سود ‏گیری ‏از ‏بازار فزاینده قیمت ها، ‏حالتی ‏که در آن سرمایه ‏گذاران برای آنکه به ‏‏سود ‏بیشتری دست یابند به فروش ‏‏محصول‏‏ خود در اوج ‏قیمت‌ها اقدام می ‏کنند باعث کاهش قیمت نفت در بازار جهانی شد.

کاهش قیمت نفت در بازار جهانی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سود ‏گیری ‏از ‏بازار فزاینده قیمت ها، ‏حالتی ‏که در آن سرمایه ‏گذاران برای آنکه به ‏‏سود ‏بیشتری دست یابند به فروش ‏‏محصول‏‏ (کالا، دارایی، ارز، ‏نفت یا ‏‏سهام‏) ‏ خود در اوج ‏قیمت‌ها اقدام می ‏کنند و در ‏‏‏نتیجه، ‏رفتار بازار ‏خیلی ‏‏‏سریع از ‏افزایشی به کاهشی تغییر می‌کند باعث کاهش قیمت نفت در بازار جهانی در معاملات امروز نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین ‏برنت دریای شمال، یکی از مهمترین مراجع قیمت‌گذاری نفت خام در بازار بین‌المللی که شامل نفت خام برداشت‌شده از چاه‌های نفت انگلیس و نروژ در دریای شمال است، برای تحویل در ماه مه با ۷۲ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۸۲ دلار و ۳۶ سنت رسید.

بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت (west texas intermediate)، نفت خام سبکی که در غرب تگزاس استخراج می‌شود و از آن به عنوان شاخصی برای قیمت‌گذاری نفت در بازار‌های جهانی استفاده می‌شود، برای تحویل در ماه آوریل با ۹۱ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۷۸ دلار و ۴۱ سنت رسید.
قیمت نفت پس از افزایش روز گذشته، به دلیل نگرانی‌های تقاضا و افزایش نرخ بهره، کاهش یافت.

تاماس وارگا، شرکت کارگزاری نفتی پی وی ام اویل (pvm oil) یا پی وی ام انرجی (pvm energy) شرکتی که نام آن برگرفته از حروف نخست کلمات انگلیسی بازار سرمایه مشارکتی خصوصی (private venture market) است و خدمات مشاوره و معامله‌ای در زمینه بازار انرژی و انواع ابزار‌های نفتی را به شرکت‌های نفتی بزرگ، پالایشگاه‌ها و تولیدکنندگان مستقل، شرکت‌های حمل و نقل، سازمان‌های دولتی، شرکت‌های تجاری، بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد، گفت سرمایه‌گذارانی که روز گذشته روی افزایش قیمت‌ها شرط بندی کرده بودند، امروز سود خود را نقد می‌کنند.

کاهش اعتماد به کاهش نرخ بهره: علی‌رغم افزایش قیمت‌ها در روز گذشته، بازار بار دیگر اعتماد خود را به احتمال کاهش قریب الوقوع نرخ بهره در ایالات متحده از دست داده است.
نگرانی‌های مربوط به تقاضا: فواد رازاق‌زاده، تحلیلگر City Index، معتقد است که نگرانی‌های مداوم در مورد تقاضا، عامل اصلی کاهش قیمت‌ها است.
البته در معاملات امروز برخی عوامل صعودی برای قیمت نفت در بازار جهانی نیز وجود داشت، اما زیرا قوی نبودند. از جمله آنها می‌توان به داده‌های مثبت اقتصادی چین اشاره کرد. صادرات چین، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، در دو ماهه اول امسال به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
افزایش تقاضای چین برای نفت: آمار تجاری در چین نشان می‌دهد که “خرید نفت خام خارجی در ژانویه و فوریه افزایش یافته است. “
از سوی دیگر نوسانات بازار در روز گذشته، باعث شد تا تمایل به ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران را به سمت دارایی‌های پرنوسان‌تر مانند نفت سوق داد. با این حال، انتشار داده‌های اقتصادی ضعیف در ایالات متحده و احتمال کاهش نرخ بهره، ارزش دلار را کاهش و قیمت نفت را افزایش داد.

با توجه به اینکه نفت در بازار جهانی با دلار تعیین قیمت و خرید و فروش می‌شود، افزایش ارزش دلار برابر دیگر ارز‌ها زمینه را برای کاهش قیمت نفت فراهم می‌کند. چون در این صورت سرمایه گذارانی که ارز‌های دیگری جز دلار در اختیار دارند برای خرید آن دلسرد می‌شوند و البته برعکس آن نیز درست است.
امروز اما با کاهش اعتماد به کاهش نرخ بهره و افزایش نگرانی‌ها در مورد تقاضا، قیمت نفت دوباره رو به کاهش گذاشته است.
علی‌رغم وجود برخی عوامل صعودی، به نظر می‌رسد که نگرانی‌ها در مورد تقاضا و افزایش نرخ بهره بر قیمت نفت سنگینی می‌کند.

source

توسط jahankhabari.ir