نگارش از&nbspیورونیوز فارسی

تاریخ انتشار

آگهی

پکن روز چهارشنبه ۹ ژوئیه (۱۸ تیر ۱۴۰۴) ادعاهای برلین مبنی بر اینکه ارتش چین یک پرتو لیزر به سوی هواپیمای آلمانی بر فراز دریای سرخ تابانده را «کاملا خلاف واقع» خواند و رد کرد.

وزارت خارجه آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرده بود که یک هواپیمای گشت دریایی آلمانی که در قالب مأموریت متداول «آسپیدس» به رهبری اتحادیه اروپا برای حفاظت از تردد دریایی بر فراز دریای سرخ در نزدیکی سواحل یمن بوده است هدف پرتو لیزر قرار گرفته و جان خدمه به خطر افتاده است.

در واکنش به این ادعا،مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «دو طرف باید رویکردی عمل‌گرایانه اتخاذ کرده، به‌موقع با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از سوءتفاهم و محاسبات نادرست اجتناب نمایند.»

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

او افزود که کشتی‌های نیروی دریایی چین در آب‌های خلیج عدن و سومالی مشغول مأموریت‌های اسکورت دریایی بوده‌اند و این اقدامات، «در راستای تأمین امنیت خطوط کشتیرانی بین‌المللی» صورت گرفته است.

برلین این حادثه را «کاملاً غیرقابل قبول» توصیف کرد و گفت که هواپیمای شناسایی مذکور ناچار شده مأموریت خود را نیمه‌کاره رها کرده و به پایگاهی در جیبوتی بازگردد.

هنوز مشخص نیست که لیزر مورد نظر یک سلاح بوده یا یک سامانه هدایت لیزری.

روزنامه «بیلد» آلمان گزارش داد که این رویداد در دوم ژوئیه، نزدیک سواحل یمن رخ داده و شامل یک «لیزر کورکننده» بوده که با هدف مختل‌کردن عملکرد هواپیما به‌کار رفته است.

چین پیش از این نیز چندین بار به استفاده از لیزر در حوادث مشابه متهم شده است.

پایگاه دریایی چین در دریای سرخ

پکن نخستین پایگاه دائمی دریایی خود در خارج از مرزهایش را در سال ۲۰۱۶ در کشور جیبوتی تأسیس کرد؛ پایگاهی با هزینه‌ای گزارش‌شده بالغ بر ۵۹۰ میلیون دلار که در موقعیتی راهبردی میان دریای سرخ و خلیج عدن قرار دارد.

دولت چین اعلام کرده که این پایگاه برای تأمین تدارکات ناوهای جنگی، پشتیبانی از عملیات حفظ صلح و بشردوستانه در منطقه و مقابله با دزدی دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، هرچند نزدیکی آن به یک پایگاه نظامی آمریکا باعث نگرانی‌هایی درباره احتمال جاسوسی شده است.

پیش‌تر نیز در فوریه ۲۰۲۳، فیلیپین اعلام کرد که یک کشتی نظامی چین از لیزر نظامی علیه یکی از قایق‌های گشتی خود در دریای جنوبی چین که منطقه‌ای مورد مناقشه است، استفاده کرده است.

در سال ۲۰۲۲ نیز استرالیا ارتش چین را متهم کرد که در یک «اقدام ارعاب‌آمیز»، یک پرتو لیزر به سوی یکی از هواپیماهای شناسایی‌اش تابانده است.

source

توسط jahankhabari.ir