محمد باقر قالیباف در جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی علوی روز دوشنبه اظهار داشت که کار اساس حیات، زندگی، معنویت و شخصیت انسان است. او بیان کرد که کار برای جامعهای که محروم و مستضعف است، شایسته و ارزشمند است، حتی اگر مسئولین خود آن محرومیتها را خلق کرده باشند.
قالیباف مستضعین را به کسی تعریف کرد که توان بالقوهای داشته باشد اما فرصت کار کردن را نداشته باشد. وی به کارآفرینان گفت: «ما با دشمن قرارهکشی که هیچ مرزی برای وحشیگری ندارد، مواجه هستیم. جنگ در برابر او جهاد است و شما مجاهدین هستید که رزق خدا را به مستضعفان میرسانید.»
رئیس مجلس اشاره کرد که یکی از چالشهای ما کاهش نقش مردم در مشارکت به مسائل اجتماعی و اقتصادی است. او تأکید کرد که موفقیت در حوزههای مختلف امنیتی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست، بستگی به مشارکت شهروندان دارد. او افزود: «ما نیاز به یک نهضت مردمی داریم. اگر کاری را به دولت بسپاریم، فرصت شکست و ناکارآمدی وجود دارد.»
قالیباف با بیان این که یک خانواده قوی بستر ایران قوی است، بیان کرد که برای داشتن فرد قوی در جامعه، آن فرد باید خانواده قویای داشته باشد. او تأکید کرد که با مشارکت مردم در امور مختلف این قویشدن میسر میشود.
او به آمار درآمدهای کشور در نیمه اول دهه ۸۰ اشاره کرد و گفت که با این ثروت مشاهدهای از رشد اقتصادی و کاهش تورم وجود نداشت. قالیباف مشکلات را در کمبود اراده، تفکر و کار جمعی دید و تأکید کرد که «تولید ثروت در برابر توزیع ثروت» یک تفکر اشتباه است.
این رئیس مجلس همچنین درباره اصلاحات قانونی گفت که هدف آنها کاهش قوانین و مشارکت مردم در قانونگذاری است. عبرت از تجربیات گذشتهها و سربازداری از آزمون و خطا تا انجا که امکانپذیر است، از دیگر تأکیدات او بود.
قالیباف بر اهمیت تسهیلگری در خانوادهها، محلهها، مساجد، مدارس و فضاها مجازی تأکید کرد و بیان کرد که کشوری مستقل از طریق مولد بودن، تولید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت ممکن است. او تذکر داد که کار و شغل متفاوت هستند و کار ارزش و معنا دارد، در حالی که شغل ممکن است فقط عنوانی باشد.
در پایان، قالیباف بیان کرد که بنیاد مستضعفان فرصتی دارد که ساختار مدیریتی و سهامداری خود را بر اساس مشارکت جمعی تغییر دهد.