به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور صبح امروز (شنبه) در جمع معاونان و مدیران وزارت امورخارجه اظهار داشت: هر یک از ما می‌توانیم نقش و مسئولیتی را بپذیریم که دیگری بر عهده دارد. سال گذشته ما نماینده بودیم و بار‌ها این موضوع را گفته‌ام که در آن زمان خیلی مورد توجه قرار نمی‌گرفتیم و حالا که رئیس‌جمهور شده‌ایم موضوع فرق کرده است؛ اما واقعاً همان آدم قبلی هستم و هیچ اتفاقی نیفتاده است؛ بار مسئولیت من بسیار سنگین‌تر شده و آن دینی است که نسبت به این مردم در قلبم احساس می‌کنم، واقعاً گاهی اوقات فقط خدا کمک می‌کند و گرنه آدم ممکن است از فشار دچار سردرگمی شود. ما مسئولیت سنگینی در قبال این جامعه داریم.

پزشکیان: باید چارچوب مناسبی طراحی کنیم تا ایرانی‌های خارج از کشور به وطن خود بازگردند

وی افزود: هر یک از استانداران، مدیران و وزرا می‌توانند با همان دغدغه‌ها و مسئولیت‌ها در حوزه کاری خودشان کار‌های بزرگ انجام دهند. ما اختیارات لازم را به استانداری‌ها و وزرا داده‌ایم. البته در برخی جا‌ها مشکلاتی رخ داده که نیاز به اصلاح دارند. می‌توانیم با هم اشتباهات را شناسایی کنیم، هماهنگ شویم و مسیر را ادامه دهیم. چه کسی گفته استاندار‌ها نمی‌توانند کاری انجام دهند که رئیس‌جمهور می‌تواند؟ برعکس، آنها در محل عمل حضور دارند و وضعیت را بهتر می‌بینند، در حالی که ما از بالا تصمیم‌گیری می‌کنیم.

پزشکیان ادامه داد: اگر چارچوب سیاست‌های کلی رهبر معظم انقلاب و برنامه‌های کلان را رعایت کنیم و به فردی که در میدان عمل است طبق این چارچوب اختیار دهیم، او می‌تواند وظایفش را به خوبی انجام دهد. اگر جایی اشتباهی رخ دهد، باید نظارت، کمک و اصلاح کنیم تا کشور به خوبی پیش برود. اگر به استانداران و فرمانداران متناسب با مسئولیت اختیار داده شود و این مسئولیت به همراه اختیار باشد، پاسخگویی نیز ممکن خواهد شد. تلاش می‌کنیم این شیوه را تمرین کنیم و اصلاحات لازم را انجام دهیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: روایت‌سازی را ان‌شاءالله شما آغاز کنید و سایر سازمان‌ها و واحد‌های ارتباطی ما نیز در این مسیر همکاری خواهند کرد. اگر پیشنهاداتی دارید، لطفاً مطرح کنید تا به دانشگاه‌ها، رسانه‌ها، وزارت‌خانه‌ها و سایر نهاد‌ها منتقل شود. هر کدام در جای خود شروع به اقدامات مفید کرده‌اند، اما اگر این کار به صورت سیستماتیک انجام شود، بسیار مؤثرتر خواهد بود. به حول و قوه خدا، دست به دست هم خواهیم داد. فقط باید نگرش‌مان را تغییر دهیم؛ اگر قرار باشد با همان نگاه گذشته بخواهیم تغییر ایجاد کنیم، تاکنون این تغییر رخ داده بود. پس باید نگرش را عوض کنیم و برای این تغییر نگرش، لازم است کمی به خودمان بازگردیم. این موضوع به شما نیز مربوط است؛ باید همان حرف‌هایی را که می‌زنید، عملی کنید تا ما هم از شما حمایت کنیم.

وی تاکید کرد: با کمک شما، حمایت مردم عزیز و با تغییر نگرشی که باید داشته باشیم، اولویت نخست را بر تقویت روابط‌مان با همسایگان قرار می‌دهیم. ارتباط با کشور‌های خارج از این چارچوب جدا است و کار‌های مربوط به آن به روش خاص خودش دنبال می‌شود. در داخل کشور نیز تلاش می‌کنیم ارتباط‌مان را با مردم گرم‌تر و صمیمی‌تر کنیم و تا جایی که ممکن است، گلایه‌ها و نواقص موجود را اصلاح کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به حوزه سیاست خارجی و روابط با همسایگان تصریح کرد: در حوزه سیاست خارجی، اکنون نیاز به تلاشی مضاعف داریم تا روابط خود را با کشور‌های همسایه، به‌ویژه ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، عراق و کشور‌های حوزه خلیج فارس ارتقا ببخشیم. واقعاً لزومی ندارد فقط به سمت کشور‌های دوردست چشم داشته باشیم، بلکه اگر ارتباطات‌مان را با همین همسایگان بهبود ببخشیم، دستاورد‌های بسیار مهمی خواهیم داشت. در این مسیر، لازم است فعال‌تر عمل کنیم و از ظرفیت‌های دانشگاهی، تجاری، هنری، فرهنگی و گردشگری خود بهره‌برداری کنیم. همچنین؛ بهبود روند‌های رفت‌وآمد مرزی از جمله اقداماتی است که می‌تواند به صورت عملی اجرا شود.

پزشکیان عنوان کرد: باید چارچوب مناسبی طراحی کنیم تا ایرانی‌هایی که در خارج از کشور هستند بتوانند به راحتی به وطن خود بازگردند. برخی از این چارچوب‌ها ممکن است موجب نگرانی و ترس آنها برای ورود به کشور شده باشد؛ لازم است با قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و سایر نهاد‌های امنیتی گفت‌و‌گو کنیم تا شرایط را برای بازگشت این عزیزان تسهیل کنیم.

 وی افزود: بسیاری از هم‌وطنان که دل در گرو ایران دارند، مایل هستند بدون دغدغه و مشکلات، به کشور بازگردند و از حضور و توانایی‌های خود برای پیشرفت کشور بهره‌مند شویم. ان‌شاءالله آقای عراقچی وزیر خارجه این موضوع را پیگیری کنند و ما نیز هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهیم داد تا ایرانیان خارج از کشور بتوانند با آسودگی به وطن بازگردند و سرمایه‌های ارزشمند این سرزمین را برای توسعه کشور به کار بگیریم.

انتهای پیام/381

source

توسط jahankhabari.ir