آگهی

نیروهای متحد دولت در تبعید یمن روز چهارشنبه از توقیف محموله بزرگی از موشک‌ها، قطعات پهپاد و دیگر تجهیزات نظامی که برای حوثی‌ها فرستاده شده بود، خبر دادند.

همچنین، حکومت جدید سوریه اعلام کرده است که چندین محموله تسلیحاتی شامل راکت‌های روسی «گراد» را در مرزهای این کشور با عراق و لبنان توقیف کرده است. این راکت‌ها توسط سامانه‌های پرتاب چندگانه نصب‌شده بر کامیون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در همین حال، ارتش لبنان نیز از توقیف محموله‌هایی شامل موشک‌های ضدتانک روسی که از مرز سوریه وارد شده بودند، خبر داد.

مایکل نایتس، پژوهشگر ارشد اندیشکده واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک و متخصص گروه‌های شبه‌نظامی متحد ایران گفت: «ایران از طریق ارسال موشک برای حزب‌الله و انتقال تسلیحات از عراق به سوریه در حال بازسازی حضور خود در منطقه شام است.»

بنابر اعلام فرماندهی مرکزی ایالات متحده محموله توقیف شده توسط نیروهای یمنی در روز چهارشنبه، شامل ۷۵۰ تن موشک‌های کروز، موشک‌های ضد کشتی و پدافند هوایی، کلاهک‌ها، اجزای هدف‌گیری، و موتورهای پهپاد، بزرگ‌ترین محموله توقیف شده تسلیحات متعارف پیشرفته ایرانی بوده است.

این محموله زیر محموله‌ دستگاه تهویه مطبوع پنهان شده و توسط کشتی‌ بادبانی چوبی که با نام «جهاز» یا «دهو» شناخته می‌شود، در حال انتقال بود.

محموله توقیف شده همچنین شامل موشک‌های ضدکشتی ایرانی «قادر» و اجزای سامانه پدافند هوایی «صقر» بود. حوثی‌ها پیش‌تر با استفاده از این سامانه موفق به سرنگونی پهپادهای شناسایی ام‌کیو-۹ ریپر (MQ-9 Reaper) آمریکا شده‌اند.

این در حالی است که محموله‌هایی که پیش‌تر توسط نیروهای یمنی یا آمریکایی توقیف شده بودند، تنها شامل سلاح‌های سبک یا قطعات یدکی بودند.

محمد باشا، بنیان‌گذار گروه مشاوره امنیتی آمریکایی «باشا ریپورت»، گفت: «زمان‌بندی و مقیاس این محموله به‌وضوح نشان می‌دهد که ایران به‌سرعت در تلاش است تا انبار تسلیحات حوثی‌ها را که در اثر حملات هوایی آمریکا تهی شده، بازسازی کند.»

آقای باشا افزود: «این مساله نشان می‌دهد تهران قصد دارد ضرباهنگ عملیاتی بالا را برای هدف قرار دادن اسرائیل و ترافیک دریایی تجاری را حفظ کند.»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنجشنبه گفت که هرگونه ادعایی مبنی بر ارسال سلاح توسط تهران به یمن، بی‌اساس است.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، به نظر می‌رسد که تلاش‌های ایران برای تقویت مجدد شبه‌نظامیان نیابتی نتایج اولیه‌ای داشته است.

حوثی‌ها هفته گذشته با در حمله به دو کشتی تجاری در دریای سرخ با استفاده از خمپاره، موشک و پهپاد منجر به غرق شدن آن‌ها شدند. در این حملات دست‌کم سه خدمه کشته و تعدادی دیگر گروگان گرفته شدند.

حوثی‌ها همچنین هفته‌هاست که موشک‌های بالستیک به‌سوی اسرائیل پرتاب می‌کنند. این درحالی است که اکثر این موشک‌ها توسط سامانه پدافند هوایی اسرائیل رهگیری و منهدم می‌شوند.

اگرچه محموله ارسالی به حوثی‌ها از طریق کشور جیبوتی در شرق قاره آفریقا و آن‌سوی دریای سرخ در حال انتقال به یمن بوده است، نیروهای متحد دولت در تبعید یمن اسنادی به زبان فارسی کشف کردند که نشان‌دهنده منشا ایرانی این تسلیحات هستند. این اسناد شامل دفترچه راهنمای دوربین‌های هدایت موشک پدافند هوایی و گواهی کیفیت بودند.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، ایران همچنین به صورت گسترده برای ارسال تسلیحات به حزب‌الله تلاش کرده است.

مایکل کارداش، معاون سابق واحد خنثی‌سازی بمب در پلیس اسرائیل، گفت: «در ماه‌های اخیر، شاهد روند فزاینده تلاش برای قاچاق تسلیحات از مبدا یا از طریق سوریه به سوی‌ حزب‌الله لبنان بوده‌ایم.»

شبکه تسلیحاتی حزب‌الله پس از سقوط رژیم بشار اسد مختل شده است. آقای کارداش که اکنون مدیر تحقیقات انفجاری در شرکت امنیتی اسرائیلی «تروجنز» است، گفت: «قاچاقچیان اکنون مجبورند تسلیحات را با محموله‌های کوچک انتقال دهند، این درحالی است ‌که پیش‌تر محموله‌های بزرگ با کامیون ارسال می‌شدند.»

برای نمونه، وزارت کشور سوریه در ماه ژوئن اعلام کرد که در کامیونی با بار خیار که عازم لبنان بود، محموله موشک‌های ضدتانک روسی «کورنت» را کشف و ضبط کرده است.

همچنین نیروهای امنیتی سوریه در ماه مه از توقیف محموله موشک‌های پدافند هوایی ساخت ایران در نزدیکی مرز لبنان خبر دادند.

به گزارش این روزنامه آمریکایی، به‌رغم تلاش‌های گسترده برای جلوگیری از بازسازی زرادخانه حزب‌الله، این گروه مانند حوثی‌ها به موفقیت‌هایی دست یافته است.

به گفته یک منبع آگاه از عملیات این گروه، حزب‌الله در حال حاضر پهپاد‌ها‌ و راکت‌های‌ میان‌برد تولید می‌کند. این گروه همچنین با بازسازی نسبی شبکه قاچاق، توانسته است برخی از موشک‌های کورنت و دیگر سلاح‌های پیشرفته را وارد کند.

source

توسط jahankhabari.ir