به گزارش گروه سیاسی دفاعپرس، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، عصر جمعه ۲۶ اردیبهشت، پس از بازگشت از شرکت در کنفرانس بینالمج_VOIDس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC) که در شهر جاکارتا اندونزی برگزار شد، در فرودگاه مهرآباد تهران گفت:
اتحادیه پارلمانی کشورهای اسلامی از ساختارهای مختلفی مانند کمیتهای اجرایی، فلسطین، اقتصادی، حقوق بشر و زنان تشکیل شدهاست و در این دوره از همایشها، همه این بخشها فعال بودند. این اجلاس فرصت بسیار مناسبی برای گفتوگوی دوجانبه و چندجانبه میان رئیسان و کارکنان شرکتکننده شد.
قالیباف افزود: اعضای کمیتههای مختلف مجلس شورای اسلامی که ایران نیز عضو آنهاست، در این نشستها شرکت فعال داشتند و مصوبات مهمی در حوزههای سیاستگذاری آینده و اقدامات عملی مورد بحث و تصویب قرار گرفت.
وی همچنین تأکید کرد که موضوع فلسطین در این همایشها نقش محوری داشت و رؤسای مجالس و هیاتها بر انجام اقدامات عملی فراتر از موضعگیریهای سیاسی تأکید کردند. قالیباف به موضعگیریهای منتقد رژیم اسرائیل از سوی کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: همزمان با این موضعگیریها، سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه خلیجفارس توجّهکننده بود که به نظر میرسد هدف آن اختلافافکنی میان کشورهای اسلامی و ایجاد ناامنی و فروش سلاح بوده است.
در این همایشها، قالیباف دیدارهای دوجانبه به سرپرستان مقامات مختلف از کشورهای الجزایر، عمان، عربستان، اندونزی و مالزی و شرح زمینههای متنوع همکاری را مورد بررسی قرار داد. اهمیت روابط با اندونزی نیز مورد تأکید او بود. اندونزی، با جمعیت حدود ۳۰۰ میلیون نفر، بزرگترین کشور اسلامی از نظر جمعیت محسوب میشود و در مسیر توسعه سریع قرار دارد. این کشور به تولید ناخالص داخلی شماره ۱۸ جهانی و از نظر پرداخت، جزو هفت کشور برتر جهان قرار دارد و در گروههای بینالمللی مانند گروه بریکس، جنبش عدم تعهد و سازمان دیهشت عضویت دارد و در منطقه جنوب شرق آسیا نقش مؤثری ایفا میکند.
قالیباف اشاره کرد که در دیدار با رؤسای مجلس اندونزی، درباره همکاریهای اقتصادی و سیاسی بین دو کشور به طور عمیق صحبت شد و پیگیری برای تسریع برقراری پروازهای مستقیم بین ایران و اندونزی، به ویژه برای تسهیل گردشگری، مورد تمرکز قرار گرفت.
اشاراتی نیز به جلسات فرهنگی و اجتماعی با اندونزی داد: نشستها میان دانشجویان در دانشگاهها و کتابرایی به زبان اندونزی درباره حجتالاسلام مطهری برگزار شد. در دیدارهای با مراجع دینی، اندیشمندان و مرکزهای اسلامی این کشور نیز با آراء برای تقویت همکاریهای فرهنگی و دینی، نقش مهمی در دیپلماسی عمومی ایفا شد. والبته در یکی از این نشستها با حضور شیعیان اندونزی، به مناسبت ماه ذیالقعده و ولادت امام رضا (ع)، جلسهای پربرکت برگزار شد. توانمندسازی زنان و فعالان اقتصادی از موارد دیگری بود که پیگیری شد.
در پایان سخنان خود، قالیباف به برگزاری جلسات توسط اعضای هیئت ایرانی با وزرا و فعالان اقتصادی اندونزی اشاره کرد: برخی از همکاران مجلس، بهویژه از قم، برخی از وزرای اندونزی را ملاقات کردند و توانمندسازی زنان و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی از مواردی بود که ظرفیتهای همکاری متقابل بررسی شد. رئیس مجلس در پایان بیان کرد: امیدوارم که این سفر من همبستهی سهروزه تأثیرات مثبتی در توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دینی ایران با کشورهای اسلامی، بهویژه اندونزی، داشته باشد.