محمد جعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری، اعلام کرد که دولت برنامه‌ای دارد تا چهاردهم عنوان شود که یک‌چهارم نیازهای برق‌ی کشور را با منابع انرژی پایدار، به ویژه خورشیدی و بادی، تأمین کند. این برنامه به گفته قائم‌پناه شامل تأمین حداقل ۲۰ درصد برق نیازهای ادارات دولتی با برق تولیدی از پنل‌های خورشیدی است.

در مراسم آغاز احداث نیروگاه‌های خورشیدی در مجموعه نهاد ریاست‌جمهوری، قائم‌پناه اشاره کرد که امروزه کشور با کمبود نیروی الکتریکی مواجه است. او ادامه داد که این کمبود نیروی الکتریکی ناشی از رسیدن فصل گرم‌برداشت از زمان معیوب و همچنین افزایش مصرف برق در مقایسه با سال گذشته است. به گزارش او، این کمبود نیروی الکتریکی فاقع شده و ممکن است تا حد نیاز به ۱۵ هزار مگاوات در برخی روزها بالا برود.

قائم‌پناه تاکید کرد که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌جای منابع فسیلی نه‌تنها باعث کاهش آلودگی هوا می‌شود، بلکه از اراضی و منابع فسیلی صرف می‌شود که این امر هزینه‌های تولید برق را کاهش می‌دهد. او اعزام کرد که این پروژه تا ۳۰ تا ۴۰ روز آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و همچنین谁都پیگیری شده توسط افشین نظری، معاون علمی رئیس‌جمهوری، و تیم مهندسی ریاست‌جمهوری.

او همچنین اشاره کرد که این نیروگاه‌های خورشیدی به توان تولید ۳۸۰۰ کیلووات برق در روز خواهند داشت، که به واسطه استفاده از انرژی خورشیدی طی پنج ساعت و نیم هر روز تأمین می‌شود. همچنین، حدود ۳ هزار مترمربع از سطح در این پروژه برای نصب پنل‌های خورشیدی در نظر گرفته شده است.

در پایان، قائم‌پناه بر اهمیت این که سایر بخش‌های کشور، از دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها گرفته تا به ویژه کارخانه‌ها، در تحول به انرژی خورشیدی شرکت کنند، تأکید کرد. او از مالکان ویلایی‌ها نیز درخواست کرد که برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری، از انرژی خورشیدی استفاده کنند، زیرا با افزایش قیمت برق برای مصرف‌کنندگان بالا، این امر اقتصادی‌تر خواهد بود. او به امید دست‌یابی به پایان ناترازی در بخش انرژی در این سال ابراز نمود.

توسط jahankhabari.ir