به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی دولت شهید رئیسی در مراسمی که به‌منظور گرامیداشت رئیس‌جمهور شهید برگزار شد طی سخنانی با اشاره به بیانیه جمعی از این دانشجویان در این مراسم اظهار داشت: قطعاً دولتی که آرایش مسئله حل کردن داشته باشد در مقابل رویکرد، مسئله پاک کردن، رویکرد متفاوتی خواهد داشت.

بذرپاش: در دولت شهید رئیسی ۱۰۰ فروند هواپیما وارد کشور شد

وی گفت: پس از رویکرد حل مسائل، نگاه کارشناسی ایشان مورد توجه بود، زیرا رئیس جمهور به‌عنوان کارشناس کارشناسان موضوع برای خودش باید حل می‌شد تا بعد آن بتواند تصمیم‌گیری کند.

بذرپاش افزود: شهید رئیسی در کنار این رویکرد‌ها در امر پیگیری بسیار فعال بود. برای برخی پروژه‌ها چندین جلسه با همدیگر برگزار می‌کردیم. موضوعی مانند کریدور ارس را بیش از ۴۰ بار از بنده پیگیری کرد؛ این پروژه بین المللی در ۶ ماه پیشرفت خوبی کرد. در سفر آخر با شهدای خدمت و آن عکس معروف که من نیز کنار ایشان هستم مشغول بازدید از این پروژه بودیم که برق شعف و شادی از پیشرفت کار در چشمان شهید رئیسی نمایان بود.

وی با بیان اینکه رفع مشکلات در این دولت در دستورکار بود، گفت: من آن زمان به‌عنوان مقام مسئول این آمار را اعلام نکردم ولی امروز می‌گویم در دولت شهید رئیسی ۱۰۰ فروند هواپیما در شرایط تحریمی وارد کشور شد.

وی با اشاره به تمهیدات این دولت برای اجرای قانون کشور در حوزه ساخت ۴ میلیون مسکن گفت: مسکن موضوع مهمی است و حرکت آن باعث افزایش تولید و رشد سالانه کشور می‌شود. دولت شهید رئیسی در ابتدای امر احتکار زمین را شکست و زمین‌های زیادی را پای‌کار تولید آورد.

بذرپاش تاکید کرد: کار دوم این دولت این بود که موضوع مسکن را به یک موضوع اجتماعی تبدیل کرد. در جلسات با استانداران آنها نیز باید به این موضوع پاسخ می‌دادند و دیگر وزارت راه تنها در این حوزه وظیفه نداشت.

وی با اشاره به انتقادات نسبت به عملکرد دولت سیزدهم در حوزه مسکن گفت: اگر رشدی صورت نگرفته بود چطور کشور در سال ۱۴۰۳ آمار‌ها رشد تولید را نشان می‌دادند؟ در بخش مسکن ما تازه ابتدای کار بودیم و برخی پروژه‌ها تازه تعریف شده بود.

نحوه همکاری با شهید رئیسی

وی گفت: شهید رییسی در ابتدای دولت از من خواست مسئولیت دیگری را بپذیریم که گفتم اجازه دهد در دیوان محاسبات بمانم که الان حسرت می‌خورم چرا زودتر و بیشتر با او همکاری نکردم. در برخی جلسات و با مشاهده برخی آمار‌ها گفتم آمار فعلی را اعلام کنید تا کار جلو رفت آنها را نقض نکنند که گفت اگر قرار باشد اعلام کنیم باید مدام در حال پاسخ دادن باشیم و فرصتی برای کار باقی نمی‌ماند. دولت سیزدهم وقتی کار را تحویل گرفت ساخت ۲ و میلیون و ۶۰۰ واحد را کلید زد که بخش اعظم آنها روستایی بود.

وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم با اشاره اینکه در انتخابات برخی کاندیدا‌ها شعار می‌دادند که می‌خواهند زمین به مردم دهند در حالی‌که دولت آقای رئیسی در محدوده شهر‌ها و روستا‌ها ۴۰۰ هزار قطعه زمین به مردم واگذار کرد، گفت: برنامه ما واگذاری یک میلیون قطعه زمین بود یعنی فقط در چند ماه از عمر این دولت، بیش از ۶۵۰ هزار قطعه زمین در سامانه تنظیم شد.

وی تاکید کرد: قطعا اگر این روند تا پایان دولت ادامه پیدا می‌کرد، واگذاری یک میلیون قطعه زمین قطعی بود.

بذرپاش تاکید کرد: با تلاش ایشان سد ذهنی و مسمومی که نسبت به احتکار زمین وجود داشت، شکسته شد. شهید رئیسی به یقین رسیده بود که باید این مسیر را برود. زمین وجود داشت و با مدیریت مشکل حل می‌شد.

وی با اشاره به اینکه تحلیل‌های غلطی وجود داشت مبنی بر اینکه دولت نباید در این حوزه دخالت کند، نیز وجود داشت، گفت: مگر می‌شود دولت مداخله‌گر نداشته باشیم. وظیفه دولت پس چیست. البته مداخله آدابی دارد. در برخی حوزه‌ها باید حتماً مداخله کنیم. مثلاً برای حمایت از مستأجران چطور باید مداخله کرد که قانون فعلی با حمایت شهید رییسی در مجلس وضع شد و امروز دست دولت را در حمایت از مستاجران باز می‌گذارد لذا با همکاری مجلس، قانون ساماندهی بازار مسکن در تیرماه ۱۴۰۳ تصویب و ابلاغ شد.

وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم گفت: با پیگیری شخص شهید رئیسی، هزاران هکتار زمین در شهر‌ها و روستا‌ها وارد مدار ساخت مسکن شد. کل مسکن مهر، در هشت سال دولت آقای احمدی‌نژاد حدود ۸ هزار هکتار بود در حالی‌که در طرح نهضت ملی مسکن، در کمتر از سه سال، بیش از ۱۰۰ هزار هکتار زمین تأمین و وارد فرایند ساخت می‌شد. گفتنش راحت است، اما باید زمین تأمین شود، مسیر قانونی‌اش طی شود، به شهر‌ها الحاق یا در قالب شهر‌های جدید تعریف شود، آماده‌سازی انجام شود و سپس به مرحله ساخت رسد.

وی گفت: از سوی دیگر، مشکلات شبکه بانکی در تأمین مالی و نیز مسائل متقاضیان، چالش‌هایی بودند که وجود داشتند. اما شهید رئیسی وارد میدان شد. حتی درباره طرح‌های باقی‌مانده از دولت قبل نیز نگفت، چون این طرح متعلق به دولت قبل است، انجام ندهیم. وقتی دولت سیزدهم آغاز شد، ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقی‌مانده و به دولت رسیده بود. پروژه‌هایی که از سال‌های ۸۹ تا ۹۳ روی دست دولت مانده بود و بیش از ۱۰ سال زمان گذشته بود. متقاضیان پول داده بودند و و بانک‌ها هم اعتباری برای تکمیل آن نداشتند. اما ما با استفاده از منابع مولدسازی دارایی‌ها در کمتر از سه سال، حدود ۱۴۰ هزار واحد از آنها را تحویل دادیم. این یک اقدام بزرگ بود.

بذرپاش با اشاره به ویژگی شخصیتی شهید رئیسی گفت: شهید رئیسی همواره می‌گفتند ۸۰ درصد کار، پیگیری است. کریدور ارس را شاید ۴۰ بار از بنده پیگیری کردند و به ثمر هم نشست.

وی با اشاره به نگاه کلان شهید رئیسی در حوزه سیاست‌های همسایگی تاکید کرد: برای ارزیابی توفیق در سیاست‌های همسایگی که دولت شهید رئیسی در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده بود شاخص‌هایی داریم که یکی از ان‌ها میزان ترانزیت کالاست و مرجع صدور آمار آن گمرک جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر دولت سیزدهم افزود: در سال ۱۳۹۳، میزان ترانزیت کالا از کشور به بالاترین حد و حدود یک دهم میلیون تن رسیده بود. پس از آن روند نزولی و به‌طور متوسط سالی ۱۰ میلیون تن ترانزیت داشتیم.

وی گفت: این شاخص در سال ۱۴۰۲ به ۱۷.۷ میلیون تن رسید و در پنج‌ماهه اول ۱۴۰۳ نیز با رشد ۶۰ درصدی ادامه یافت. برنامه‌مان رسیدن به ۲۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ بود که کار ناتمام ماند.

وی با اشاره به اینکه کریدور زنگزور که محل نزاع دو دهه‌ای ما با آذربایجان بود با همت و پیگیری شهید به کریدور ارس تبدیل شد، گفت: این پروژه‌ای سخت بود هم از لحاظ تأمین مالی و هم از نظر اجرایی. پروژه‌ای که مستلزم توافقات منطقه‌ای و همکاری با کشور‌های خارجی بود و در مدت کوتاهی اجرایی شد.

بذرپاش گفت: شهید در موضوع کریدور‌ها عقب نماند. این یعنی از وضعیت منفعل، به وضعیت مبتکر رسیدیم. دولت شهید می‌دانست دارد چه می‌کند. نه‌تنها منفعل بود بل‌که مبتکر. دولت شهید ابتکاری طراحی کرد به نام ایران‌راه این ابتکار، نقشه جامع حرکت شهید برای توسعه کریدور‌ها و توافقات منطقه‌ای بود. در هر نشست منطقه‌ای، یا دولت ما میزبان بود یا میهمان. در هر حالت، محور توافقات، ابتکارات جمهوری اسلامی ایران بود. ما می‌دانستیم چه می‌خواهیم بکنیم و شهید هم دقیقاً مسیر را می‌شناخت.

وی با اشاره به خصوصیات اخلاقی شهید رئیسی گفت: حتی در سخت‌ترین شرایط عصبانیت در ایشان نمی‌دیدم. ما مطلع بودیم از فشارها، از نقد‌های ناسالم، ولی شهید همیشه مطلع و دقیق بود. در همه جلسات، چه سفر‌ها و چه نشست‌های رسمی، حضور فعال داشت و با امید کار می‌کرد.

وزیر راه‌وشهرسازی دولت سیزدهم با اشاره به اینکه شهید رئیسی برای حرکت و پیشرفت امور کم فروشی نکرد و حداقل برای وزارت نا از جان و آبروی خود هم گذشت، اضافه کرد: این شهید الگویی ماندگار برای اداره کشور و ظرفیتی ماندگار و الگویی از خواستن و توانستن برای شماست.

انتهای پیام/ 261

source

توسط jahankhabari.ir