انتخابات هیأت رئیسه مجلس؛ قالیباف رقیب جدی دارد؟

خبرگزاری دیدارنیوز: انتخابات هیأت رئیسه مجلس دوازدهم برای سال دوم از این دوره به پایان رسیده است که در چند روز آینده برگزار خواهد شد. هرچند در نظر بیرونی به نظر می‌رسد که رقابت‌ها شبیه سال قبل گرم و جدی نیستند، اما شواهد نشان می‌دهند که درون مجلس همه‌چیز آماده است، مانند آرامش قبل از طوفان. نیروهای پایدار و شریان امیدوار هستند یا صندلی ریاست را از قالیباف بگیرند، یا شرایط را به گونه‌ای تنظیم کنند که قدرت‌های موجود آینده‌نگر باشند.

ابوالفضل ظهره‌وند، در گفت‌وگو با نامه نیوز، درباره انتخابات هیأت رئیسه مجلس در سال دوم گفت: قطعاً قالیباف رقیب جدی خواهد داشت. ۲ یا ۳ نفر برای ریاست مجلس کاندید می‌شوند که یکی از آنها قالیباف است، اما مثل سال گذشته، ذوالنور قصدی برای تصدی ریاست مجلس ندارد و برای نایب رئیسی کاندیدا می‌شود.

ظهره‌وند ادامه داد: مجتبی ذوالنوری سال گذشته به ۶۰ رأی برای ریاست مجلس رسید، اما رقیب امسال قالیباف ممکن است همین میزان رأی را بنابشه. اما حامیان وی معتقدند که با مدیریت فعلی مجلس واردات انتقاد زیادی بوده و نمایندگان در طول سال گذشته پیامک‌های انتقادی زیادی دریافت کرده‌اند. به همین دلیل، نمایندگان منتقد در موضعیت هستند که مدیریت مجلس باید کارآمدتر شود.

نماینده تهران در مجلس تأکید کرد که منتقدان مدیریت مجلس معتقدند اگر قالیباف تنها گزینه باشد، همین ناکارآمدی در مدیریت تا پایان دوره ادامه خواهد یافت. بنابراین اگر یک رقیب جدی حاضر باشد، قالیباف مجبور به ایجاد تحولات در مدیریت مجلس خواهد شد، زیرا می‌داند اگر این اتفاق نیفتد، رقیب در سال آینده ۱۵۰ رأی بیشتر بگیرد و جای او را به دست آورد.

وی ادامه داد: رقابت در انتخابات هیأت رئیسه فراکسیونی نیست؛ نمایندگان با جهت‌گیری‌های مختلف سیاسی هم منتقد ناکارآمدی‌های مدیریت مجلس هستند و ممکن است تصمیم بگیرند فراکسیون تشکیل دهند. این گروه از نمایندگان خواهان تقویت کارایی اداره مجلس هستند و پیگیر این موضوع در فضای انطباقی‌سازی مجلس و رسانه‌ها خواهند بود.

ظاهر‌وند درباره جهت گیری نمایندگان اصلاح‌طلب و مستقل بیان داشت: امسال هم آنها معتقدند که باید پشت قالیباف باشند، زیرا بخشی از دولت وفق از مدیریت قالیباف تاثر پذیرفته‌اند. انتقادهای زیادی که به مدیریت قالیباف می‌رسد، به دلیل هماهنگی‌اش با دولت است. بنابراین، قالیباف در موفقیت‌ها و شکست‌های دولت، سهمی دارد. همچنین، در سطح نواب و دبیران هیأت رئیسه، تغییرات قابل توجه‌ای پیش‌بینی می‌شود.

توسط jahankhabari.ir