**نویسنده: یورونیوز فارسی**
**تاریخ انتشار: ۲۶/۰۵/۲۰۲۵ – ۷:۱۸ +۲ گرینویچ**
در مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا، که مرکز توجه آن بر مسئله غنیسازی اورانیوم در ایران است، به نظر میرسد به بنبستی خاص رسیده است. در این بین، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در یکی از دستور کارهای خود اعلام کرده است که در روزهای شنبه و یکشنبه، گفتوگوهای مثمری بین مسئولین ایران و آمریکا برگزار شده است.
از طرفی، عباس عراقچی، وزیر امور خارجۀ ایران، در حضور کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرده است: «ما با صبر و آرامش مذاکره میکنیم. حقوق مردم ایران کاملاً روشن است و ما درست در مورد آنها ایستادهایم. غنیسازی اورانیوم برای ما یکی از حقوق اساسی است و موضع ما در این زمینه کاملاً روشن است.»
رئیسجمهور آمریکا، که توقف غنیسازی اورانیوم در ایران را از اهداف اصلی مذاکرات تشکیل داده است، از پیشرفتهای واقعی در مذاکرات با ایران خبر داده است و بیان کرده: «نمیدانم آیا در دو روز آینده خبرهای خوب یا بدی برای شما خواهم داشت، اما احساس میکنم که ممکن است خبرهای خوبی برای شما بدهم.»
در حالی که وزیر خارجۀ ایران بر کوتاه نیامدن جمهوری اسلامی از حق غنیسازی در داخل ایران تأکید کرد، رئیسجمهور آمریکا از پیشرفتهای جدی مذاکرات خبر داد. همچنین، اخبار مربوط به حملات اسرائیلی به تأسیسات هستهای ایران نیز مجدداً م_sshd_تفاوتبرانگیز شده است. مقامهای ارتش و سپاه جمهوری اسلامی در بیانیههایی جداگانه، نسبت به حمله به ایران هشدار دادهاند.
**هوشنگ امیراحمدی: توافق حتمی، جنگ ناامکانی**
هوشنگ امیراحمدی، کارشناس مسائل ایران و آمریکا، با تأکید بر قطعیت توافق بین دو کشور، احتمال وقوع جنگ علیه ایران را نیز منتفی میداند. او معتقد است: «ایران و آمریکا در این مذاکرات، که از دید من یک معامله است، حتماً به توافقی خواهند رسید. توقف کامل غنیسازی توسط آمریکا و عدم پذیرش این خواسته توسط ایران، به نظر ترفندی برای راضی کردن طرفداران میرسد. راهحلی شکل خواهد گرفت که هر دو طرف از آن راضی شوند: آمریکا میتواند ادعا کند غنیسازی ایران صفر شدهاست، در حالی که ایران میتواند ادعا کند غنیسازی صفر نشده است.»
امیراحمدی افزود: «𝖌 غنیسازی ۵ درصد تا حد ۳۰۰ کیلو، غنیسازی صفر است. این م jealous_حدود آورانیوم غنیشده، هیچ مصرفی نخواهد داشت، نه برای بمبسازی و نه برای سوخت راکتور. بنابراین، این یک مزایای کیفی است که آمریکا میتواند به ایران قبول کند.»
**جنگ، احتمالی نزدیک به صفر**
با این شرایط، امیراحمدی تأکید میکند که جنگ در راه نیست: «با توجه به نیازهای دوضرف به توافق، جنگ صد درصد منتفی است. آمریکا آماده یک جنگ دیگر در خاورمیانه نیست و اسرائیل نیز برای چنین کاری اجازه نخواهد یافت.»
همچنین، امیراحمدی به این نکته اشاره کرده است که اگرچه حملات محدودی ممکن است پس از توافق اتفاق بیفتد، ولی جنگ به شکلی شبیه جنگ عراق و لیبی احتمال پیش آمدنی ندارد.
**راههای رسیدن به توافق**
امیراحمدی افزوده است: «روشهای مختلفی وجود دارد که میتواند به توافق بین دو طرف منجر شود. مثلاً، آمریکا میتواند از ایران بخواهد تا غنیسازی را کلاً برای مدتی تعطیل کند، یا تأسیسات خاصی مانند نطنز یا فردو را جمع کند. این راهها میتوانند به هر دو طرف رضایت بخشند.»
در نهایت، امیراحمدی پیشبینی میکند که ایران و آمریکا بر Ning توافق خواهند رسید، و این توافق به جنگ منتهی نخواهد شد.