نگارش از&nbspیورونیوز فارسی

تاریخ انتشار
به روز شده در


آگهی

محمود باسل، سخنگوی این نهاد به خبرگزاری فرانسه گفت که ۲۲ نفر در نزدیکی یک مرکز در جنوب‌غربی خان‌یونس و چهار نفر دیگر در نزدیکی مرکزی دیگر در شمال‌غربی رفح کشته‌ شده‌اند. او گفته هر دو حادثه بر اثر «تیراندازی نیروهای اسرائیلی» رخ داده است.

یکی از شاهدان عینی گفته پیش از طلوع آفتاب به همراه پنج نفر از بستگانش برای گرفتن غذا به منطقه «التینه» در خان‌یونس رفته بود که سربازان اسرائیلی شروع به تیراندازی کردند.

عبدالعزیز عابد، ۳۷ ساله به خبرگزاری فرانسه گفته: «من و بستگانم نتوانستیم چیزی تهیه کنیم. هر روز به آنجا می‌روم و تنها چیزی که نصیبمان می‌شود گلوله و خستگی به جای غذا است.»

ارتش اسرائیل در پاسخ به پرسش خبرگزاری فرانسه اعلام کرده که در حال بررسی این گزارش‌هاست.

با توجه به محدودیت‌هایی که از سوی اسرائیل برای ورود خبرنگاران خارجی به غزه اعمال شده و دشواری دسترسی به مناطق درگیر، تایید مستقل این گزارش‌ها برای رسانه‌ها ممکن نیست.

جنگ غزه که در پی حمله مرگبار گروه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، شرایط انسانی فاجعه‌باری را برای ساکنان این منطقه ایجاد کرده است.

بیش از دو میلیون ساکن غزه با کمبود شدید غذا و نیازهای اولیه روبه‌رو هستند و پزشکان از افزایش شدید موارد سوءتغذیه حاد خبر می‌دهند.

مرگ افراد در صف‌های طولانی دریافت کمک‌های غذایی به امری عادی تبدیل شده و مقام‌های فلسطینی، اسرائیل را مسئول این تیراندازی‌ها می‌دانند.

سازمان دفاع مدنی غزه همچنین گزارش داده که روز جمعه نیز ۹ نفر در نزدیکی مرکز توزیع کمک در منطقه «الشکوش» در شمال‌غربی رفح بر اثر تیراندازی کشته شده‌اند.

بنیاد بشردوستانه غزه، نهادی که از اواخر ماه مه با حمایت آمریکا و اسرائیل مدیریت توزیع کمک‌ها را بر عهده گرفته، روز چهارشنبه اعلام کرد که ۲۰ نفر در خان‌یونس جان باخته‌اند.

اما این نهاد، «عوامل نفوذی مسلح وابسته به حماس» را مسئول «ایجاد هرج‌ومرج خطرناک» در میان جمعیت و تیراندازی به سوی دریافت‌کنندگان کمک معرفی کرده است.

سازمان ملل متحد نیز روز قبل از آن گفته بود که از زمان آغاز فعالیت این بنیاد، دست‌کم ۸۷۵ نفر در حین تلاش برای دریافت غذا در غزه کشته شده‌اند که ۶۷۴ نفر از آن‌ها در نزدیکی محل‌های توزیع کمک متعلق به این نهاد بوده‌اند.

آزاد شدن جریان کمک‌های بشردوستانه به غزه یکی از خواسته‌های اصلی حماس در مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل برای برقراری آتش‌بس ۶۰ روزه در این جنگ ۲۱ ماهه است.

حماس همچنین خواهان خروج کامل نیروهای نظامی اسرائیل از نوار غزه شده است.

در مقابل، اسرائیل خواستار خلع سلاح حماس و آزادی گروگان‌هایی است که همچنان در غزه نگه داشته شده‌اند.

دو طرف یکدیگر را به سرسختی و مانع‌تراشی در رسیدن به توافق متهم می‌کنند.

بر اساس آمارهای رسمی حمله حماس در سال ۲۰۲۳ به اسرائیل باعث کشته شدن ۱۲۱۹ نفر شد که بیشتر آن‌ها غیرنظامی بودند.

از میان ۲۵۱ گروگانی که آن روز گرفته شدند، ۴۹ نفر همچنان در غزه هستند؛ ارتش اسرائیل می‌گوید ۲۷ نفر از آن‌ها جان باخته‌اند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

در مقابل حملات تلافی‌جویانه اسرائیل تاکنون دست‌کم ۵۸ هزار و ۶۶۷ کشته در به جای گذاشته است که اکثرشان غیرنظامی بوده‌اند؛ این آمار را وزارت بهداشت در غزه که تحت کنترل حماس است اعلام کرده است.

source

توسط jahankhabari.ir