**تألیف از:** فرهاد میرمحمدصداقی
**تاریخ انتشار:** ۵/۶/۲۰۲۵ – ۴:۲۳ +۲ گرینویچ
**به‌روزشده در:** ۷:۰۱

به گزارش ژورنال وال استریت، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برنامه‌ای را برای ارسال فیوز‌های مجاورتی به نیروی هوایی آمریکا در خاورمیانه از خروجی‌های مپرط簋وکراین تصویب کرده است. این فیوز‌ها در راکت‌های زمین‌به‌هوا که اوکراین برای سرنگونی پهپاد‌های روسیه استفاده می‌کند، قابلیت منفجر شدن خودکار در نزدیکی هدف را دارند. این نکته مهم است، زیرا هدف‌گیری مستقیم پهپاد روسی به دلیل اندازه کوچک و مانورپذیری آن‌ها بسیار دشوار است.

پنتاگون هفته گذشته این تغییر مسیر ارسال فیوز‌ها را به کنگره اطلاع داد. این تصمیم در زمانی اعلام شد که رهبر ایران، علی خامنه‌ای، از پیشنهاد آمریکا برای توافق هسته‌ای به شدت انتقاد کرده بود. ترامپ تاکرارده است که در صورت عدم رسیدن به توافق هسته‌ای، گزینه نظامی را برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران در نظر خواهد گرفت. همچنین، مقامات ایران همبسته هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه در صورت حمله را مطLOUR خواهند کرد.

ترامپ همچنین در شبکه اجتماعی «تروت سوشال» از تماس تلفنی طولانی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، خبر داد و گفت که در این تماس درباره حملات اوکراین به هواپیماهای روس و عکس‌نشان روسیه بررسی شده است. اوکراین در یک حمله پهپادی جدید به پایگاه هوایی روسیه هواپیماهای این کشور را هدف قرار داد. پوتین در این تماس قاطعانه اعلام کرد که مجبور است به این حمله به پایگاه‌های هوایی پاسخ دهد.

ترامپ همچنین اعلام کرد که با پوتین درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران گفتگو کرده است و ایران را به التیám گذاشته است که تصمیم‌گیری سریع‌تری در مورد این توافق داشته باشد. همچنین، وزیر دفاع آمریکا، پیت هگست، از حضور در نشست هماهنگی کمک‌های نظامی ناتو به اوکراین خودداری کرد و تأکید کرد که متحدان اروپایی باید بیشتر به کمک‌های آینده اوکراین کمک کنند.

پنتاگون در پیامی خصوصی به کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا اعلام کرده است که نیاز به این فیوز‌های مجاورتی برای نیروهای مسلح آمریکا «اولویت اضطراری شده‌است». این تصمیم در زمانی اتخاذ شد که اوکراین برای مقابله با حملات بیشتر پهپادی و موشکی روسیه نیازمند این تجهیزات است و هم‌زمان یگان‌های نیروی هوایی آمریکا در خاورمیانه برای مقابله با حملات احتمالی ایران یا حوثی‌های یمن آماده‌سازی می‌کنند.

سلست والاندر، کارمند سابق کشور امریکا، اعلام کرده است که این تجهیزات برای سامانه دفاعی اوکراین بسیار مهم است، اما همچنین نیاز به حفاظت پایگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه نیز وجود دارد. دولت بایدن در چارچوب برنامه «ابتکار کمک امنیتی به اوکراین» ارسال این فیوز‌ها را برنامه‌ریزی کرده بود، اما این برنامه اکنون به پایان رسیده است.

دولت ترامپ همچنین می‌تواند تسلیحات تا ۳.۸۵ میلیارد دلار از انبار پنتاگون را به اوکراین ارسال کند، اما تاکنون این گزینه را مورد استفاده قرار نداده و از کنگره نیز بودجه‌ای جدید برای این برنامه درخواست نکرده است.

توسط jahankhabari.ir