مطابق اخبار ارائه شده توسط قلم‌نیوز، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری مشترک امضا کردند. این امضای تفاهم‌نامه در محل معاونت علمی صورت گرفت.

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در هنگام امضای این تفاهم‌نامه اشاره کرد که هدف از این همکاری ایجاد و تولید کارخانه‌های نوآوری در اطراف شرکت‌های صنعتی برای تکمیل زنجیره ارزش می‌باشد. او از ایجاد ناحیه‌های نوآوری در اطراف دانشگاه‌ها به عنوان مثالی برای این هدف نام برد.

افشین بیان کرد که در ابتدا این برنامه در سه یا چهار استان با توانمندی‌های دانش‌بنیان شروع خواهد شد تا پس از موفقیت، الگوهای موفقیت‌آمیز را در سایر استان‌ها تکثیر کنند. این معاون تأکید کرد که شهرک‌ها باید تنوع زیست‌محیطی داشته باشند و مزیت‌های هر استان در توزیع مناطق نوآوری تأکید شود. او ذکر کرد که تلاش می‌شود تا حدود پنج هکتار از فضا در هر شهرک برای کارخانه‌های نوآوری اختصاص یابد.

افشین در اشاره به نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان به حمایت‌های لازم برای تبدیل ایده‌ها به محصولات، اعلام کرد که درصدد هستند این حمایت‌ها را در قالب بسته‌هایی ارائه دهند. او همچنین توضیح داد که به واسطه ایجاد این مناطق نوآوری، سرریز ثروت از شرکت‌های بزرگ به شرکت‌های دانش‌بنیان و در عین حال سرریز فناوری از شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت‌های بزرگ ممکن خواهد شد. او این تفاهم‌نامه را شروعی برای پیشرفت حوزه فناوری اعلام کرد.

از طرف دیگر، محمد جواد صدری‌مهر، نیز بیان کرد که این تفاهم‌نامه رویکرد اقتصادی قوی دارد و می‌تواند تاثیر مستقیم در افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در GDP کشور داشته باشد. او اشاره کرد که در سال گذشته تمرکز بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای استقرار در شهرک‌های صنعتی بود اما اکنون مشاهده می‌شود توانمندی‌های قوی‌ای در این حوزه وجود دارد. او اضافه کرد که برای حرکت شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت انقلاب صنعتی چهارم و ایجاد زیست‌بوم تولید فناوری، ابزارهایی مانند اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه بسیار مهم می‌باشند.

رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، نیز در این مراسم بر ضرورت افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در GDP تاکید کرد. او افراد امیدوار بود که از طریق تشکیل کارگروه مشترک و ارائه گزارشات مستمر، خروجی‌های مؤثر و ماندگاری شاهد باشند. او بیان کرد که با پذیرش بنگاه‌های صنعتی مختلف در شهرستان‌ها، تلاش می‌کنند تا زنجیره ارزش را متناسب با توانمندی‌های هر استان تکمیل کنند. این مقام در پایان اعلام کرد که امیدوار بودند از طریق این تفاهم‌نامه به حل نیازهای صنعتی کشور و ارائه راهکارهای فناوری برسند.

توسط jahankhabari.ir