چشم انداز تحولات جنگ غزه و احتمال تهاجم زمینی ارتش اسرائیل به رفح که صدها هزارآواره فلسطینی در آن پناه گرفته اند، خشم بسیاری از مردم را در سراسر جهان برانگیخته است.
گروهی از کارمندان نهادهای اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در بروکسل به نشانه سوگواری برای جانباختگان غزه و آنچه «مرگ ارزشهای اروپایی» خواندند، راهپیمایی سکوت برگزار کردند.
کارکنان نهادهای اروپایی ضمن تاکید بر بی طرفی و اشاره به ماهیت غیرسیاسی این تظاهرات، خاطرنشان کردند برای دفاع از ارزشهایی چون کرامت انسانی، صلح و حاکمیت قانون که با هدف حمایت از آنها استخدام شدهاند، دست به راهپیمایی زدهاند.
آنها تاکید کردند که چنین ارزشهایی در غزه نادیده گرفته شده و نقض می شود و لذا اتحادیه اروپا باید در این راستا اقدام کند.
معترضان همچنین گفتند که اتحادیه اروپا به عنوان یک پروژه صلح، باید مسئولیت بیشتری در جهت پیشبرد تلاشهای بینالمللی به منظور بازگرداندن صلح به غزه برعهده گیرد.
در یک «تشییع جنازه» نمادین، کفنهایی برای نمایش دفن حقوق بینالملل، معاهدات اتحادیه اروپا و کنوانسیون منع و مجازات نسلکشی روی زمین گذاشته شد.
صلیبی که عبارت «آرامش ابدی؛ برای آنکه دیگر هرگز تکرار نشود» در کنار کیسههای نمادین جسد قرار گرفت؛ معترضان با این اقدام قصد داشتند نشان دهند که کنوانسیون منع و مجازات نسلکشی در حال تضعیف و نقض شدن است.
هیچ پرچم یا نشانهای از وابستگی سیاسی افراد شرکت کننده در این راهپیمایی سکوت به چشم نمیخورد؛ کارکنان نهادهایی اروپایی به نشانه سوگواری برای غیرنظامان جان باخته در درگیریهای غزه یک دقیقه سکوت اختیار کردند.
این در حالیست که مقامات بهداشتی تشکیلات تحت اداره حماس، شمار قربانیان حملات اسرائیل به غزه از هفت اکتبر گذشته تاکنون را ۳۵ هزار نفر اعلام کرده است.
این دومین تظاهرات از نوع خود در محله اتحادیه اروپا در بروکسل از زمان آغاز درگیری میان اسرائیل و حماس در هفت اکتبر است.
مانوس کارلایل، یکی از کارکنان کمیسیون اروپا و از سازمان دهندگان راهپیمایی گفت: این تجمع مسالمت آمیز صدها کارمند و افراد شاغل در نهادهای اتحادیه اروپا را گرد هم آورده است.
گزارش شده است که بیش از ۱۰۰ کارمند در این راهپیمایی حضور داشتند، اگرچه برگزارکنندگان هنوز تعداد دقیق شرکت کنندگان را اعلام نکردهاند.
مانوس کارلایل در ادامه میگوید: «ما اینجا هستیم تا از ارزش ها و اصولی که همه ما عمیقا به آنها اعتقاد داریم دفاع کنیم، ارزش هایی که احساس می کنیم در حال حاضر که با ادامه حملات (ارتش اسرائیل) به رفح، غزه و کرانه باختری، نادیده گرفته می شوند.»
راهپیمایی در بروکسل در حالی برگزار شد که تلاشهای میانجیگرانه قطر، مصر و ایالات متحده برای برقراری آتشبس و آزادی گروگانها بی نتیجه مانده است.
اسرائیل پیشنهاد اخیر میانجیهای قطری و مصری را که حماس پیشتر از پذیرش آن خبر داده بود، رد کرده است.
بهرغم اعتراضهای بینالمللی، اکنون به نظر میرسد که اسرائیل حملات زمینی از پیش اعلام شده خود را به شهر رفح در جنوب غزه، جایی که برآورد میشود حدود ۱.۴ میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفتهاند، آغاز کرده است.
اسرائیل پیش از آغاز عملیاتی برای به دست گرفتن مناطق جنوبی غزه و کنترل بر گذرگاه رفح، به بسیاری از ساکنان شرق رفح هشدار داده بود که این مناطق را تخلیه کنند.
مقامات اسرائیلی مدعی هستند که رفح آخرین پایگاه حماس در غزه است و میگویند اطلاعاتی در اختیار دارند که نشان میدهد گذرگاه رفح، مسیر اصلی ورود کمکهای بینالمللی به غزه، برای اهداف «تروریستی» مورد استفاده قرار میگیرد.
اسرائیل با این حال روز چهارشنبه گذرگاه کرم شالوم را پس از آنکه تمام دسترسیها برای کمکرسانی مسدود شده بود، بازگشایی کرد.
جوزپ بورل، دیپلمات ارشد و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه با انتقاد از سیاستهای جنگطلبانه دولتکنونی اسرائیل نسبت به کشته شدن شمار بیشتری از غیرنظامیان در صوت حمله زمینی به رفح هشدار داد.
در همین حال، اوزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا ضمن «غیرقابل قبول» خواندن چشمانداز یک حمله گسترده نظامی از سوی اسرائیل به رفح، متعهد شد که اگر دولت نتانیاهو دست به چنین حملهای بزند، اقداماتی را در پیش خواهد گرفت.
بست و هفت رهبر اتحادیه اروپا از اواخر ماه مارس گذشته خواستار برقراری آتشبس در غزه شدهاند، اما بسیاری از شهروندان اروپایی احساس میکنند که موضع عمیق این اتحادیه در قبال درگیری تأثیر دیپلماتیک آن را تضعیف کرده است.
با این حال، بسیاری از شهروندان اروپایی معتقدند که موضع به شدت دچار تفرقه (دستهبندی شده) اتحادیه اروپا در قبال این درگیری، اثرگذاری دیپلماتیک آن را تضعیف کرده است.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source
سئو سایت