دهها تن از رهبران سازمانهای خبری در سراسر جهان با امضای نامهای ضمن اعلام همبستگی با خبرنگارانی که تحولات جنگ اسرائیل و حماس را در غزه پوشش میدهند، خواستار تدابیر بیشتر برای حفظ امنیت و آزادی آنها در ارائه گزارش از این منطقه جنگی شدند.
کمیته حفاظت از روزنامه نگاران در این نامه که روز پنجشنبه منتشر شد اعلام کرد که دست کم ۸۹ خبرنگار و کارمند رسانه که اغلب آنها فلسطینی بودند تاکنون در جنگ جاری میان اسرائیل و حماس در غزه کشته شدهاند.
رهبران نشریات و آژانسهای خبری آمریکایی همچون آسوشیتدپرس، نیویورک تایمز، واشنگتن پست، لس آنجلس تایمز، رویترز، نیویورکر، سیانان، انبیسی نیوز و ایبیسی نیوز از جمله امضا کنندگان این نامه هستند.
مسئولان رسانهها، نشریات، آژانسها و سازمانهای خبری بی بی سی در لندن، اشپیگل در آلمان، خبرگزاری فرانسه، دیلی ماوریک در آفریقای جنوبی، گروه روزنامه خبری نوای وقت در پاکستان و آساهی شیمبون در ژاپن از دیگر امضاکنندگان بین المللی این هستند.
جودی گینسبرگ، مدیرعامل کمیته حفاظت از خبرنگاران ضمن دعوت از دیگر سازمانها و نهادهای خبری برای پیوستن به این کارزار اعلام کرد که همگان میتوانند در حمایت از خبرنگاران مشارکت داشته باشند.
وی افزود: «احساس میکنیم بسیار مهم است که همبستگی جامعه بینالمللی رسانهای و روزنامهنگاری را با همکاران فلسطینی نشان دهیم.»
در این نامه روزنامهنگاران افرادی غیرنظامی معرفی شده و از مقامات اسرائیلی خواسته شده است که مطابق با قوانین بینالمللی از آنها محافظت به عمل آید.
امضا کنندگان نامه همچنین تاکید کردهاند که عاملان هرگونه اقدام در جهت نادیده گرفتن این اصل و نقض حقوق خبرنگاران باید پاسخگوی اعمال خود باشند.
این نامه میافزاید: «حمله به خبرنگاران همچون حمله به حقیقت است. ما متعهد به دفاع از ایمنی خبرنگاران در غزه هستیم؛ اصلی حیاتی که برای حفاظت از آزادی مطبوعات و خبررسانی در همه جا ضروری است.»
در این نامه، تنها یک بار از اسرائیل نامی به میان آمده است. مدیر عامل کمیته حفاظت از خبرنگاران میگوید هر چند که این کمیته از دسترسی بیشتر خبرنگاران به مناطق درگیری در غزه حمایت میکند اما در این نامه بیشتر تمرکز روی همبستگی با همکاران فلسطینی در شرایط بحرانی کنونی بوده است.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source