ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، در روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه، مجدداً درخواست آزادی فوری دو تبعه فرانسوی متهم به جاسوسی که در ایران بازداشته شدهاند را بیان کرد. او بهطور مشروط، درخواست فعال نکردن مکانیسم مجدداً اعمال تحریمها (اسنپبک) علیه ایران را مطرح کرد.
بارو تاکید کرد که تصمیم پاریس در مورد احتمالی اعمال مجدد تحریمهای بینالمللی در چارچوب توافق هستهای ایران «مشروط» به آزادی این دو فرانسوی خواهد بود. او گفت: «آزادی سیسیل کوهلر و ژاک پاریس برای ما یک اولویت مطلق است.» به گزارش منابع دیپلماتیک، این دو نفر در ماه مه ۲۰۲۲ در ایران دستگیر شدند و با اتهاماتی مانند جاسوسی برای موساد و سایر اتهامات مواجه هستند.
وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: «ما همیشه به طرفهای مذاکره خود در ایران گفتهایم که مسئله تصمیمات احتمالی در مورد تحریمها مشروط به حل این اختلاف است.» او همچنین اظهار کرد که مقامات ایرانی بهطور رسمی اتهامات علیه هشتهای فرانسوی را به باریس ابلاغ نکردهاند، و اگر اتهامات تأیید شود، آنها را از دست خود میداشند.
کشورهای غربی، در مواجهه با برنامه هستهای ایران، از مکانیسم اسنپبک برای احتمالی اعمال مجدد تحریمهای بینالمللی استفاده میکنند. این مکانیسم در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، که توافق ۲۰۱۵ را تأیید کردهاست، تا سال ۲۰۲۵ محتوا میشود.
در سال ۲۰۱۵، ایران با شش کشور اروپایی و آمریکا توافق هستهای رسید که به تبادل کاهش تحریمها میپرداخت. اما آمریکا در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد، که به تیراژ روابط بین دو کشور انجامید.
ایران همیشه بر گزینه دیپلماسی تاکید داشته و از سال ۲۰۲۵ روند گفتوگوهای غیرمستقیم با آمریکا را آغاز کردهاست. با این حال، صهیونیستها در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۱، با پشتوانه آمریکا، حملات نظامی و غیرنظامی علیه اهداف ایرانی را انجام دادند.
ایالات متحده نیز عملیات خود را علنی کرد و سه تأسیسات هستهای ایران را بمباران کرد که خسارتهای جدی را به همراه داشتهاست.