**بر اساس گزارش شهراranیوز، مسعود پزشکیان در پیامی به مناسبت روز حکیم فردوسی در ۲۵ اردیبهشت، که توسط محمود شالویی، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، بیان شد، گفت: زبان فارسی در طول قرن‌ها معارف اسلامی، حکمت ایرانی و اخلاق انسانی را پرورش داده است. کشورمان امروز بیش از هر زمانی به این زبان نیازمند است و باید آن را در تمام جنبه‌های زندگی، از آموزش تا رسانه‌ها و سیاست گذاری‌های فرهنگی، به جایگاه مناسب برساند.**

رییس جمهور در این پیام به دانشمندان شایسته، بانوان عزیز و دوستان کشتاردهنده فرهنگ و ادب ایران اسلامی برخورد کرد و تأکید کرد که روز فردوسی، به معنای یادبود پایداری زبان و هویت ایرانی و بزرگی فرهنگ ایران زمین است. وی ادامه داد: این روزی است که در آن ایرانیان می‌بینند چطور شاعر فردوسی با قلم می‌تواند هویت ملی را بر پایه‌های دین و اخلاق استوار کرده است.

پزشکیان ادامه داد: در حال حاضر کشورمان به آن روحیه‌ای نیازمند است که فردوسی در شاهنامه ایجاد کرده است. این روحیه از آزادی، کرامت انسانی، غیرت ملی و امید به پیروزی بیشتر بر ضد تپه‌های الیجیتی و نیروهای تیری است. برای او، ملت ایران با تنوع فرهنگی و زبانی خود یک خانواده است که بر ایمان، عشق و فرهنگ مشترک پایه‌ریزی شده است.

وی در پیام خویش معتقد است که شاهنامه در دنیایی که هویت‌ها تا حد زیادی از یکدیگر متمایز می‌شوند، می‌تواند به جوانان کمک کند تا به برتری‌های خود برسند و به فرهنگ و تاریخ کشور مراجعت کنند. پزشکیان افزود: شاهنامه کتابی زنده است که برای انگیزش و استقامت در ساختن ایرانی جدید و مقتدر است.

رییس جمهور بیان کرد: بدون شک، جوانان با الهام از مدل‌های شاهنامه، می‌توانند حمله‌کنندگان تمدن آینده باشند. این حکیم در روزگار سخت، پرچم زبان و فرهنگ ایران را برافراشت و امروز هر ایرانی برای حفظ این پرچم باید سߝمددشود.

وبیان‌کننده اهمیت حفظ این سرمایه ادبياتی، پزشکیان از همه نهادهای فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای خواستار حفظ زبان فارسی و احترام به هویت و فرهنگ ایران شد. وی تاکید کرد: هم‌دلی و خردمندانه‌تر شدن ایرانی‌ها تحت نور این میراث فرهنگی بسیار مهم است.

پزشکیان با الهام از شاهنامه، احساس دارد که فردوسی ما را به همدلی، هوشیاری و پیشرفت فرا می‌خواند. او نیز از دولت چهاردهم توجه منحصر به فردی به بزرگداشت فردوسی اختصاص داد.

محمود شالویی، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، با تجلیل از توجه دولت چهاردهم گفت: خوشحالم که این دولت هر روز به برگزاری مراسم بزرگداشت م⊘fafاخر ایران می‌پردازد. شاهنامه نماد هویت و غیرت ایرانی‌ها است. شالویی تاکید کرد: امروز نسل جوان باید با آشنایی با این مفاخر، از عملیات برگزاری مراسم فراتر برود. او بر اهمیت آشنایی نسل جوان با این مجداخران تأکید کرد تا هرگز به جستجوی هویت خود به جای‌های بیگانه نروند.

توسط jahankhabari.ir