محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در مورد مدیریت سرمایه اجتماعی در جنگ ۱۲ روزه تأکید کرد. در جلسه‌ای که وزرای مختلف و اساتید برجسته حضور داشتند، عارف گفت: «سرمایه اجتماعی شکل گرفته در جنگ ۱۲ روزه باید با نگاه نخبگانی تداوم یابد. همچنین بررسی جدی و علمی در حوزه اجتماعی امری ضروری است.»

عارف اضافه کرد که رژیم صهیونیستی به این گمان این حمله را شروع کرد که مردم آماده سرنگونی نظام هستند، اما مردم با حضور، انسجام، و وفاداری به ایران و نظام پاسخ دادند. او اشاره کرد که در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، با تمام تلاش‌ها حداکثر ۱۰ درصد افزایش مشارکت انتخاباتی به دست آمد، در حالی که در جنگ ۱۲ روزه، تمام جامعه به میدان آمد و صحنه‌های اجتماعی فوق‌العاده شکل گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اثربخشی سازمان‌های مختلف در این دوران منظور عارف بود. به عنوان مثال، با افزایش سرانه مصرف بنزین به ۱۹۷ میلیون لیتر در روز در روزهای آغازین جنگ، وزارت نفت موفق به مدیریت بهینه شد و مشکلات قبلی رخ نداد. عارف احیای همگرایی مردم و انسجام آن‌ها را تبیین کرد و بر متInterior اصلاحات مدیریتی و ارتقاء ساختار تصمیم‌گیری تأکید کرد.

عارف با اشاره به توقف موقت آتش، گفت: «باید آمادگی‌های خود را حفظ کرده و ارتقاء دهیم، چرا که رژیم صهیونیستی هرگز به معیارهای انسانی و ارزشی قائل نیست.»

besar عارف تأکید کرد که برنامه‌های اقتصادی دولت در طول ۱۱ ماه گذشته برای آمادگی جنگی منجر به شکست دشمن شده است. او گفت: «مردم و رزمندگان نیروهای مسلح در این جنگ به خوبی از کشور دفاع کردند و با وجود هزینه‌های انسانی فراوان، روسفید از این جنگ خارج شدیم.»

عارف بر این نکته تأکید کرد که شیوه کنونی اداره کشور در دوران پس از جنگ قابل تداوم نیست و به نوبه خود این موضوع به نیاز به بازنگری جدی و علمی در بخش‌های اجتماعی اشاره می‌کند. او پیشنهاد کرد که نظر متمرکز مردم در تصمیم‌سازی کشوری جایگاه اولیه یابد.

عارف همچنین از معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور خواست تا جلسات هفتگی برگزار شود و تصمیمات آن به دولت ارسال شود. اعضای جلسه نیز نظرات خود را در مورد بهره‌گیری از فضای اجتماعی ایجاد شده پس از جنگ، ایجاد همبستگی ملی، و بهبود روابط حاکمیت با مردم مطرح کردند.

توسط jahankhabari.ir