به گزارش گروه سیاسی دفاعپرس، محمدرضا مردانی مسئول سازمان بسیج اساتید کشور در نشست تخصصی کمیته راه، شهرسازی و عمران قرارگاه کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی برگزار شد با اشاره به رسالت نخبگان در تداوم راه شهدا، اظهار داشت: راه شهدا، خدمت به مردم و ارتقای حکمرانی بود. اگر ما میخواهیم در این مسیر حرکت کنیم، باید از نقد صرف عبور کنیم و برای مسائل کشور راهکار طراحی کنیم.
وی سپس با اشاره به ناکامی قانون نهضت ملی مسکن افزود: این قانون یک ظرفیت قانونی ارزشمند بود اما به دلیل خلأهای اجرایی و نبود سازوکارهای نظارت و اقناع، عملاً متوقف شد لذا در بسیج اساتید معتقدیم که اکنون باید بهصورت علمی و سیستماتیک این قانون را واکاوی کرده و در قالب یک طرح تحولزا به نهادهای بالادستی ارائه کنیم.
مردانی با اشاره به ظرفیت قانونی و حاکمیتی بسیج اساتید، گفت: باید نسخهای از این طرح به صورت بسته سیاستی به دفاتر سران سه قوه، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای امنیت ملی، و مقام معظم رهبری ارسال شود. اگر این موضوع به سطوح بالا برسد، قطعاً در اولویت قرار میگیرد.
وی همچنین تاکید کرد: برای اثربخشی این طرح، باید گزارشهای آماری متقن و هدفگذاری مشخص تهیه شود تا بتوانیم بگوییم که در صورت اجرای صحیح این طرح، در حوزههایی مانند مسکن، اشتغال، تولید، و حتی کاهش تورم چه تحولاتی رقم خواهد خورد.
مسئول سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه نیاز به مطالعه تطبیقی داریم، ادامه داد: باید ببینیم آلمان، ترکیه یا حتی کشورهای دیگر در موضوع مسکن چه مسیرهایی را رفتهاند. چرا آنجا قراردادهای اجاره ۳۰ ساله زیرساخت قانونی دارد اما در کشور ما هنوز الگوی مشخصی برای مسکن استیجاری نداریم؟ بر این اساس پیشنهاد می کنم بخشی از تیم علمی طرح تحول، بر تحلیل مدلهای اقتصادی، تامین مالی، و مشوقهای سرمایهگذاری در دیگر کشورها تمرکز داشته باشند.
وی در ادامه به تجربه تعامل با انبوهسازان اشاره کرد و گفت: انبوهسازان گفتند اگر دولت حتی بدون ارائه اعتبار مالی، در قالب واگذاری زمین در چارچوبی عادلانه مشارکت کند، ساختوساز رونق خواهد گرفت. مثلاً اگر زمین دولتی به صورت سهم مشارکتی واگذار شود و بخشی از واحدها در اختیار سازنده قرار گیرد، او برای کیفیت ساخت نیز انگیزه خواهد داشت.
مردانی با انتقاد از فضای بعضاً تقابلی برخی گروهها در برابر دولت، بیان داشت: باید وارد نقد مثبت شویم. یعنی بگوییم این طرح خوب بوده اما دلایل عدم موفقیت آن چیست و از آن مهمتر ما چه پیشنهادهایی داریم برای احیای این هدفگذاری؟ این سبک ورود، همکارانه است، نه تقابلی یعنی نباید طوری طرح موضوع کنیم که دولت احساس کند در حال تضعیف آن هستیم. بلکه باید نشان دهیم با شناخت دقیق مشکل، در کنار دولت ایستادهایم تا گرهگشایی کنیم.
وی با ربط دادن موضوع مسکن به شعار سال، اظهار داشت: اگر ساخت مسکن به عنوان بخش مولد اقتصاد دیده شود، میتواند علاوه بر پاسخ به نیاز مردم، پولهای سرگردان را به سمت تولید واقعی هدایت کند بنابراین باید مسکن را نه به عنوان یک پروژه دولتی بلکه به عنوان یک حوزه اقتصادی جذاب برای سرمایهگذاری مردمی معرفی کنیم چون مسکن مثل طلا یا بورس باید به یک دارایی قابل اعتماد تبدیل شود.
مسئول سازمان بسیج اساتید کشور سپس پیشنهاد تدوین طرح جامع ملی برای مشارکت در ساخت مسکن را مطرح کرد و بیان داشت: این طرح میتواند شامل ابعاد حقوقی، تامین مالی، تشویق سرمایهگذاری، فناوریهای نوین ساخت، و مدلهای تعاونی یا مشارکتی باشد لذا ما در بسیج اساتید آمادگی داریم طراحی این طرح را با همکاری نهادهای دانشگاهی و مهندسی انجام دهیم.
انتهای پیام/ 231
source