سخنران با اشاره به اقدامات تجاوزآمیز صهیونیست‌ها از تاریخ ۲۳ خرداد، افزود که این تجاوزات در زمان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بر سر برنامه صلح‌طلب هسته‌ای ایران اتفاق افتاده و تأسیسات هسته‌ای ایران مورد حمله قرار گرفته‌اند.

او ادامه داد: تجاوزات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران -که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نظارت می‌شوند- نقض جدی قوانین بین‌المللی را نشان می‌دهند و به جایگاه رژیم منع اشاعه هسته‌ای ضربه وارد کرده‌اند.

پزشکیان نیز عنوان کردند که حملات رژیم اسرائیل علیه ایران شامل عملیات‌های غیرقانونی و جنایت‌های علیه نیروهای نظامی، استادان دانشگاه و شهروندان عادی بوده‌اند. این حملات باعث شده‌اند تعداد زیادی از غیرنظامیان در اثر حملات به مناطق مسکونی، زیرساخت‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی جان باخته و مجروح شده‌اند.

رئیس‌جمهور ایryo افزود: در طول این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، نیروهای مسلح ایران بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد به دفاع از مردم و حاکمیت ارضی ایران می‌پرداخته‌اند. اگر این تجاوز بی‌پاسخ بماند، می‌تواند به جنگ وسیعی در منطقه منجر شود.

پزشکیان تاکید کردند که جامعه بین‌الملل، به‌ویژه شورای امنیت ملل متحد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، باید به‌خوبی برخورد مسئولانه‌ای در قبال متجاوزین اتخاذ کنند.

سخنران همچنین گفت: حالا بیش از هر زمان دیگری واضح است که سیاست تهدید و تک‌جانبه‌گری با رژیم صهیونیستی باید پایان یابد. او از کشورهایی که به‌طور مسئولانه این تجاوزات را محکوم کرده‌اند، تشکر کرد. این نشست فرصتی است برای اظهار موضع جمعی و تأکید بر محکومیت قاطع این تجاوزات.

رئیس‌جمهور گفت: ایران همیشه تلاش کرده‌است تا عضو موثر و قابل اتکا در روابط اقتصادی منطقه‌ای باشد. اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گام مهمی برای تقویت روابط اقتصادی در منطقه است و فرصت‌های فراوانی برای اقتصادها و تجار کشورهای متعاهد فراهم می‌کند.

پزشکیان علاوه بر این، از تصمیم نشست قبلی سران اتحادیه برای اعطای وضعیت ناظر به ایران، قدردانی کردند.

سخنران ادامه داد: توسعه و مدرن‌سازی کریدورهای ریلی و جاده‌ای، حمل‌ونقل هوایی، ایجاد مناطق ویژه مشترک و استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی بنادر ایران، همه جزو برنامه‌های واقع‌بین ما هستند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: در حوزه انرژی، تماس و تعاون بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و استفاده از ظرفیت‌های کیفی و کمّی در منطقه، برای همه مورد توجه است.

سخنران اضافه کرد: در حوزه فناوری‌های نوین، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تقویت همکاری در حوزه فناوری‌های دیجیتال، تسهیل تبادل اطلاعات و تجارت‌های مدرن، ساماندهی هوش مصنوعی و دستیابی به تک‌جانبه‌گری در این حوزه، توانمندی‌های ملی و گروهی ما را افزایش خواهد داد.

پزشکیان بیان کردند: استفاده بهینه از موافقت‌نامه تجارت آزاد بدون توسعه زیرساخت‌های بانکی مستقل و ضد تحریم آسان نخواهد بود. در این مسیر، تامین مالی پروژه‌های مشترک، گسترش سیستم گردش مالی به کشورهای عضو و استفاده از ارزهای ملی برای تسویه حساب‌ها، ضروری است.

سخنران خاتمه داد: با توانمندی‌های موجود، می‌توانیم مدلی از همگرایی و همکاری منطقه‌ای به تصویر بکشیم و این فرصت تاریخی را به چشم‌اندازی برای رشد حلقه‌ای تبدیل کنیم. آینده برای آن ملت‌هایی است که با همکاری و اعتماد متقابل راه پیشرفت را هموار می‌کنند.

رئیس‌جمهور در پایان تمایل خود برای موفقیت این نشست مهم و آرزوی رفاه و بهروزی برای دولت‌ها و مردم محترم اعضای اتحادیه اوراسیا را بیان کرد.

توسط jahankhabari.ir