به گزارش قلمنیوز و اطلاعرسانی از ایسنا، سردار رضا طلایینیک در یک مصاحبه تلویزیونی با اشاره به نیاز کشور برای قانون جامعی برای توسعه صنعت و بهکارگیری پهپادهای فناورانه، بیان کرد: «پهپادها علاوه بر پیشرفت کسبوکارها، آسیبپذیریهایی در حوزه ایمنی و امنیت هم دارند. در طول جنگ ۱۲ روزه، دشمن از تلاش برای نظارت و هدایت کشور با استفاده از این صنعت استفاده زیادی کرد.»
وی ادامه داد: «یکی از ابزارهایی که دشمن صهیونی برای ضربهزدن به امنیت مردم، مناطق مسکونی و برخی مناطق کشور استفاده کرد، پهپادهای غیرنظامی با کاربرد نظامی بود. این مسئله بخاطر عدم وجود نظام قانونی و ساختاری مدیریت پهپادها در کشور ایجاد شده است. این موضوع همواره نگرانی بخشهای نظامی و اجرایی کشور بوده است.»
سردار طلایینیک ادامه داد: «لایحهای در این زمینه توسط مجلس تصویب شد و از سال ۱۴۰۲ با تلاشهای سپهبد شهید محمد باقری در دستور کار دستگاههای اجرایی و امنیتی کشور قرار گرفت. این لایحه با همکاری ۲۱ دستگاه مختلف و مراکز دولتی و غیردولتی تهیه شده است.»
سخنگوی وزارت دفاع افزود: «۴۰ قانون مهم در زمینه ساماندهی پهپادها در مجلس تصویب یافته و اجرای آن نیز به ۱۴ دستگاه دولتی و قضایی و ۷ دستگاه امنیتی و دفاعی واگذار شده است. هدف از این قانون، استفاده بهینه از پهپادها برای رفع نیازهای کشور و ضمان امنیت عمومی مردم و کشور است.»
وی تاکید کرد: «با این قانون، نوع پهپادهای غیرنظامی مشخص خواهد شد تا همه دستگاهها بتوانند بر اساس فهرست قانونی در زمینه اعطای مجوز به استفادهکنندگان عمل کنند. این قانون بر فرایند ساخت، بهرهبرداری، واردات و صادرات پهپادها نظارت میکند.»
سردار طلایینیک ادامه داد: «پرواز پهپادها در حریم هوایی کشور که هواپیماهای باسرنشین عبور میکنند، ممنوع و جرمانگاری شده است. اما در زیر حریم هوایی کشور، پهپادها در محدودههای مشخص شده مجاز به پرواز هستند. همه پهپادها همچنین یک سامانه رهگیری دارند و به طور مداوم رصد و پایش میشوند تا جلوتر از استفاده دشمن از آنها برای ضربه به امنیت کشور شوند.»
وی در ختیمه نیز اضافه کرد: «پهپادها باید مشابه خودرو، سند مالکیتی از پلیس داشته باشند و مجوز پرواز را از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت کنند. همچنین در این قانون تولید بومی پهپادها هم تعیین شده است.»