خدمت‌رسانی بیش از ۳ هزار موکب به زائران اربعین

رئیس ستاد مرکزی اربعین ضمن بیان اینکه کمیته‌های مردمی، ستاد عتبات و کمیته‌های اسکان و تغذیه، با بهره‌گیری از بیش‌از ۳ هزار موکب داوطلب، آمادگی ارائه خدمات گسترده در داخل کشور و نیز در خاک عراق هستند گفت: مهمترین چالش ما در بحث حمل و نقل است.

خبرگزاری میزان

سردار پورجمشیدیان در حاشیه جلسه ستاد مرکزی اربعین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با عنایت به فرا رسیدن ایام اربعین حسینی و با حضور کلیه دستگاه‌ها و کمیته‌های مسئول در محل وزارت کشور، جلسه‌ای برگزار شد. قابل ذکر است که بخش قابل توجهی از هموطنان عزیز توجه خود را معطوف به فعالیت کمیته‌ها و دستگاه‌های مرتبط با انتقال زائرین اربعین حسینی کرده‌اند. در این زمینه، ضروری است موضوع حمل و نقل زائرین با جدیت مضاعف پیگیری شود.

وی در ادامه افزود: وزارت کشور، در راستای پیشگیری از ایجاد اختلال در بخش‌های داخلی کشور، اهتمام دارد بخش عمده‌ای از ظرفیت شرکت‌های حمل و نقل داخلی را در این ایام، در اختیار هموطنان گرامی قرار دهد.

رئیس ستاد مرکزی اربعین تاکید کرد: با توجه به پیش‌بینی عدم کفایت ظرفیت موجود، در تلاشیم تا با به‌کارگیری ۲هزار الی ۳هزار دستگاه از ظرفیت‌های حمل و نقل دستگاه‌های دولتی، نیرو‌های مسلح و شرکت‌های مجاز، موضوع جابه‌جایی زائرین محترم امام حسین (ع) را در ایام اربعین ساماندهی کنیم. استفاده از ظرفیت‌های اضافی شامل خودرو‌های سواری، مینی‌بوس و وسایل نقلیۀ مناسب دیگر نیز در نظر داریم. امیدواریم امسال با مشکلات کمتری در حوزه حمل و نقل زائرین مواجه باشیم.

رئیس ستاد مرکزی اربعین درباره امنیت مرز‌های کشور تاکید کرد: مرز‌های کشورمان همچنان از امن‌ترین مرز‌های منطقه محسوب می‌شود. نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، شامل ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (نیروی زمینی سپاه و نیروی زمینی ارتش) و فراجا، به‌ویژه مرزبانان عزیز، با اقتدار کامل و حضور فعال‌تر در ایام مورد نظر، امنیت مطلوبی را در مرز‌ها برقرار خواهند کرد. از این جهت، نگرانی خاصی وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: با استناد به آمار رسمی سال گذشته (۳.۵ تا ۴ میلیون زائر) پیش‌بینی می‌شود آمار امسال افزایشی باشد. استانداران محترم در تلاشند تا شرایط مطلوبی را فراهم آورند.

وی همچنین افزود: یکی از چالش‌ها، استفاده بیش از حد از مرز مهران توسط بخش عمده زائرین است. در این راستا، با همکاری رسانه‌ها و پیگیری با طرف عراقی، درصدد مدیریت توزیع زائرین و معرفی مرز‌های جایگزین همچون شلمچه، چذابه و خسروی هستیم، هدف آن است که هموطنان ساکن در استان‌های مجاور این مرزها، از مرز‌های مذکور استفاده کرده تا امکان تقسیم مناسب‌تر و سفر آرام‌تر زائرین فراهم شود.

سردار پورجمشیدیان ادامه داد: کمیته‌های مردمی، ستاد عتبات و کمیته‌های اسکان و تغذیه، با بهره‌گیری از بیش از ۳ هزار موکب داوطلب، آمادگی ارائه خدمات گسترده در داخل کشور و نیز در خاک عراق را دارند. بخش اعظم خدمات در حوزه اربعین، توسط مواکب مردمی ارائه می‌شود که طی سال‌ها تجارب ارزشمندی کسب کرده‌اند. این مواکب، ان‌شاءالله، در داخل ایران و عراق خدمات‌رسانی خواهند کرد. همچنین از مواکب کشور عراق که خدمات شایانی به زائرین سراسر جهان ارائه می‌دهند، صمیمانه قدردانی می‌شود.

وی ادامه داد: در خصوص نظافت شهر‌های مرزی، در حال جایگزینی نیرو‌های ایرانی به‌جای اتباع خارجی هستیم. این امر منوط به همکاری شهرداری‌های محترم بوده و پیگیری‌های لازم در جریان است. در صورت لزوم، ارائه کمک به کشور عراق نیز مد نظر است.

وی در ادامه تاکید کرد: استانداران مرزی کشورمان، در روز‌های اخیر جلسات سازنده‌ای با استانداران مرزی عراق در خصوص هماهنگی‌های اربعین و مسائل امنیتی مرز‌ها داشته‌اند که به مصوبات خوبی منجر شده است. خوشبختانه در کشور عراق نیز در حوزۀ حمل و نقل، ظرفیت‌های مناسبی ایجاد شده و پیش‌بینی می‌شود نیاز چندانی به ارسال وسایل نقلیه از سوی ایران وجود نداشته باشد. با این حال، آمادگی کامل برای ارائه کمک در صورت نیاز وجود دارد.

معاون امنیتی وزارت کشور در بحث اتباع خارجی گفت:  اتباع دارای مجوز اقامت بدون مشکل می‌توانند مانند هموطنان ایرانی ثبت‌نام کرده و به زیارت مشرف شوند. پیگیری امور بیمه‌ای نیز برای آنان میسر است. اما به اتباع غیرمجاز  به دلیل وضعیت اقامتی، خدماتی ارائه نخواهد شد.

وی در خاتمه تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم خدمات شایسته‌تری به کلیۀ زائرین، از جمله هموطنان و همسایگان عزیز در کشور‌های پاکستان و سایر کشورها، ارائه کنیم.

انتهای پیام/

source

توسط jahankhabari.ir