ارتش آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که واشنگتن اسلحه‌های سبک و مهمات ایران را که «در مسیر رسیدن آنها به شورشیان حوثی» کشف و توقیف شده بودند، در اختیار اوکراین گذاشته است.

آگهی

انتقال این مهمات به اوکراین، هفته گذشته و در حالی انجام شده که کی‌یف در میانه جنگ با روسیه، از کمبود مهمات رنج می‌برد و قانونگذاران جمهوری‌خواه ایالات متحده نیز طرح اعطای کمک‌های جدید به اوکراین را مسدود کرده‌اند.

با این وجود حتی تحویل این مهمات نیز نمی‌تواند نیاز اوکراین به اقلام کلیدی همچون توپخانه و تجهیزات مربوط به دفاع هوایی را برطرف کند.

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «دولت آمریکا بیش از ۵ هزار اسلحه AK-47 همچنین مسلسل، تفنگ تک تیرانداز، راکت ضد تانک RPG-7 و بیش از ۵۰۰ هزار گلوله ۷.۶۲ میلی‌متری را به نیروهای مسلح اوکراین تحویل داده است.»

در ادامه این پیام آمده است: «این تسلیحات به اوکراین کمک خواهد کرد تا در برابر تهاجم روسیه دفاع کند و مواد کافی برای تجهیز یک تیپ است.»

بنا بر اعلام «سنتکام» این سلاح‌ها و مهمات بین ماه مه ۲۰۲۱ میلادی تا فوریه ۲۰۲۳ از چهار «کشتی بدون تابعیت» کشف و ضبط شده است. این تجهیزات نظامی از سوی سپاه پاسداران ایران برای شورشیان حوثی در یمن فرستاده شده بودند.

در این بیانیه آمده است که دولت آمریکا پس از انجام پروسه قانونی از مسیر وزارت دادگستری، مالکیت این مهمات را در اول دسامبر ۲۰۲۳ به دست آورده است.

حوثی‌ها از نوامبر ۲۰۲۳ میلادی در اقدامی که آن را «همبستگی با فلسطینیان در غزه» می‌نامند، حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن را آغاز کرده‌اند و با این کار یک چالش امنیتی بین‌المللی مهم برای یکی از بزرگترین خطوط کشتیرانی جهان بوجود آورده‌اند.

بیانیه «سنتکام» بار دیگر اعلام کرده است که «حمایت ایران از گروه‌های مسلح، امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای، امنیت نیروها، پرسنل دیپلماتیک و شهروندان آمریکا در منطقه همچنین امنیت شرکای آمریکا را تهدید می‌کند».

بیانیه می‌افزاید: «سنتکام متعهد به همکاری با متحدان و شرکای خود برای مقابله با جریان کمک‌های مرگبار ایران در منطقه با همه ابزارهای قانونی از جمله تحریم‌های ایالات متحده و سازمان ملل است.»

واشنگتن پیش از این در اوایل ماه اکتبر نیز در اقدام مشابهی ۱.۱ میلیون گلوله ۷.۶۲ میلی‌متری را که از نیروهای ایرانی در راه یمن ضبط کرده بود، به کی‌یف تحویل داد.

با این وجود روند تحویل مهمات مهم توپخانه و دفاع هوایی به اوکراین (که در بسته حمایتی ۶۰ میلیارد دلاری جدید آمریکا قرار دارد)، از سال گذشته توسط قانونگذاران جمهوری‌خواه کنگره آمریکا را متوقف شده است و سربازان کی‌یف مجبور به جیره‌بندی مهمات با توجه به نامشخص بودن زمان تحویل مهمات جدید شده‌اند.

مقامات ایالات متحده در تلاش برای حمایت بین‌المللی از اوکراین، به سرعت ائتلافی را برای حمایت از کی‌یف پس از حمله روسیه در سال ۲۰۲۲ میلادی تشکیل دادند و کمک‌های ده‌ها کشور را هماهنگ کردند.

واشنگتن تا کنون بزرگترین اهداکننده کمک‌های نظامی و امنیتی به کی‌یف بوده است و از زمان تهاجم، ده‌ها میلیارد دلار کمک به این کشور اعطا کرده است.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir