به اهمیت مقوله فرکانس بهعنوان یکی از سرمایههای ملی کشور اشاره کرد و خواستار واگذاری این فرکانسها به شرکتهایی با توان ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه شبکههای نسل پنجم موبایل شد، بدون اینکه خود میانجیگران در این مسیر باشند. او توضیح داد: “گزارشی باید در خصوص بهرهبرداری از فرکانس توسط اپراتورها ارائه شود تا منابع مالی به نحوی که باعث اعتبارگذاری و سرمایهگذاری مثبت در این حوزه شود، مصرف شوند.”
در نهایت، حاجیپور معتقد است که فرکانسها باید زمینهساز برای سرمایهگذاری جدید باشند و مردم باید تجربهی بهتری از شبکههای ارتباطی و اینترنتی داشته باشند، چراکه توسعه این زیرساختها جزء رفاه اجتماعی و تحول در بخش دیجیتال محسوب میشوند. او اعلام کرد که مجلس شورای اسلامی با همت و آگاهی در کنار دولت تلاش میکند تا شاهد توسعهی زیرساختها باشد.